התביעה הוגשה נגד אלסנדוק אלפלסטיני, הקרן הפלסטינאית לפצוי נפגעי תאונות דרכים.
סעיף 51 לחוק הנ"ל קובע כי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ד – 1974 יתוקן באופן שייקבע בו כי "הנוהג ברכב ישראלי המבוטח כדין חייב לפצות נפגע שהוא ישראלי או תייר חוץ על נזק גוף שניגרם לו בתאונת דרכים שבה מעורב הרכב אף אם התאונה ארעה באיזור או בשטחי עזה ויריחו ויראו את התאונה כאילו ארעה בישראל. התובע מוסיף וטוען כי הסכם קהיר קבע כי ברשות הפלסטינאית יחוקק חוק הדומה במתכונתו לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, ולפיכך ההסדר החוקי בנוגע לפצוי נפגעי תאונות דרכים בשטחי הרשות דומה להסדר החוקי בישראל.
ראה למשל ת"א (י-ם) 4103/02 עזבון המנוח ג'סאן יוסף מוסא עזיזה ז"ל נ' אמג'ד עיסא מוחמד אלעזה (23.7.09):
"תושב האיזור ואזרח הרשות הפלשתינאית מנוע מלהגיש תביעה בבית משפט בישראל באשר לתאונת דרכים שארעה בשטחי הרשות הפלשתינאית. עמד על כך כב' השופט ע' חבש בעיניין עלוש, שאף אושר בבית המשפט העליון (ראו ע"א 6773/01 עלוש נ' עלוש, 28.11.02)):
שלישית, יש לשקול שיקולים צבוריים באשר לפורום המתאים לבירור התובענה (ע"א 7342/11 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' INCOMACS LTD (2.8.2012)).
אין בעיני רלוואנטיות ללוחית הזיהוי של הרכב, או לעובדה שהתובע בחר לדיווח על התאונה למשטרת ישראל.
...
לפיכך מצאנו מקרים בהם בית משפט ישראלי דן בתביעות על פי חוק הפיצויים הפלסטיני (ראה למשל רע"א 1667/09 סהאם שושה נ' מרשד נתשה (2.8.10).
"
ובהמשך הדברים:
"אם נקשור את כל הקצוות ונסכם את האמור עד כה, נגיע למסקנה כי חוק היישום שהחיל את הסכם הביניים במשפט הישראלי, מונע, חד משמעית, מתושבי הרשות הפלשתינית להגיש תובענות בישראל הנוגעות לאירועים שאירעו בשטחי הרשות בהם התובע אינו ישראלי, הן באשר לאירועים שאירעו קודם לחתימת הסכם הביניים, והן באשר לאירועים שאירעו לאחר מכן." (ההדגשה שלי – א.פ.).
אכן, מרב הזיקות במקרה שלפני מובילות למסקנה חד משמעית כי הפורום הטבעי לדון בתביעה זו הוא בית המשפט הפלסטיני, בפרט כאשר מדובר בתובע פלסטיני, רכב פלסטיני, תאונה שארעה באזור יהודה ושומרון כאשר הנתבעת היחידה היא הקרן הפלסטינית.