מנגד, טענה הנתבעת בכתב ההגנה, שהחשבון הסופי של התובע כלל רווח קבלן ראשי בגין עבודות חשמל ומיזוג אויר בסכום כולל של 240,000 ש"ח, רווח שהוא לא זכאי לו, בוצע קזוז לפי רשימה בסכום כולל של 151,185 ₪, ולאחר ניכוי בשל איחור בבצוע העבודות, לא נותרה יתרת חוב כלפי התובע.
התובע מסתמך בסיכומיו על הוראת סעיף 2.7 להוראות המיכרז: " הזוכה במיכרז ישמש כקבלן ראשי, וככזה יהיה אחראי על מכלול העבודות. בנוסף, יהיה הזוכה אחראי על נושאי הבטיחות העבודות ועל התאום בין עובדיו השונים שיועסקו בו, ויבצע את התפקידים, המטלות והעבודות הקבועות בחוזה המצורף למכרז זה. הזוכה במיכרז יבצע את העבודות בהתאם להנחיות ולהוראות הערייה." מנגד, הפניתה הנתבעת למספר סעיפים בהוראות המיכרז הקובעים בזו הלשון:
סעיף 2.6 – "מובהר כי, במבנה יועסקו קבלנים נוספים לביצוע עבודות והקבלן הזוכה יידרש לעבוד בתיאום ואין לו ולא יהיו לו כל תביעות בנושא וכן לא תשולם תוספת רווח קבלן ראשי או תוספת תאום כלשהיא".
סעיף 4 – "תשומת לב של הקבלן מופנית לכך שלא ישולם לקבלן רווח של קבלן הראשי בגין תיאום והפעלה של קבלנים אחרים שעבדו באתר".
סעיף 5 – "הקבלן מצהיר בזאת כי ידוע לו שהוא עובד באתר בו עובדים קבלנים נוספים ולא ישולם לו רווח קבלן ראשי על עבדות המבוצעות ע"י אחרים ולא יהיו לו טענות ו/או תביעות בנושא".
סעיף ב בעמוד 79 – "תשומת לב הקבלן מופנית לכך שלא ישולם לקבלן רווח של קבלן ראשי בגין תיאום והפעלה של קבלנים אחרים שעבדו באתר."
סעיף ג עמוד 79 – "הקבלן מצהיר בזאת כי ידוע לו שהוא עובד באתר בו עובדים קבלנים נוספים ולא ישולם לו רווח קבלן ראשי על עבודות המבוצעות על ידי אחרים ולא יהיו לו טענות ו/או תביעות בנושא."
לשון הוראות המיכרז, קובעות במספר מקומות שונים, כמפורט לעיל, שלא ישולם לתובע רווח קבלן ראשי במסגרת העבודות שיבוצעו על ידי אחרים, ואין כל הוראה במיכרז הבאה לקבוע אחרת.
וזו ההסכמה, לאחר שהוגשו לנתבעת, 3 הצעות לבצוע עבודות מערכת הספרינקלרים, שהתובע היה אחד משלושת נותני ההצעות: התובע הוזמן לבצע את מערכת הספרינקלרים כנגד תשלום לפי הצעת המחיר הזולה ביותר שהתקבלה (וזו לא הייתה של התובע), בתוספת רווח קבלן בשיעור של 12%.
אין די להעלות טענת קזוז באופן סתמי ולטעון באופן מעורפל על אודות חובות התובעת אלא יש לפרט את טענת הקזוז כדרך שמפרטים חוב או נזק בעת ניסוח כתב-תביעה (ראה: א. גורן, תקנות סדר הדין האזרחי (מהדורה שמינית - 2005) עמ' 391).
...
מכאן, נדחית טענת הנתבעת.
נקבע בהלכה הפסוקה, ע"א 552/88 קובטי נגד אזרחי, פורסם ביום 26/6/91 "חוק פסיקת ריבית והצמדה מסמיך את בית המשפט לפסוק ריבית כבר מיום היווצר העילה". בענייננו, אני סבורה שמועד היווצרות העילה, חובת הנתבעת לשלם את התמורה בעד העבודות שביצע התובע, קמה עם הגשת החשבון הסופי על ידו, ובהתאם להוראות החוזה לתשלום, שוטף + 90 מיום הגשת החשבון הסופי (פרק י"א בחוזה).
סוף דבר, הנתבעת תישא בתשלומים הבאים:
בית אשכול - סך של 439,734.64 ₪ (כולל מע"מ).