מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים על נזקי גוף מכוח פקודת הנזיקין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עם זאת, ציינה צ'רניאק, כי עד כניסתו של החוק לתוקף, חלו על ניזקי גוף שנגרמו בתאונות דרכים, הוראות הקודקס האזרחי של הפדרציה הרוסית משנת 1994, ועל פיהן ניתן לתבוע את הנהג הפוגע, ולקבל פיצוי בגין ניזקי גוף שנגרמו בתאונת דרכים.
[8: סעיף 9 לסיכומי התובעת] על כן, אני קובעת כי הנתבעת הוכיחה שהתובעת זכאית לתבוע את הנהג הפוגע, ברוסיה, ולקבל פסק דין נגדו בגין הנזק הגופני שניגרם לה. טענת כפל הפצוי עוד טוענת התובעת בסיכומיה, כי אין נפקא מינה, אם ניתן לתבוע את הנהג הפוגע, משום שגם במקרה של תלמיד שנפל בבית הספר, זכאי הוא לתבוע מכח פוליסת ביטוח תלמידים, ובמקביל להגיש תביעה נגד בית הספר בעוולת הרשלנות[footnoteRef:9].
] אכן, מי שמבוטח בפוליסת ביטוח, זכאי להנות מהפצוי על פי הפוליסה, לצד הפצוי מכח חוק הפלת"ד או מכח פקודת הנזיקין, ואין מדובר ב"כפל פיצוי" או בסכום שיש לנכות, כך בהתאם לסעיף 86 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש].
...
לטענתה, מדובר בתקיפה עקיפה שדינה להידחות.
אין בעובדה ששינוי מדיניות כאמור, באופן הצופה פני עתיד, עשוי להיות מוצדק, כדי להוביל למסקנה שמי מהנתבעות התרשלה כלפי התובעת, או עוולה כלפיה בהפרת חובה חקוקה, משום שהתובעת שלפניי לא נותרה ללא כל פיצוי בגין פציעתה הקשה.
לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העובדות בפני תביעה לפצוי על ניזקי גוף בגין ארוע בו נפל על התובע שער ברזל כבד וגרם לו לפגיעות וחבלות.
לטענת התובע הנתבעת אחראית מכח סעיף 41 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: "פקודת הנזיקין"; "הפקודה"), לחלופין היא אחראית מכח עוולת הרשלנות כמחזיקה בקרקע או כמעסיקה.
נטל הראיה סעיף 38 לפקודת הנזיקין קובע היפוך נטל הראיה לגבי "דברים מסכנים". ברישא לסעיף מובהר כי הוא חל "בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה שהנזק נגרם על ידי דבר מסוכן, למעט אש או חיה, או על ידי שנמלט דבר העלול לגרום נזק בהימלטו, וכי הנתבע היה בעלו של הדבר או ממונה עליו או תופש הנכס שמתוכו נימלט הדבר.... ". סעיף 41 לפקודה קובע היפוך נטל הראיה במצבים בהם הדבר מעיד על עצמו.
...
לפיכך אני מקבלת את חוות דעתו של ד"ר קאופמן וקובעת נכות רפואית בגין השבר כאמור בחוות דעתו.
עם זאת, בנוגע לצלקת, ד"ר קאופמן עצמו קבע כי הנכות בגינה אינה תפקודית, ולפיכך אני קובעת נכות משוקללת כוללת בשיעור של 22%.
סיכום לאור כל האמור, יש לשלם לתובע סכום כמפורט להלן: הפסד השתכרות בעבר 100,000 ₪ גריעה מכושר השתכרות 130,000 ₪ עזרת הזולת 15,000 ₪ הוצאות רפואיות 10,000 ₪ נזק בלתי ממוני 125,000 ₪ ניכוי תגמולי המל"ל 214,000 ₪ בסך הכל ישולם לתובע סכום של 166,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בפני בקשה למתן פטור מתשלום יתרת אגרת בית המשפט, וזאת לאחר דחייתה של התביעה לתשלום פיצויים בגין ניזקי גוף מכוח פקודת הנזיקין [נוסח חדש].
...
(7) נדחה ההליך או נמחק בפסק דין, ישלם התובע את האגרה החלה בניכוי הסכום ששילם לפי פסקה (1) ובתוספת הפרשי הצמדה למדד.
נטל ההוכחה רובץ כאמור לפתחו של התובע ועליו לפרוש תמונה מלאה אודות מצבו הכלכלי, שאם לא כן דין בקשתו להידחות ולו מטעם זה בלבד (ר' בש"א 128/89 מצא נ' מצא תק-על 89 (2) 739 ; בש"א 7664/99 סופר נ' סופר תק-על 99 (3) 801).
מכאן, הבקשה למתן פטור מתשלום יתרת האגרה נדחית בזה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לקבלת פיצויים בגין ניזקי גוף, מכוח פקודת הנזיקין [נוסח חדש].
...
כאב וסבל: בהתחשב בטיב הפגיעה, תקופת ההחלמה, שיעור הנכות הצמיתה וגיל התובע, מקובלת עלי דרישתו בראש נזק זה כסבירה, ועל כן אני פוסקת סך של 20,000 ₪.
עזרת צד ג' לעתיד: בהינתן שיעור הנכות וטיבה, ובהינתן כי התובע חזר לתפקוד יומיומי מלא ולא נזקק לכל עזרה מתום תקופת אי הכושר ועד עצם היום הזה, לא שוכנעתי כי קיימת כל הצדקה לפסיקת פיצויי לתובע בגין עזרת צד ג' לעתיד.
לסיכום אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע פיצויים בסך של 96,000 ₪ בצירוף 23.4% בגין שכ"ט עו"ד ובצירוף סך של 715 ₪ בגין אגרת פתיחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בפני בקשה למתן פטור מתשלום יתרת אגרת בית המשפט, וזאת לאחר דחייתה של התביעה לתשלום פיצויים בגין ניזקי גוף מכוח פקודת הנזיקין [נוסח חדש].
...
שוכנעתי כי נוכח מצבו הכלכלי של המבקש הוא יתקשה מאוד בגיוס כספים לתשלום יתרת האגרה הנדרשת.
האם אין לעשות שימוש בהגיון העומד ביסוד תקנה 6 – הבוחן את מצבו של התובע בתחילת ההליך – אף בסיומו, לאחר שתביעת התובע נדחתה? האם מצבו הכלכלי "הוטב", עם דחיית התביעה, או שמא מצבו הרפואי שופר? מקובלת עלי הטענה, כי רוח תקנה 13 מתאימה יותר למצב בו התובע עותר לפטור מתשלום האגרה, בתחילת ההליך.
מכל האמור, משהוכיח המבקש את התקיימותם של שני התנאים, אני מורה על קבלת הבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו