מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת צד שלישי נגד חברת ביטוח בגין תאונה בבריכה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בגין כך, דורשים השוכרים פיצוי בסך 6,000 ₪; נטען שהמשכיר פירק את האזעקה בדירה, והשוכרים שילמו 450 ₪ על מנת להשמיש אותה; נטען כי משאבת הבריכה לא עבדה תקופה ארוכה עקב הפסקת החשמל ולכן היה צורך בניקויה בסך 450 ₪; בגין עגמת נפש דורשים השוכרים פיצוי בסך 5,000 ₪; עבור שכר טירחת עו"ד דורשים השוכרים סך של 468 ₪; בסך הכל תביעת השוכרים הוגשה על סך של 49,165 ₪.
במסגרת תביעת השוכרים, הגיש המשכיר הודעה לצדדים שלישיים נגד הפניקס חברה לביטוח בע"מ (להלן: "הפניקס"), אשר ביטחה את הדירה במועדים הרלוואנטיים, וכן כנגד כלל חברה לביטוח בע"מ (להלן: "כלל" או "צד ג' 2"), אשר ביטחה את הרכוש המשותף בבניין במועדים הרלוואנטיים.
בכתב ההגנה מטעמה, טענה הפניקס, בין היתר, כי פוליסת הביטוח אינה מכסה הנזקים הנתבעים בתביעת השוכרים מאחר שאין מדובר בארוע תאונתי כהגדרת מקרה הביטוח בפוליסה, כי אין כסוי בטוחי לכל התחייבות חוזית שהמשכיר נטל על עצמו ועל כן אין כסוי בטוחי לתביעה שרובה נובעת מהתחייבות חוזית, ואין כסוי בטוחי לנזק תוצאתי כלשהוא.
ההודעה לצדדים שלישיים ורביעיים המשכיר הודה בעדותו כי קיבל פיצוי מחברת הביטוח בסך 60,000 ₪, כאשר לטענתו רק סך של 3,000 ₪ שולמו עבור הנזק בחדר השינה (פרוטוקול הדיון, ע"מ 8 שורות 17-20).
...
משכך, ולאור חלק מהמסקנות שכבר פורטו לעיל, ההודעה נגד הצדדים הרביעיים נדחית.
לסיכום, שתי התביעות, של המשכיר ושל השוכרים, מתקבלות בחלקן.
ההודעות נגד צד ג' 2 (כלל) ונגד צדדי ד' נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בתביעתה עתרה התובעת לפצוי בגין ניזקי גוף שסבלה בשל התאונה.
בהודעת צד ג' שהגישה הינומה כנגד הראל (הודעה מיום 15.1.2015), טענה הינומה כי ככל ותחוייב בפצוי התובעת, על הראל לשפותה מכוח חבותה החוזית של הראל בהתאם לפוליסת הביטוח שרכשה ממנה הינומה.
דברים אלו עולים גם מהוראות חוזר ביטוח אלמנטארי 1998/8 מיום 12.8.1998 של המפקח על הביטוח בנושא טפול תביעות צד ג'.
עוד יש לדחות את טענת התובעת, כי עצם התקנת לוחות זכוכית בשולי הבריכה שבצד הדֶק לאחר התאונה מהוה הודאת בעל דין מצד הינומה בכל הנוגע להתרשלותה במועד ארוע התאונה ולקבל את עדותו של מר נתן לוי, כי לוחות הזכוכית הוצבו למניעת כניסתם של ילדים לבריכות המים שבשולי הדֶק.
ההודעה לצד ג' (חבות הראל) אין חולק כי נכון למועד ארוע התאונה, בוטחה הינומה על-ידי חברת הראל בביטוח אחריות (פוליסה שמספרה 1016001840/12).
" בספרו דיני ביטוח (דין וביטוח), מהדורה שלישית 2016 (פורסם בנבו), פרש המלומד ירון אליאס את שלושת הגישות שאומצו על-ידי בתי המשפט אשר פרשו את הסעיף, באופן הבא: "לפי הגישה הראשונה, אין במחדלים האמורים כדי לפגוע בזכותו של הצד השלישי לקבל את תגמולי הביטוח מהמבטח. גישה זו נסמכת על היריבות הישירה שבין הצד השלישי ובין המבטח. מצדדיה טוענים כי ההסדר המיוחד שנקבע בסעיף 68 לחוק נועד להגן על האנטרס של הצד השלישי, וככזה הוא מבטיח את יכולתו של הצד השלישי להפרע מהמבטח גם כאשר המבוטח ... לא שיתף פעולה במסגרת בירור החבות ...
...
אני קובעת את הפיצוי לו זכאית התובעת בסכום כולל של 360,000 ₪, כמפורט להלן: כאב וסבל – 200,000 ₪; עזרת הזולת – עבר – 40,000 ₪; עזרת הזולת – עתיד – 50,000 ₪; הוצאות נסיעה (עבר + עתיד) – 10,000 ₪; התאמת ביגוד ומטבח – נדחה; טיפול תרופתי – עבר – 25,000 ₪; טיפול תרופתי – עתיד – 10,000 ₪; טיפולים פרא-רפואיים –עבר – 15,000 ₪; טיפולים פרא-רפואיים – עתיד – 10,000 ₪.
אני מורה להינומה לשלם לתובעת, על-ידי ב"כ את סכום ההשתתפות העצמית בהתאם לפוליסת הביטוח שרכשה מהראל.
כן אני מורה להראל לשלם את הסכומים הבאים: סכום של 360,000 ₪ אשר ישולמו לתובעת, על-ידי ב"כ, בניכוי הסכום שהוריתי להינומה לשלם בסעיף 161.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 10824-07-18 לפני כבוד השופטת סיגל דומניץ סומך התובע פלוני הנתבעים 1.יעקב סחראי ספידי כיף מבוא ביתר 2.הכשרה היישוב חברה לביטוח צד ג' אלמוג וענונו פסק דין
התביעה הוגשה כנגד נתבעת 1, המפעילה והמנהלת של אתר "ספידי כיף", הכולל בין היתר בריכת שחייה, וכנגד מבטחתה במועדים הרלבאנטיים - נתבעת 2 (להלן – "המבטחת").
העדים כולם ציינו כי היו מצפים מהמצילים במקום למנוע סכנות מהמתרחצים ובכלל זה למנוע קפיצה של אנשים לבריכה (ראו למשל עדות נחמיה נגד בעמ' 18 לפרוטוקול שורות 7-8, עדות הצד השלישי בעמ' 169 לפרוטוקול שורה 10)).
במקרה דנן, אומנם הפגיעה הפיזית נגרמה כתוצאה ישירה מקפיצתו של הצד השלישי אולם, בנסיבות תיק זה, לטעמי, עיקר האחריות לקרות תאונה מוטל על הנתבעת אשר הפרה את חובות הפיקוח המוטלות עליה כמחזיק בבריכה הפתוחה לשימוש מוזמניה, אפשרה ולא מנעה קפיצות לבריכה ובכך חשפה את התובע לסיכון, אשר למרבה הצער היתממש במקרה זה, לפגיעה כתוצאה מקפיצות אלה.
הנתבעות מנגד טוענות, כי נכותו של התובע קלה ונעדרת כל השלכה תפקודית ובכל מקרה התובע לא הוכיח כי ניסה לעבוד בעבודה מפרנסת כלשהיא או שנימנע ממנו לעשות כן בעקבות התאונה ולכן, אין התובע זכאי לכל פיצוי בראש נזק זה. באשר לגריעה מכושר ההישתכרות, נעשתה בפסיקה הבחנה, בין שלושה מושגים שונים: "הנכות הרפואית", "נכות תפקודית", ו - "אובדן כושר הישתכרות" שנגרמים עקב תאונה.
...
לגבי העבר לא שוכנעתי שנגרמו לתובע בעקבות התאונה הפסדי שכר כלשהם משלא הוכח כאמור שהתובע ניסה לחפש עבודה או לעבוד בעבודה כלשהיא מאז התאונה ועד היום.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעות תשלמנה לתובע פיצויים כדלקמן: אבדן כושר השתכרות ופנסיה - 60,000 ₪ עזרת הזולת - 15,000 ₪ הוצאות רפואיות ונסיעות - 5,000 ₪ נזק לא ממוני - 60,000 ₪ סה"כ נזק 140,000 ₪ בניכוי אשם תורם 10% 126,000 ש"ח לסכום הפיצוי בסך של 126,000 ₪ יתווסף שכר טרחת עו"ד בשיעור של 23.4% והוצאות משפט בסך של 8,224 ₪ נכון להיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

במועדים הרלוואנטיים לתביעה, הנתבעת 2 ביטחה את הנתבע 1 בביטוח תביעות נגד צדדים שלישיים בהתאם לפוליסה מס' 73602272/17 (להלן: "הנתבעת").
טענות הצדדים: בהתאם לנטען בכתב התביעה, התובע יליד 6.8.1985, התארח יחד עם אחרים בצימר שבבעלותו של הנתבע, במהלך חודש ספטמבר 2017 בזמן חופשת חג. התובע טען בתביעתו כי בתאריך 03.09.2017 בשעה 15:00 ו/או בסמוך לכך, עת ירד התובע במדריגות המובילות לבריכה או ממנה, החליק כתוצאה מהיות הדשא הסינטטי שכיסה את המדריגות, רטוב ומחליק, לא מקובע כראוי וכתוצאה מכך זזה ירעת הדשא באופן שגרם לכך שהתובע עיקם את כף רגלו הימנית ונגרמו לו ניזקי גוף (להלן: "התאונה").
כתוצאה מהתאונה ובעקבותיה סבל התובע, לגירסתו עד למועד הגשת התביעה, מכאבים בכף רגל ימין, קושי בעליה ובירידה במדריגות ובטיפוס על סולמות, כאבים חמורים בהליכה ממושכת ובהתכופפות בעת הרמת משאות ובכל מאמץ פיזי ו/או הליכה של כעשר דקות.
העד, מר זילברשטיין, אישר לפניי את תוכן תצהירו, והעיד כי ביצע חקירה של הארוע מטעם חברת הביטוח, שוחח עם הנתבע והתרשם כי המדריגות נשוא התובענה מהודקות היטב ולא מחליקות (עמ' 15 שורה 29).
...
בהתחשב במהות הפגיעה, העבודה כי בעקבות התאונה נגרם לתובע שבר ברגל ימין, ובהתאם לפסיקה במקרים דומים אני קובעת כי על הנתבעים לפצות את התובע בגין נזק לא ממוני על סך של 20,000 ₪.
סוף דבר: לסיכום - נזקי התובע הם כדלקמן: הפסד שכר בעבר (כולל פנסיה) 25,000 ₪ אובדן כושר ההשתכרות לעתיד 0 ₪ עזרה צד ג' (עבר ועתיד) 4,500 ₪ הוצאות רפואיות ונסיעה (עבר ועתיד) 1,500 ₪ כאב וסבל 25,000 ₪ סה"כ 56,000 ₪ לאחר הניכוי בגין האשם התורם הפיצוי יועמד על סך 50,400 ₪ .
הנתבעת תשלם לתובע סך של 50,400 ₪ נכון למועד מתן פסק הדין, בצירוף שכר טרחת עו"ד כולל על סך 12,000 ₪, בתוספת החזר אגרת בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 46732-05-16 פלוני נ' עריית מודיעין ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופטת עדי בר-טל תובעת פלוני ע"י ב"כ עוה"ד בדראן סלאמה נתבעים 1. עריית מודיעין 2. שירביט חברה לביטוח בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד עזרא בריק ושות' צד ג' ניר עוז ע"י ב"כ עוה"ד עמוס טיין ואח' צד ד' הפניקס חברה לביטוח בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד יוסף רנרט ואח' פסק דין
בפניי תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובעת עקב תאונה בבריכת שחיה ביום 14.8.2010.
יתירה מזאת, צד ג', אשר עיקר העובדות בידיעתו, כלל לא היה מודע לתביעה, עד שזו הוגשה כנגדו בשנת 2019 – 9 שנים לאחר הארוע, בשעה שחברת הניהול שניהלה את הבריכה כבר פורקה ולא נשמרו מסמכים או תמונות שניתן להעזר בהם אל מול טענות התובעת באשר להיעדר שלוט, העדר מצופים וכו'.
העברת הנטל אף אינה סבירה, מקום בו התובעת השתהתה שהוי בלתי סביר בהגשת תביעתה (קרוב ל – 6 שנים ממועד התאונה), כאשר הדבר גרם לנזק ראייתי, בפרט כאשר התובעת לא הגישה תביעה כנגד החברה שניהלה את הבריכה ועיקר ההעובדות היו בידיעתה של החברה, כך גם המסמכים.
...
באשר להודעת צד ג' – ההודעה נדחית.
נוכח האמור, הנתבעת תשלם לצד ג' הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 5,000 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 יום.
הודעת צד ד' נדחית אף היא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו