לאחר התאונה, לקה באי כושר מוחלט (ס' 12-13) וסבל מנכות צמיתה שהגבילה את עבודתו כרופא שיניים.
ביום 17.6.18 כתבה כב' הרשמת פרקש בפתקית: "לא ברור לאיזו החלטה מכוון התובע יש לצרפה".
כתב תביעה מתוקן – הוגש ביום 2.7.18 ובו שונתה הכותרת, כי נכתב: "מהות התביעה: "כספית ( עפ"י פוליסה). סכום התביעה: 170,884 ₪". בנוסף, לשינוי כותרת התביעה לכספית על פי פוליסה, בוצע שינוי בגוף התביעה כי, בין היתר, נכתב, שלפי הפוליסה הסכום לתשלום עקב נכות צמיתה מלאה הוא: 271,335 ₪ (בסעיפים 23 ו - 25).
בהודעה, נכתב, כי אם תוך עשרים יום מיום המצאת הודעה זו לא תשולם מלוא האגרה, יהיה בית המשפט רשאי למחוק את ההליך וזאת בהתאם לתקנה 2(ו) לתקנות האגרות".
ביום 22.7.18 , כלומר כעשרים ימים, לאחר הגשת כתב התביעה המתוקן, נכתבה החלטת כב' השופט גיא שני שבה כתב: "לבדיקת המזכירות בכפוף להסדרת נושא האגרה, יועבר התיק לטפול הגורם השפוטי המתאים, בהתאם לסיווגו החדש ולתכנית העבודה".
להשלמה יובהר, כי המבטחת הגישה כתב הגנה - לכתב התביעה המקורי ביום 21.5.18.
דומה שהמבטחת לא חלקה על נחיצות התיקון, כי היתמקדה בשיקולים אחרים, שלטענתה מניאים מתיקון ובהם טענת ההתיישנות וטענת חוסר תום לב. עם זאת, למען הסר ספק, אבהיר שנחיצות התיקון מובהקת, כי הבירור שלא על יסוד סכום ביטוח אמתי חוטא מדיעקרו למטרה שהיא "להגיע לחקר האמת". בירור על יסוד סכום ביטוח שאינו אמתי חוטא למטרה הנוספת שהיא כדי "להשיג תוצאה נכונה ופתרון צודק של הסיכסוך" (כעולה מסעיף 1 למטרות).
...
דחיית הטענת שבתיקון יש תוספת עילה שהתיישנה
הנני דוחה את הטענה שבקשת התיקון נועדה להוסיף עילה שכבר התיישנה.
אוסיף, כי המבטחת אינה אמורה להיות מופתעת מתיקון לסכום הביטוח המופיע במפרט הפוליסה והשוו בהקשר זה לשיקולי כב' השופט ד' לוין בע"א 702/86 איטונג בטרום (אינווג) בע"מ נ' יצחק בן הרוש, מד(1) 160 (1989) בו נאמר, כי:" והרי לית מאן דפליג, שמלכתחילה היה למערערת ברור, כי המשיב מבקש לחייבה בפיצויים על שום התנהגות ספציפית שייחס לה, היינו אי-שמירה על תנאי עבודה נאותים ".
דין הטענה החילופית להתיישנות הנכות הפסיכיאטרית להידחות
המבטחת טענה להתיישנות הטענה לנכות פסיכיאטרית, כי המועד בו נערכה חוות הדעת, היה ב - 15.6.15 והמועד בו הוגש כתב תביעה מתוקן הוא ב -2.7.18 (בסעיף 19 לבקשה להסרת התביעה).
סוף דבר
הבקשה להסרת כתב התביעה המתוקן נדחית, הבקשה לתיקון מתקבלת, כמו גם הבקשה של הנתבעת להגשת כתב הגנה מתוקן.