מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת קרן לעידוד ופיתוח בענף הבנייה לתשלום קרן

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לפנינו שני ערעורים לאחר קבלת רשות ערעור על החלטות של בית הדין האיזורי לעבודה בתל אביב, שדיון בהם לפנינו אוחד, שבהן נדחתה בקשתן של המערערות לסלק על הסף את תביעת המשיבה, הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה בישראל (להלן - הקרן) נגדן מחמת חוסר סמכות עניינית: 1.1.
הרקע לערעור כעולה מהחלטות בית הדין האיזורי ומכלל החומר שבתיק: המשיבה (להלן – הקרן) הוקמה על ידי הצדדים להסכם הקבוצי בענף הבניין – היתאחדות בוני הארץ והסתדרות העובדים הכללית החדשה (בשמם אז – מרכז הקבלנים והבונים בישראל וההסתדרות הכללית של העובדים בא"י הסתדרות פועלי הבניין) – מכוח סעיף 7 להסכם הקבוצי בענף הבניין ועבודות ציבוריות מיום 16.8.1990 שמספרו 7056/90 הקובע כדלקמן: "הצדדים מצהירים כי יסדו ביחד עמותה בשם 'הקרן לפיתוח ועידוד ענף הבנייה בישראל' לשם הצטרפות ישראליים, חיילים משוחררים ועולים חדשים לענף הבנייה ופעילויות אחרות לקידום ענף הבניין". כפי הנטען על ידי הצדדים להסכם הקבוצי, אשר הגישו נייר עמדה והתייצבו לדיון לפנינו, ההפרשות לקרן הן תחליף להפרשות המעסיקים ל"קרן לתשלומים סוצאליים נוספים לפועלים קבועים ויציבים" אשר קיימו הצדדים להסכם הקבוצי בעבר, וההפרשות לקרן היו חלק מהפרשות המעסיק לקרן הביטוח והפנסיה של פועלי ביניין ועבודות ציבוריות.
...
בהחלטה בעניין כפיר מעליות קבע בית דין האזורי כי גם אם תתקבל טענת המערערת כי הקרן אינה בגדר "קופת גמל" כמשמעה בסעיף 24(א)(3) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט – 1969 (להלן - חוק בית הדין לעבודה), הרי שהסמכות לדון בתביעה מסורה לבית הדין לעבודה, וזאת על יסוד "פרשנות תכליתית על יסוד מטרותיה של המשיבה [הקרן] וטבעו או טיבו של בית הדין לעבודה". בעניין כפיר מעליות קבע בית הדין האזורי כך: "אמנם המשיבה איננה צד בעצמה להסכם קיבוצי, ולפיכך אינה נכללת בגדרי הסמכות שהוענקה לבית הדין במסגרת סעיף 24(א)(2) לחוק בית הדין לעבודה. אולם מדובר ביציר ההסכם הקיבוצי, הקשור בטבורו במשפט העבודה, כאשר יעודה של המשיבה הוא טובתו ורווחתו של כל העובד בענף הבניין, כך שתכליתה היא סוציאלית. אלמנטים אלו די בהם כדי להוליך למסקנה כי בית הדין לעבודה הינו בגדר הערכאה המתאימה ביותר לבירור המחלוקת.
סבורני, כי פרשנות המאפשרת הכללתן של כלל תביעותיהם של עובדים ומעסיקים נגד קופות הגמל, בלא תלות באופיה של המחלוקת או בסוג הקופה, בגדרי סמכותם של בתי הדין לעבודה, מתיישבת עם לשון סעיף 24(א)(3) לחוק בית הדין לעבודה כמו גם עם תכליתם של בתי הדין לעבודה כפי שהוצגה מעלה.
סוף דבר – לאור כל האמור לעיל הערעורים נדחים.
באשר להוצאות – מצאנו לנכון לחייב כל אחת מהמערערות בתשלום הוצאות לקרן בסך של 7,500 ₪, וזאת בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום עד למועד התשלום בפועל.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

התובעת -הקרן לעידוד ופיתוח בענף הבניה בישראל, הגישה תביעה לתשלום סכום קרן של 34,082 ₪ מכוח הוראות הסכמים הקבוציים בענף הבניין, וכן הוראות צו ההרחבה בענף הבנייה, התשתיות, צמ"ה, עבודות ציבוריות ושיפוצים (להלן יקראו יחד: "צוי ההרחבה בענף הבנייה").
...
קריאת המשך הסעיף, הכולל פירוט של העבודות "... התקנת רמזורים ומערכות איתות אחרות בכבישים, במסילות רכבת, בנמלי תעופה ועוד" מחזקת מסקנה זו, כמו גם קריאתו של סעיף 43 בו פורטו מה כולל התקנת של תשתיות שונות תומכת בכך שכן גם שם צויין "התקנת מערכות התרעה ועבודות חשמל אחרות". משכך, צודקת התובעת בהתייחסותה לסעיף 9 לסיכומי הנתבע (ההתייחסות בסעיף 2 לסיכומי התשובה) וכן צודקת היא בטענתה ולפיה הוראות סעיף 4325 "מגדירות איפה מפורשות ובלשון שאינה משתמעת לשתי פנים כי זה העוסק בהתקנת תאורת רחוב הינו מעסיק כהגדרתו בצו ההרחבה, ודי בכך בכדי שיקבע כי הנתבע מחוייב בתלשום לתובעת בגין עובדיו כפי הקבוע.." עיסוקו של הנתבע כלול בענף הבניין בהתאם לסיווג האחיד של ענפי הכלכלה.
לסיכום- לפיכך, ולאור האמור בכתב התביעה וסיכומי התובעת, הרינו מחייבים את הנתבע לשלם לה, בגין השנים 2014-2017, סכום של 11,598 ₪, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה, ממועד הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בע"ע (ארצי) 68380-09-16 כפיר מעליות תעשיות (1996) בע"מ, הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה בישראל, ניתן ביום 17.10.2017, נדונה בקשה לסילוק תביעה שהגישה הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה נגד המערערת בטענה, כי לבית הדין לעבודה אין סמכות ענינית לידון בתובענות.
בית הדין הארצי לעבודה דחה את העירעור וכתב, בין היתר, כי אף שלעובד אין חשבון אישי בקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה – בנגוד להסדר פנסיוני שנעשה באמצעות קרן פנסיה או ביטוח מנהלים – שבו הוא יכול לדעת מהם הסכומים שנצברו לזכותו ולעשות בהם שימוש בכל עת/בקרות אירוע מזכה, יש לראות בעובד כ"חבר" בקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה, מעצם העברת התשלומים על ידי המעסיק, בדומה לתשלום "דמי חבר" לאירגון עובדים, המועבר על ידי המעסיק בלבד אך מזכה את העובד בהטבות המגיעות לחבר באותו ארגון עובדים.
...
שעה שזכאות התובע להפרשות לקרן השתלמות קמה רק החל מינואר 2013 ועולה מתלושי השכר כי שולם לתובע עבור רכיב נתבע זה, לא מצאנו כי יש לפסוק לו סכום נוסף בגינו.
לפיכך, נדחית תביעתו של התובע ברכיב זה. זכאות התובע להודעה מוקדמת לפיטורים ולהשלמת פיצוי פיטורים לטענת התובע זכאי לחודש הודעה מוקדמת בסך 4,673 ₪ וכן להשלמת פיצויים בסך 14,980 ₪ לפי ממוצע משרתו וגובה שכרו, שהיה אמור לעמוד בסוף תקופת העסקתו על 6,001 ₪.
סוף דבר תביעתו של התובע מתקבלת בחלקה הקטן כאמור לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לסעיף 36 (א) לצוו ההרחבה בענף הבניה מיום 28.10.2015: "כל מעסיק יפריש על חשבונו %8.0 לחודש משכרו התעריפי של עובדיו לקרן לעידוד ופיתוח ענף הבנייה". בעע (ארצי) 68380-09-16 כפיר מעליות תעשיות (1996) בע"מ נ' הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה בישראל (פורסם בנבו, 2017)) נדונה בקשה לסילוק תביעה שהגישה הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה נגד המערערת בטענה, כי לבית הדין לעבודה לא מוקנית סמכות ענינית לידון בתובענות.
כב' בית הדין הארצי לעבודה דחה את העירעור וכתב, בין היתר, כי אף שלעובד אין חשבון אישי בקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה – בנגוד להסדר פנסיוני שנעשה באמצעות קרן פנסיה או ביטוח מנהלים – שבו הוא יכול לדעת מהם הסכומים שנצברו לזכותו ולעשות בהם שימוש בכל עת/בקרות אירוע מזכה, יש לראות בעובד כ"חבר" בקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה, מעצם העברת התשלומים על ידי המעסיק, בדומה לתשלום "דמי חבר" לאירגון עובדים, המועבר על ידי המעסיק בלבד אך מזכה את העובד בהטבות המגיעות לחבר באותו ארגון עובדים.
...
על כן, התביעה לשי חג – נדחית פדיון חופשה שנתית לטענת התובע הוא זכאי לפדיון חופשה שנתית בסך 3,300 ₪ (15/12 X 12 X 220 ₪).
משלא הוצג פנקס חופשה, ואף לא תלושי שכר, ומשלא נסתרה גרסת התובע, אנו קובעים שהתובע זכאי לסך של 3,300 ₪ בדין פדיון חופשה (בהתאם לסכום שהעמיד התובע עבור רכיב זה בכתב התביעה).
לסיכום לאור כלל האמור לעיל- הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה ממועד הגשת התביעה ועד מועד התשלום בפועל: סך של 5,772 ₪ בגין פיצוי פיטורים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הקרן לעידוד ופיתוח ענף הבניה טוען התובע כי בהתאם לצוי ההרחבה החלים על מעסיקים הפועלים בענף הבניה, היה על הנתבעת להעביר בגינו תשלומים לקרן לעידוד ופיתוח בענף הבניה בגובה 0.8% משכרו ומתלושי שכרו הוא למד, שהנתבעת לא הפרישה עבורו סכומים אלה (ר' סעיף 26 לכתב התביעה).
...
לאור גרסאותיה הסותרות של הנתבעת בענין זה ומשלא הוצגה כל ראיה לתמיכה בשלל טענותיה, מצאנו לקבל את גרסת התובע ברכיב זה. עם זאת בסיכומיו ציין התובע, כי היות והיו ימים "שלא היה חוזר לביתו והיה ישן במחסן שהעמידה לטובתו הנתבעת" יעמיד רכיב תביעה זה על 2/3 מהסכום שנתבע בכתב התביעה (ר' סעיף 26 לסיכומיו).
מאחר ובסיכומיו הפחית התובע רכיב זה והעמידו על 6,745 ש"ח (ר' סעיף 26 לסיכומיו) מצאנו לחייב את הנתבעת לשלם לתובע החזר הוצאות נסיעה בסך של 6,745 ש"ח. נסיבות סיום העבודה בעוד התובע טען בכתב התביעה כי פוטר, בהפתעה, טענה הנתבעת כי התובע הוא שעזב את עבודתו במפתיע וללא הודעה מוקדמת ועמדה על קיזוז ההודעה המוקדמת שהיה על התובע ליתן לה על פי דין טרם התפטרותו (ר' סעיף 12 לכתב ההגנה; ר' סעיף 5 לתצהיר בעלי הנתבעת).
לפיכך, נדחית תביעתו של התובע ברכיב זה. סיכום ומסקנות הנתבעת חויבה, כאמור לעיל, לשלם לתובע סך של: 33,081 ש"ח, מהם 13,760 ש"ח בגין הפרשי שכר, 6,285 ש"ח בגין דמי הבראה, 1,015 ש"ח בגין הפרשי חופשה, 4,180 ש"ח בגין דמי חגים, 826 ש"ח השלמת הפקדות לקופת גמל, 270 ש"ח הפקדות לקרן השתלמות ו- 6,745 ש"ח בגין החזר הוצאות נסיעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו