מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת קבלן משנה להשבה לעבודה ולתשלום כספים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

רקע מהמסכת העובדתית שנפרשה בפניי עולה, כי בין השנים 2005-2012 היה בין הצדדים הסכם לפיו התובע ישמש קבלן משנה של הנתבעת ויבצע עבודות בתחום התאורה, החשמל והפיתוח שהנתבעת התחייבה לבצע עבור עריית ירושלים במכרזים שבהם זכתה.
לטענת הנתבעת, על אף שההסכם מול הערייה היה תשלום שוטף + 30, בפועל היא שילמה לתובע כספים לפני קבלת הכספים מהעירייה כמקדמה על חשבון העבודות; הפסקת עבודתו של התובע כקבלן משנה, היתה על פי דרישת הערייה, בשל איכות עבודתו הגרועה ובשל הגשת חשבוניות כפולות לעירייה; המסמכים עליהם הסתמך התובע אינם נכונים ואינם מהוים חשבונית להוכחה.
עדותו של התובע, בעיניין התמורה, היתה עדות יחידה של בעל דין כמשמעה בסעיף 54 לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א - 1971, שכן העד היחיד מטעם התובע, עובד עריית ירושלים מוחמד עאסי השיב, בהגינותו וכמתבקש, שאין לו דרך לדעת מה הנתבעת שילמה לתובע ומה לא. עיקר עדותו של מר עאסי היתה כי התובע הוא שביצע את העבודות, נתון, שכאמור לעיל, אינו נתון במחלוקת.
כל הנימוקים שפורטו לעיל חלים גם על רכיב זה של התביעה ובמסמכים שצרף התובע לתצהירו אין כדי להוכיח כי לא קיבל תשלום עבור עבודה זו. כפי שפירטתי לעיל, הנתבעת הראתה העברות של מאות אלפי שקלים בשנה, כאשר החשבוניות שנערכו על ידי התובע עצמו והוא פרט בכתב ידו בגין מה שולמה לו כל חשבונית וחשבונית ויש בהן כדי להראות תשלום שהוא קרוב דיו, הגיוני ועומד במאזן ההסתברויות הנידרש מהנתבעת כיום להוכיח כי שילמה לתובע עבור עבדותו ולכן גם רכיב זה של התביעה נדחה.
...
בחלוף השנים לא ניתן לערוך השוואה מדוקדקת וספציפית, הסכומים שהועברו דומים מאוד לסכומים שהיה על הנתבעת להעביר בהתאם למסמכים המעטים שהציג התובע, והמסקנה היא כי הנתבעת דווקא מראה תשלומים שעולים בקנה אחד עם היקף העבודה הנטען על ידי התובע, ואילו התובע לא הוכיח את תביעתו כי לא קיבל שום שכר שהוא בגין העבודות הללו (שהרי לא טען להפרשי שכר).
התביעה נדחית.
באשר לפסיקת ההוצאות לטובת הנתבעת, לאחר ששקלתי את היקף העבודה שנדרשה בתיק, מספר הדיונים והישיבות שהתקיימו, לרבות הפגישות במסגרת ניסיונות המשא ומתן וסכום התביעה, אני מורה כי התובע יישא בהוצאות הנתבעת בסך של 5,000 ₪ ובשכ"ט עו"ד בסך 35,000 ₪ (במעוגל, ובזיקה לכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ), תש"ס – 2000).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

ביום 02.09.2019 כתב אביה לתובע 1 "...ברגע שישחררו לי אטפל בצ'ק שלך". ב05.09.2019 כתב לו תובע 1 "סליחה, אתה זמנה עבודה ממני ורכשתה חומר. אתה צריל לשלם לי"(הטעויות במקור), ועל כך השיב לו אביה "נכון דוד, אתה צודק במאה אחוז...". לתובע 2 כתב אביה "אכן מגיע לך כסף", כפי שפורט לעיל.
