מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים נגד המשטרה על בסיס הקלטת וידאו של המעצר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעת לשון הרע כנגד הנתבעת ע"ס של 75,000 ₪ בקשר לאמירות שנאמרו ביום 11.2.17 בשעה 18:42 בקירוב ובהם הביטויים "אייכמן", "פרצוף של אייכמן" ו- "מפלצת" וכן אמירות בקשר לאלימות של התובע כלפי אישתו.
לאור איומים והתנכלויות הוגשו תלונות במשטרת ישראל ללא הועיל.
התובע הגיש תמלילים של הקלטות וידאו.
באשר לביטוי "מפלצת" הרי שבשל הקריאה ההדדית נכון יהיה "לקזז" ביטוי זה ולא לידון בו. באשר לכך שהנתבעת הציגה את התובע כאדם אלים הנוהג להכות את אישתו וכי היה עצור הרי שקיימת גישה כי הכרה שיפוטית גורפת בגידופים כלשון הרע תביא להצפה של בתי המשפט ולכן לא כל גידוף ולא בכל הנסיבות יקים עילת תביעה כלשון הרע.
מאידך "הבסיס לקביעת פירסום בע"פ הוא בראש ובראשונה פירסום שיועד לאדם זולת הנפגע, אם תנאי זה לא מיתקיים, כלל לא צריך לבדוק האם הפירסום הגיע לאדם זולת הנפגע." לאור האמור הדברים מהוים "פירסום" בהתאם לסעיף 2 לחוק.
יודגש כי סכום הפצוי המקסימלי הנקוב בסעיף 7א(ב) לחוק איסור לשון הרע, ובודאי שסכום כפל הפצוי המקסימלי למקרה של פירסום בכוונה לפגוע (סעיף 7א(ג) לחוק), אינו מחייב את בית המשפט לפסוק בכל פעם שהוכחה עוולת לשון הרע סכומים אלו, אלא הוא מאפשר לבית המשפט שיקול דעת ומרווח במסגרתו יקבע סכום הפצוי.
...
" מכל המקובץ אמירת לשון הרע מסתכמת במקרה דנן באמירת הביטויים "אייכמן" ו"פרצוף של אייכמן".
מכל המקובץ ולאחר ששקלתי את הדברים הריני קובע כי הנתבעת תשלם לתובע סכום בסך 10,000 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסך 1,755 ₪ כולל מע"מ והוצאות משפט בסך של 1,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

אקדים כאן ואציין כי עילתה של התביעה שכנגד שהגיש הנתבע, היא בטענות לעיכוב, מעצר ומעצר-בית ללא בסיס בדין וכן אלימות שוטרים, שארעו לטענתו בעקבות הגעת שוטרים לדירתו, עקב תלונת התובעים למישטרה בחשד שהפר את צו המניעה הזמני שהוצא נגדו בתיק זה בענין השמעת מוסיקה.
ועל כל אלה: אמנם, כאמור התובעים עזבו את בנין המגורים במהלך בירור התביעה, אולם הנתבע זנח בסיכומיו את התביעה שכנגד לפסיקת פיצויים נגד התובעים בגין נגינת הפסנתר.
נוכח המרחק בין משרדו לבין דירת המגורים, המומחה מטעם התובעים מדד את הרעש באופן הבא: הוא צייד את התובעים במכשיר מדידה; הדריך את התובע כיצד להפעילו; בעת ביצוע המדידה הפעיל שיחת וידאו במחשב, אותה הוא הקליט, שבה התובע מודד רעש הרקע ולאחר מכן הרעש בדירת התובעים, והתוצאה על צג מכשיר המדידה נצפית בסרט.
אוסיף כי קביעות נוספות שקבעתי לעיל – על בסיס הודאות הנתבע – בענין מכתביו האלימים והגזעניים ובענין "פיטוריו לגימלאות" עקב מספר עבירות משמעת, וכן בענין רעש "מחריש אזניים" שבקע מדירתו ונשמע כבר מתחילת הרחוב, מחזקות את הרושם כי מדובר באדם אלים ומאיים שגבולותיו האישיים אינם מונעים ממנו להפר את החוק, ולא באזרח תמים אשר נתקף בפתאומיות וללא עילה בדין לאחר ששכניו התלוננו עליו תלונת שוא.
כך או אחרת, משקבעתי כי מעצרו של הנתבע היה כדין, גם אם הוא סבל במשך שעות אחדות ללא תרופותיו, הוא לא הוכיח נזק גוף שניגרם לו מכך, והרי כאשר בוחנים את החלופה – אם הנתבע היה נשאר במעצר חלף שיחרורו למעצר בית – ברי כי התארגנות סבירה של המישטרה על מנת לאפשר לנתבע גישה לתרופותיו היתה לוקחת זמן מה. הסעד תביעת התובעים מתקבלת, והתביעה שכנגד נדחית.
...
לאור כל האמור לעיל, לרבות העדפת גרסת התובעים לפיה הנתבע השמיע מוסיקה רועשת שוב ושוב (וראו את רשימת קריאות התובעים למוקד המשטרה בת-1), סבורני כי הנתבע גרם לתובעים הפרעה רבה ואף קיצונית לשימוש במקרקעיהם, וכי הוא אף עשה כן באופן מכוון.
הנתבע ישלם לה"ה שייביץ, בגין אגרה, סך של 688 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום 1.3.2010 ועד לפרעון בפועל; סך נוסף של 727 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כאמור מיום 30.1.2012 ועד לפרעון בפועל; ושכר טרחת עורך דין בתביעה ובתביעה שכנגד בסך 10,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כאמור מיום 1.3.2010 ועד לפרעון בפועל.
כן ישלם הנתבע למדינת ישראל בגין שכר טרחת עורך דין בתביעה שכנגד, סך של 6,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כאמור מיום 12.4.2010 ועד לפרעון בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

על מנת להצדיק את מעשיו למפקדו, בדה הנאשם גרסה לפיה הבחין במתלונן מיידה אבנים ממרחק קצר לעבר כוחות הבטחון ומסכנם, ועל סמך גירסתו הוגש נגד המתלונן כתב אישום לבית המשפט הצבאי ביהודה, שייחס לו עבירות חמורות על פי הצוו בדבר הוראות ביטחון, ובקשה למעצר עד תום ההליכים, בעקבותיה שהה והמתלונן במעצר 10 ימים [בנוסף למעצר על ידי החוקר המשטרתי למשך 96 שעות – ובסה"כ 14 יום ג"א] עד ששוחרר ביום 27/06/05 עפ"י החלטת בית המשפט הצבאי, לאחר שביהמ"ש טרם החלטתו, צפה בקלטת שתעדה את הארוע, ומצא כי אין ראיות למעצר המתלונן.
נגישה מוגדרת בסעיף 60 לפקודת הנזיקין: "נגישה היא פתיחתו או המשכתו של הליך נפל – למעשה, ובזדון, ובלי סיבה סבירה ומסתברת – נגד אדם, בפלילים או בפשיטת רגל או בפרוק, וההליך חיבל באשראי שלו או בשמו הטוב או סיכן את חירותו, ונסתיים לטובתו, אם היה ההליך עשוי להסתיים כך; אך לא תוגש תובענה נגד אדם על נגישה רק משום שמסר ידיעות לרשות מוסמכת שפתחה בהליכים." בעניינינו מתקיימות שתי העוולות: נשללה חירותו של התובע, שלילה מוחלטת, עקב גירסתו הכוזבת של הנתבע שכתוצאה ישירה ממנה, וממנה בלבד, ישב התובע במעצר 14 יום.
התובע אף ידע כי כאשר העליל על התובע ייעצר התובע ורק בזכות צלום הווידאו שהתגלה מאוחר יותר השתחרר התובע וזאת לאחר 14 יום.
הפצוי: הבסיס לחישוב הפצוי בגין כליאת שווא מצוי בתקנות סדר הדין הפלילי (פיצויים בשל מעצר או מאסר) תשמ"ב - 1982, ("תקנות הפיצויים"), תקנה 8: (א) סכום הפצוי המירבי בעד יום מעצר או מאסר הוא החלק ה-25 של השכר החדשי הממוצע במשק ביום מתן החלטת בית המשפט לענין הפצוי, כפי שקבע שר העבודה והרווחה בהודעה לפי סעיף 198א לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשכ"ח-1968.
כמו כן, מהשוואת פסיקות שונות של בתי המשפט, אפשר לראות את סכומי הפיצויים שקבלו ניזוקים במקרים הקרובים לענייננו: בית המשפט בעיניין 8090/01 סלים שריף אחמד צפדי נ' אברהם רן מיום 28.6.2006 פסק פיצוי בסך 40,000 בגין תקיפה והגבלת חירות של תלמיד פלסטינאי בידי מתנחלים על שהכניסוהו לרכבם ללא רצונו; בפרשת 6957/00 יוחנן קולווין נ' סמואל אבי מיום 12.3.2013 נפסק לאדם שנכלא כליאת שוא למשך יומיים תוך גרימת חבלות קשות על ידי הסוהרים, 50,000 ₪ בגין נזק שאינו נזק ממון; בפרשת 10152/99 בן גביר נגד מדינת ישראל מיום 10152/99 נפסק פיצוי בסך 20,000 ₪ בגין מעצר שוא למשך יום אחד; בפרשת תא (י-ם) 11418/02 בן גביר איתמר נ' משטרת ישראל מיום 23.4.2006 נפסק לתובע 75,000 ₪ עבור 5 ימי מעצר שוא.
...
ייאמר כבר עתה כי ביום 14.12.2014 דחיתי את בקשתו של הנתבע לצרף את המדינה כצד להליך זה: "לאחר עיון בטענות הצדדים ועל אף שדחיית תביעה על הסף תיעשה במקרים נדירים בלבד, אין מנוס אלא לדחות את ההודעה לצד ג' שהגיש הנתבע נגד המדינה. כל ענייניה של תביעה זו הוא תביעה נגררת להרשעה בפלילים. המדינה היא אשר הגישה את כתב האישום, בו הורשע הנתבע, בשל כך שהנתבע לא פעל כפי שהיה אמור לפעול כשוטר מג"ב. הנתבע הטעה את מפקדיו לחשוב שהתובע התפרע וכתוצאה מכך נעצר ונורה התובע ונגרמו לו, לטענתו, הנזקים הנתבעים בתביעה זו. הנתבע כאמור הפר אמונים ועתה הוא טוען שעל המדינה לשאת בתוצאות הפרת אמונים זו. אין מקום לאפשר זאת" בנוסף, טען הנתבע כי הנזק נגרם באשמו התורם של התובע שבהתנהגותו יצר התובע לעצמו סיכון בלתי סביר.
לא שוכנעתי כי התובע פוטר מעבודתו עקב ישיבתו במעצר ואף לא שוכנעתי כי התובע לא יכול היה למצוא עבודה נוספת זאת למשך מספר שנים, זאת בהתחשב ברמת השכלתו של התובע.
לאחר בחינת מקרים אלו והשוואתם לענייננו, מסקנתי היא כי יש לחייב את הנתבע לשלם לתובע בגין 14 ימי המעצר שהיה נתון בהם, בסך של 150,000 ₪.
סוף דבר: הנתבע ישלם לתובע סך של 155,000 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסך של 20,000 ש"ח בתוספת מע"מ כדין.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

בשם המבקש: עו"ד אביעד ויסולי בשם המשיבים: עו"ד אפרת ברנר (הורביץ) ][]החלטה עניינה של הבקשה שלפניי בדחיית תביעת המבקש לפצוי בגין נזקים שנגרמו לו לכאורה עקב מעצרו בהפגנה שהשתתף בה בשנת 2005 (להלן: ההפגנה); ועקב הליך פלילי שנוהל נגדו בעיניין זה. הרקע הנחוץ לענייננו פורט בהרחבה בפסק הדין של בית משפט השלום, ויובא להלן בתמצית.
הן המישטרה הן התביעה הכחישו כי ההפגנה תועדה בוידאו.
מסכת זו היא שעמדה בבסיס תביעתו של המבקש לפיצויים שהוגשה בשנת 2012 ושבגדרה תבע הוא פיצוי בסך של 275,000 ש"ח בגין מעצרו ובגין היתנהגות השוטרים כלפיו; כמו גם פיצוי בסך של 90,000 ש"ח בגין נזקים שנגרמו לו מניהול ההליך הפלילי והוצאות הגנתו.
לעניין ההליך הפלילי גורס המבקש כי ביטול כתב האישום שהוגש נגדו מהוה "הודאת בעל דין" מטעם המדינה כי לא היה יסוד להגשתו מלכתחילה, ומשכך יש לראות בהוצאות שהוציא עבור הגנתו בהליך הפלילי כנזקים שנגרמו לו עקב רשלנות המשיבים במעצרו ועקב רשלנותם בניהול ההליך שהתארך יתר על המידה עקב הכחשת קיומה של הקלטת על ידי המישטרה והתביעה.
...
אשר להליך הפלילי צוין כי הגשת כתב האישום הייתה מוצדקת נוכח הראיות שנאספו באותה עת נגד המבקש; וכי הכחשת קיומו של תיעוד הווידאו ומציאתו בדיעבד רק ערב ישיבת ההוכחות הראשונה הביאו לדחיות ממושכות בניהול ההליך, אך פגם זה הביא לכך שהמדינה הסכימה לחזור בה מכתב האישום, שאלמלא כך אפשר והיה מורשע המבקש בעבירות שיוחסו לו או בחלקן.
לאחר שעיינתי בבקשה ובתשובה לה מצאתי כי נוכח אמת המידה המקובלת בבקשת רשות לערער ב"גלגול שלישי" (ראו ע"א 103/82 חניון חיפה נ' מצת אור (הדר חיפה) בע"מ, פ"ד לו(3) 123, 128 (1982); רע"א 7058/15 בר עוז נ' מדינת ישראל – מינהל מקרקעי ישראל, פסקה 3 (24.11.2015)) דינה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על רקע זה מבקש התובע בגדרי התביעה לחייב את הנתבע בתשלום פיצוי בסך 225,000 ₪ בעוולת נגישה ובגין פירסום לשון הרע.
הנתבע מבקש לחייב את התובע בערובה על סך שלא יפחת מ-25,000 ₪ לתשלום הוצאותיו לאור מצבו הכלכלי של התובע - אשר אישר במסגרת בקשתו לפטור מאגרה (שנדחתה) שמצבו הכלכלי קשה, כי הוא עצור עד תום ההליכים ואין לו רכוש, נכסים והכנסה - ומשמדובר בתביעה שסכוייה קלושים.
התובע טוען כי היה על הנתבע לצרף לבקשה תצהיר המפרט את גירסתו העובדתית, כי בידיו 2 דיסקים של הקלטת חקירת של הנתבע במישטרה שמצפייה בהם ניתן להתרשם שהנתבע החשיד את התובע ללא בסיס, בהליך המשפטי שהתנהל נגד התובע כתוצאה מעדותו של הנתבע זוכה התובע מהעברות שיוחסו לו ושסכום התביעה הופחת משקולי אגרה.
בתוכן העניינים שצורף לכתב התביעה ציין התובע כי הוא יצרף דיסק אודיאו ווידאו של עדות הנתבע במישטרה עם קבלתו.
...
התובע הוא עבריין מורשע, בין היתר, בעבירות סחיטה באיומים והצתת רכוש.
יישום השיקולים הצריכים לעניין בענייננו, מביא אותי למסקנה כי מדובר באותם מקרים חריגים בהם יש לחייב את התובע בערובה להבטחת הוצאות הנתבע; על מצבו הכלכלי הקשה של התובע אין חולק.
אמנם מדובר בשלב מוקדם של ההליך ובבחינה ראשונית אשר אין בה כדי לטעת מסמרות, אולם כבר בשלב זה אני סבורה שניתן לקבוע כי סיכויי התביעה כמות שהוגשה נמוכים עד קלושים, באופן המטה את הכף לחיוב התובע בערובה להבטחת הוצאות הנתבע בהליך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו