התובעת עותרת לקבלת תלושי שכר של מר ב"א לכל תקופת העסקתו, תלושי שכר של ב"א, הסכמי עבודה של העובד וטפסי 126, 106 של התובעת וב"א.
לטענת הנתבעת הליך סיום העסקתה של התובעת נעשה כדין ומטעמים עינייניים.
המסגרת הנורמאטיבית:
סעיף 2 לחוק שכר שווה לעובד ולעובדת, תשנ"ו - 1996 קובע כי העובד והעובדת המבצעים אותה עבודה, עבודה שווה או שוות ערך זכאים לשכר שווה:
"עובדת ועובד המועסקים אצל אותו מעסיק באותו מקום עבודה, זכאים לשכר שווה בעד אותה עבודה, עבודה שווה בעיקרה או עבודה שוות ערך; הוראה זו תחול גם לענין כל גמול אחר, שנותן מעסיק לעובד או עבורו בקשר לעבודתו; לענין חוק זה, "גמול אחר" – כל תוספת, טובת הנאה, קצובה, מענק, תנאים נלווים, תשלום לכסוי הוצאות, תשלומים בשל החזקת רכב, שימוש בטלפון, מיכסת שעות נוספות, רכישת ספרות מקצועית, ביגוד, שימוש ברכב, או כל תגמול אחר בכסף או בשווה כסף, במישרין או בעקיפין, והכל אף אם אינם שכר עבודה.
אך לא תמיד שני עובדים המכהנים ב"אותה משרה" מבצעים "אותה עבודה": כך, למשל, האם כל המנהלים הכלליים של משרדי הממשלה מבצעים "אותה עבודה" ? האם אין יסוד להבחין ביניהם בשל תוכן התפקיד, הקף הפעילות והקף כח האדם הנתון למרותם והעוצמה התקציבית הנתונה בשליטתם ? ואם נחזור לדוגמת המרכול, האם הקופאי במרכול מבצע "אותה עבודה" כמו מוכר הגבינות באותו מרכול? או שמא מדובר ב"עבודה שווה בעיקרה", כלשון סעיף 2 לחוק שכר שווה.
שם סעיף 22)
סעיף 3 לחוק מגדיר מהי עבודה שוות ערך:
"יראו עבודה כשוות ערך לחברתה, אף אם הן אינן אותן עבודות או עבודות השוות בעיקרן זו לזו, אם הן בעלות משקל שווה, בין היתר מבחינת הכישורים, המאמץ, המיומנות והאחריות הנדרשים לביצוען ומבחינת התנאים הסביבתיים שבהם הן מבוצעות."
הפסיקה נתנה פרשנותה לסעיף 3 לחוק וקבעה שלושה שלבים לבחינת עילת התביעה על פי החוק ונקבעו הנטלים המוטלים על הצדדים (עע (ארצי) 1842-05-14 עריית ירושלים - גלית קידר (ניתן ביום 28.12.2016 – פורסם במאגרים האלקטרוניים):
השלב הראשון הוא בדיקה אם מתקיימים תנאי סעיף 2 לחוק קרי, פערי בשכר למרות שמדובר בעבודות שוות, שוות בעיקרן או שוות ערך, באותו מקום עבודה ואצל אותו מעסיק והנטל המוטל על התובעת מכוח החוק.
...
הכרעה:
לאחר ששמענו את העדויות, עיינו במסמכים שהוגשו ובחנו את טענות הצדדים, באנו לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות.
סוף דבר – התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך 1,000 ₪ והוצאות משפט בסך 100 ₪.