התמונה שמצטיירת בפני היא של קבלן שמזמין עבודות מקבלני משנה בכתב, מזמין עבודה נוספת בע"פ ואז מיתחמק מתשלומה באופן שיטתי, תוך הסתמכות על כך שאין ביטוי בכתב לעבודות הנוספות בחוסר תום לב מוחלט.
...
למעשה, כך טוענת הנתבעת, תובע 1 עשה דין לעצמו והמציא חשבוניות בניגוד להסכם בין הצדדים, כשל מלהוכיח אף כי סיים את העבודה שהוסכם עליה בהזמנת העבודה, ויש לדחות את תביעתו.
טענות הנתבעת ביחס לתביעה השנייה לשיטתה, תובע 2 ידע כי הנתבעת תשלם בעבור העבודות שאושרו בלבד, כפי שמשתקף מפרוטוקול הדיון.
לפיכך יש לקבוע כי תובע 2 לא עמד בנטל ההוכחה הנדרש ממנו כתובע, ויש לדחות את תביעתו.
תביעתו של תובע 1 מתקבלת במלואה, והנתבעת תשלם לו 27,272 ₪ בגין חובה כלפיו ועוגמת הנפש.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

בסעיף 8 לתצהיר העיד בועז "מי מטעמה של נתבעת 1 טען בפניי כי זו ערבה בפניי לקבלת הכספים בגין אספקת הסחורה". המשיך בועז והצהיר בעדותו, בהגיע מועד הפרעון, היתנערה הנתבעת מהתשלומים והוא נותר חשוף כספית בסך 770,000 ₪ בגינם הגיש תביעה כנגד קבלן המשנה וניתן לטובתו פסק דין.
הנתבע העיד בחקירתו "אנחנו חברה שבונה בתי ספר, קבלן חשמל מקבל את כל תכולת החשמל שכוללת חומר, הכל קומפלט במחיר פאושלי סגור, הוא קיבל מאיתנו 5 פרויקטים שעבדנו איתו במקביל ומוסטפא היה חתום על הפרויקטים האלה ולא יכל לצאת, המשכנו את העבודה אבל היה דרכו מתואם שבועז מספק את הגופים, אני הייתי אמור לספור גופים בשטח שלא יהיו אי התאמות, 6000 גופים אין ויכוח על הכמויות, זה נעשה בצורה יסודית ומקצועית". לשאלה, מי צריך לשלם לתובע, קבלן המשנה או הנתבעת, השיב: "זה לא משהו שהוגדר מראש, הוגדר שאנחנו ערבים לכסף אם לא יהיה למוסטפא לשלם אנחנו נשלם ממועד אספקה. מוסטפא ובועז עבדו שנה לפני בפרויקטים האלה לא קשור אלינו בכלל, לא זוכר את המועד בכלל, זה מהרגע שמוסטפא הסתבך בעבודה, כשראינו את הבעיה כי אנחנו אמורים להגיש את הפרויקט ביום 1.9 אז הגענו לבעיה, זה היה בערך 2018 .נס ציונה, נתניה וגני תקווה". עוד העיד: " מעולם לא דיברנו על כסף, היה סיכום שהמחיר שייקבע זה עם מוסטפא". לשאלת ב"כ התובע מה הייתה האחריות שלך, השיב: "מקרות המקרה שמוסטפא לא יכול להמשיך, אמרנו לו לספק את הגופים מרגע זה, אמרנו שנהיה ערבים אם מוסטפא לא ישלם, אנחנו נשלם וכך היה. מדובר בפרויקטים נס ציונה גני תקוה ונתניה. אין ויכוח." בחקירה הנגדית העיד: "אני 6 – 7 שנים בחברה מעולם לא התעסקתי עם כסף, אני היחיד שמקבל את הגופים בשטח ורק אני מאשר את הכמויות." ניתן לסכם חלק זה ולקבוע, הנתבעת היתקשרה עם קבלן המשנה לבצוע פרויקטים של בניית בתי ספר.
...
המסקנה העולה מהדברים, דין התביעה שכנגד להידחות.
לסיום אני מורה על דחיית התביעה של התובע כנגד הנתבעים.
אני מורה על דחיית התביעה שכנגד של הנתבעת כנגד התובע.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת המשיב מר בסו הודה בדיון שהתקיים ביום 8.11.2017, במסגרת הדיון בבקשת המשיב לביטול צוי עיקול, שהרווחים שהמערערת ציפתה לקבל מבצוע העבודות בפרויקט הם בסך של 40,000 ₪, בהיתחשב בסכומים שהיה עליה לשלם לקבלן המשנה, שלטענתה שכרה לבצוע אותן עבודות.
בית משפט קמא בפסק דינו לא קיבל את טענת המערערת כי הוסכם בין הצדדים בעל פה שיש להתחיל בבצוע העבודות בפרויקט גם ללא חתימה על הסכם בכתב, וכי מוסכם כי לאחר תחילת העבודות ייחתם ההסכם בין הצדדים, מפני ש: בכתב התביעה טענה המערערת טענה אחרת, לפיה רק לאחר שהצדדים הגיעו להסכמה בעל פה היא התחילה לבצע את העבודות.
עוד לא הוכח כי המערערת דרשה מקבלן המשנה להשיב לה את הכספים ששולמו לו בגין ביצוע העבודות, לאור טענתה כי הוא עבד בפרויקט רק מכוח התקשרותו עמה.
...
עם זאת אני סבורה שצדק בית משפט קמא משקבע שלא הובאו בפניו ראיות מספיקות להוכחת המועד המדויק שבו הוחל בעבודות.
לסיכום לאור כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית הערעור.
המערערת תשלם למשיב הוצאות משפט בסך 5,000 ₪ בתום 30 יום ממועד המצאת פסק דין זה, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית ממועד פסק הדין ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

סכום זה מורכב מהרכיבים הבאים: 204,097 ₪ בגין השבת כספים ששולמו לנתבעת ביתר (מעבר לעבודה שלטענתה ביצעה הנתבעת); 394,180 ₪ בגין התייקרות העבודות עקב נטישת הפרויקט על-ידי הנתבעת, שכן היה על הקבלן החדש ליטול אחריות לעבודות שלא הוא ביצע; 53,000 ₪ בגין עלויות פירוק תבניות יציקה ופיגומים; 576,000 ₪ בגין נזקים שנגרמו לתובעת עקב איחור במסירת יחידות הדיור לרוכשיהן; 150,000 ₪ בגין הוצאות תקורה שהוציאה התובעת עד לחידוש העבודות באתר; 250,000 ₪ בגין נזק למוניטין של התובעת.
ד.2.2 – אי-תשלום הסכום שנטען כי התובעת התחייבה לשלם בגין החוב של אדרי מסעיף 3.14 לתצהירו של מר יונה לוי (ת/1) ניתן ללמוד, כי חברת אדרי ביצעה עבודות עבור התובעת בחלקה אחרת בפרויקט (בניינים 22-16), כשהנתבעת פעלה כקבלן משנה של אדרי.
מכיוון שהעבודות מושא ההסכם שבבסיס תביעה זו הן עבודות שלד ולא עבודות גמר, עולה שבאותו שלב כבר סיים הקבלן החדש את ביצוע עבודות השלד, כך שהיה באפשרות התובעת בנקל להגיש חשבוניות המעידות על תשלומים ששילמה לקבלן החלופי.
...
משכך, אני דוחה את טענת התובעת ברכיב נזק זה. לפני סיום אעיר, כי מרבית הנזקים שנטענו על-ידי התובעת בתביעה זו הם נזקים מיוחדים, דהיינו, נזקים שכבר התגבשו בעבור הוצאות שנטען כי התובעת נאלצה להוציא נוכח הפרת ההסכם על-ידי הנתבעת (בכך שהנתבעת עזבה את אתר העבודה ביום 22.1.2020).
ה - סופו של דבר נוכח כל המפורט לעיל, אני מקבלת את התביעה במקצתה.
הנתבעת תשלם לתובעת סכום של 19,909 ₪ (סכום היתר ששולם לנתבעת בגין העבודות מושא ההסכם; סכום זה כבר כולל הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד היום).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו