הנתבעת סומכת טענתה זו על שני אדנים: האחד, עילת התביעה של התובעת 2 כמעסיק המיטיב נזק גוף ו/או הטענה לפי התובעת 2 הלוותה לתובע 1 הלוואה בשיעור משכורת של חצי שנה, באה לעולם בשלב מאוחר יותר של ההליך ולא הועלתה כלל לא בכתב התביעה המקורי ואף לא בתחשיב הנזק, אלא הוספה, על דרך תיקון כתב התביעה, רק לאחר שלב תחשיבי הנזק, או אז ביקש התובע להוסיף את התובעת 2 כבעלת דין נוספת.
עזרת הזולת
גורס התובע כי בתקופה הסמוכה לאחר התאונה נזקק לעזרת שלושה מטפלים/מלווים שיעבדו במשמרות סביב השעון, 24 שעות שבעה ימים בשבוע מאחר והתובע היה סיעודי לכל דבר ועניין ונזקק לעזרה סיעודית מלאה במעברים ובכל פעולות היומיום.
התובע לא הגיש תצהיר של מי מהמטפלים ולא זימנם למתן עדות מנגד, הנתבעת וויתרה על מי שנחזה כעורך טבלות המשמרות שערכו המטפלים בגין הטיפול התובע בתקופה זו. בנוסף, התובע העיד כי לא הגיש כל תביעה למל"ל לגימלת סיעוד בתקופה זו.
הלכה פסוקה כי פיצויים בשל עזרה ייפסקו רק בהסתמך על ראיות שיובאו בפני בית המשפט, וכאשר מדובר בפצוי בגין עזרת הזולת, פסק בית המשפט כי "היה ראוי להביא ראיות ברורות הן בדבר הצורך הרפואי בעזרה זו, הן בדבר מתן העזרה בפועל והן בדבר עלותה של העוזרת בפועל" (ע"א 619/86, חברת שחר זר נ' אטדג'י, תק'- עליון, כרך 90 (3) תש"ן - תשנ"א, עמ' 551).
אין ספק כי שתי מטפלות, כל אחת לשש שעות, הן יעילות יותר ומשיגות תוצאות טובות יותר מבחינת העזרה והרווחה לנפגע מאשר מטפלת אחת בלבד, העובדת שמונה שעות ליום.
סך כולל של פיצוי בגין ראש הנזק של עזרה סיעודית ועזרת הזולת לעבר ולעתיד תועמד איפוא על סך: 143,000 ₪.
...
לאחר שעיינתי במסכת הראייתית שהניחו הצדדים בעניין זה לנגד עיני בית המשפט ובטענותיהם בסיכומים, באתי לכלל דעה כי אכן, כפי שטוענת הנתבעת, התובעת 2 לא יכולה לאחוז בו זמנית בשתי טענות משפטיות הן כמלווה והן כמיטיבת נזק גוף.
"
על רקע האמור לעיל, לא מצאתי לנכון לחייב את הנתבעת במלוא הסכום בו נשא התובע מכיסו בכלל זה לא מצאתי סיבה לחרוג מהתקרה בגין פיצוי חודשי עבור סיעוד צמוד כפי שנקבע בפסיקה על סך 12,000 ₪ לחודש נכון לפסק הדין, בשערוך להיום 16,000 ₪ לחודש (ראה ההלכה בעניין ע"א 3375/99 אריה אקסלר נ' צור שמיר חברה לביטוח בע"מ פד"י נ"ד(4) 450, מיום 5/9/20 ) ועל כן הריני פוסקת בגין תקופה זו של שלושת החודשים הראשונים סך של 50,000 ₪ (כ- 16,000 ₪ לחודש X 3).
למקרא טענות הצדדים באתי למסקנה כי הדין בכל הנוגע לראש נזק זה, הוא עם הנתבעת.
סוף דבר
לאור כל המקובץ דלעיל, תשלם הנתבעת לתובע 1 סך של 374,000 ₪ ולתובעת 2 סך של 100,000 ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור 13% בתוספת מע"מ ואגרה.