סממן זה המגלם בחובו גם את האופן שבו התובע הציג את עצמו כלפי צדדים שלישיים לרבות רשויות המדינה /או גופים צבוריים, מצטרף ליתר המבחנים והסממנים לעניין קביעת מעמדה של התובעת כעובדת או כעצמאית [ע"ע 370/03 עבדאלפתאח עבדאלקאדר - נתי, מרכז לאיטום ובידוד, (08.08.05) [פורסם בנבו]].
יפים לעניינו דבריו של בית הדין הארצי :
"כמפורט בפרשת רופא, בפרשת עמיר ובפרשת צרפתי אין כל חוסר תום לב בעצם הגשת תביעתו של קבלן המבקש להיות מוכר כעובד כשכיר ולהחיל עליו את משפט העבודה המגן. חוסר תום הלב בא לידי ביטוי במקום שבו עולה מהעובדות כי לתובע שהוכר בדיעבד כעובד היתה שליטה בקביעת אופן ההעסקה או שהיה ברור כי זו לא נכפתה עליו "הר כגיגית". שיעור תמורה גבוה באופן ניכר יכול אף הוא להטיות את הכף בבחינת תום לבם של הצדדים.
עוד נציין כי בעיניין כותה פסק בית הדין הארצי כי אין לעשות שימוש בעיקרון תום הלב לצורך קביעה כי עובד איננו עובד, גם אם ממלא הוא אחר המבחנים ומבחני המשנה שנקבעו בפסיקה, שעה שהנזק העלול להגרם מיישום רחב של השמוש בעיקרון תום הלב לצורך קביעת מעמד כעובד עולה על התועלת , וכך נקבע:
".....ראשית אציין כי אין חולק על חשיבותה של חובת תום הלב וההגינות ההדדית והיותה חלק משמעותי ממשפט העבודה האישי והקיבוצי. עם זאת, לטעמי מועסק שהוא "עובד" לפי מבחני הפסיקה נותר כזה גם אם היתנהל בחוסר תום לב, בין בעת העסקתו ובין בעת הגשת התביעה על ידו.
גמול בגין עבודה בשעות נוספות ועבודה בשבת
בהעדר רשומי נוכחות, לתפקידו הניהולי, בהתאם להוראות סעיף 26ב' לחוק הגנת השכר, תשי"ח-1958 (להלן: חוק הגנת השכר) וההלכה הפסוקה, על הנתבעת מוטל נטל ההוכחה להראות כי התובע לא עבד בשעות נוספות ובימי המנוחה השבועית אצל הנתבעת.
...
לאור האמור, אין אנו סבורים כי התובע זכאי לפיצוי לא ממוני.
[9: נספח יא לתצהירי הנתבעת]
לסיכום הדברים:
על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד סיום העסקתו בחודש 7/2019 ועד למועד התשלום בפועל:
פיצויי פיטורים: סך של 16,432 ₪.
כן תשלם הנתבעת לתובע, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד, בסכום הכולל מע"מ, בסך של 10,000 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית עד למועד התשלום בפועל.