מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים לפי חוק הפלת"ד בגין תאונה בעת תיקון רכב עבודה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף עקב תאונת דרכים.
מבטחת רכב התובע טוענת, כי לא נעשה ברכב שימוש המוכר עפ"י חוק הפלת"ד, ואילו הנתבעות 2-4 טוענות כי נעשה ברכב שימוש מוכר, ועל כן החבות מוטלת על הנתבעת 1 והיא שחייבת בפצוי על פי הוראות חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה-1975.
משכך, הרי שלשיטתה, על התובע להפנות את תביעתו כלפי כלל, מבטחת רכבו, שכן התאונה ארעה תוך כדי שימוש של התובע ברכבו, למטרות תחבורה, ובהתאם להגדרתה של תאונת הדרכים בחוק.
חוק הפיצויים מגדיר "שימוש ברכב מנועי" כך: "נסיעה ברכב, כניסה לתוכו או ירידה ממנו, החנייתו, דחיפתו או גרירתו, טפול-דרך או תיקון-דרך ברכב, שנעשה בידי המשתמש בו או בידי אדם אחר שלא במסגרת עבודתו, לרבות הדרדרות או היתהפכות של הרכב או היתנתקות או נפילה של חלק מהרכב או מטענו תוך כדי נסיעה וכן הנתקות או נפילה כאמור מרכב עומד או חונה, שלא תוך כדי טיפולו של אדם ברכב במסגרת עבודתו ולמעט טעינתו של מטען או פריקתו, כשהרכב עומד". על פי קרנית, עת חנה התובע ועצר את רכבו, ללא כוונה לצאת מהרכב, אלא רק כדי לאפשר לחברתו להכנס אל הרכב ואז להמשיך באותה נסיעה, הרי שעשה שימוש ברכב מנועי, כאשר השמוש הוא "נסיעה", שלא נפסקה אלא באופן רגעי בלבד.
...
לאור האמור, מתבקשת המסקנה, כי מי שחב בפיצוי התובע על נזקי הגוף שנגרמו לו הוא נהג הרכב הפוגע, ובמקרה הנוכחי קרנית בהיעדר כיסוי ביטוחי.
מבחינת נהג הרכב הפוגע הרי שהוא עשה, ללא ספק שימוש ברכב מנועי, ועקב שימוש זה נפגע התובע, עת היה מצוי בתוך רכב חונה, שלא נעשה בו שימוש המוכר ככזה לפי ההגדרות החוק הפלת"ד. לאור האמור, אני מקבל את טענותיה של "כלל" ואת הניתוח המשפטי המפורט בסיכומיה, ודוחה את טענות קרנית.
סוף דבר לאור המפורט לעיל, התביעה נגד הנתבעת מס' 1 – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 48656-12-14 וחש נ' קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונת דרכים לפני כבוד השופטת מלכה ספינזי-שניאור 30 דצמבר 2020 התובע: מוחמד וחש ע"י בא כוחו עו"ד א. און הנתבעת: קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונת דרכים ע"י בא כוחה עו"ד ד. נוביץ פסק דין מתוקן
(בהתאם להחלטה מיום 29.12.20) תביעה מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפלת"ד") כנגד קרנית (להלן: "הנתבעת") בגין תאונת דרכים נטענת מסוג "פגע וברח". רקע: התובע יליד 1992 היה מעורב, כך לטענתו, ביום 16.10.10 בשעה 3:00 בלילה ברחוב עזה בתל אביב בתאונת דרכים מסוג "פגע וברח". לטענתו, התאונה ארעה עת חצה את הכביש במעבר חציה בדרך חזרה הביתה, כשלפתע הגיחה במהירות מכיוון דרום מכונית שזהותה אינה ידועה לו ופגעה בו בעוצמה רבה ונמלטה מהמקום מבלי שהותירה פרטים.
מומחה מטעם בית המשפט בתחום כירורגיית כף היד, ד"ר ליאור פז, קבע כי לתובע נותרה נכות צמיתה כדלקמן: 10% בגין הגבלה ביישור המרפק לפי סע' 41(7)(ב)(ÏÏÏ) לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגע עבודה) תשי"ט -1956 (להלן: "תקנות המל"ל).
משכך אינו זכאי לפצוי עפ"י חוק הפלת"ד. לפיכך, אדון תחילה בשאלת החבות, דהיינו האם התובע נפגע כדבריו בתאונת דרכים, ואם כן האם מדובר בתאונת 'פגע וברח'.
...
בהינתן האמור, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות.
סוף דבר: התביעה נדחית.
הנני מחייבת את התובע לשלם לנתבעת שכ"ט עורך דין והוצאות משפט בסך כולל של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כנגד הנתבעת 3, מנורה מבטחים חברה לביטוח בע"מ, מבטחת משאיתהּ של הנתבעת 1 בביטוח חובה (להלן – "המשאית") – הוגשה התביעה בעילה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975 (להלן – "חוק הפלת"ד").
לטענת התובע, הואיל ונפגע עת נפל מרמפה של המשאית בסיום הפריקה, מדובר בתאונת דרכים שדינה להתברר לפי חוק הפלת"ד. מחמת זהירות ורק לנוכח טענות הנתבעת 3 כי אין מדובר בתאונת דרכים – הוגשה התביעה גם כנגד הנתבעות 1-2 בעילה לפי פקודת הנזיקין, כאשר לטענתו חלים בעניינינו התנאים להיפוך נטל הראיה לפי ס' 41 או ס' 38 לפקודת הנזיקין ועל הנתבעות 1-2 להוכיח כי לא הייתה ביחס לתאונה התרשלות מצידן.
קרי מדובר בתהליך קצר שמקורו בכוח המכאני של הרכב, ואז מדובר בתאונה העונה על ההגדרה הבסיסית של תאונת דרכים בחוק הפלת"ד עקב ניצול הכוח המכאני של הרכב ובילבד שבעת השמוש כאמור לא שינה הרכב את ייעודו המקורי, ואין כל תימוכין בגירסת התובע לטענת הנתבעת 3 כי הארוע קרה לאחר סיום השמוש בכוח המכאני של הרכב.
טענות הנתבעת 3 בכתב ההגנה מטעם הנתבעת 3 (להלן – "מנורה ביטוח"), הכחישה זו את קרות ארוע התאונה הנטען או נסיבות התרחשותו, וטענה כי ככל שארע אין מדובר בתאונת דרכים כמשמעותה בחוק הפלת"ד. מנורה ביטוח גם הכחישה את נזקיו הנטענים של התובע ואת הקשר הסיבתי בינם לבין הארוע מושא התביעה, למעט את העובדה כי הארוע הוכר כתאונת עבודה במוסד לביטוח לאומי.
. "שימוש ברכב מנועי" – נסיעה ברכב, כניסה לתוכו או ירידה ממנו, החנייתו, דחיפתו או גרירתו, טפול-דרך או תיקון-דרך ברכב, שנעשה בידי המשתמש בו או בידי אדם אחר שלא במסגרת עבודתו, לרבות הדרדרות או היתהפכות של הרכב או היתנתקות או נפילה של חלק מהרכב או מטענו תוך כדי נסיעה וכן הנתקות או נפילה כאמור מרכב עומד או חונה, שלא תוך כדי טיפולו של אדם ברכב במסגרת עבודתו ולמעט טעינתו של מטען או פריקתו, כשהרכב עומד; התובע טען כי נסיבות התאונה עולות כדי תאונת דרכים הואיל והתובע נפל מרמפה של המשאית בסיום הפריקה.
...
בנסיבות אלו, משלא נטען בכתב התביעה לקיומו של מפגע אחר במשאית, ומשהטענה היחידה שכן הועלתה שם התבררה כלא נכונה, הרי שממילא לא יכולה התביעה להוסיף ולהתברר במישור החבות הנזיקית של הנתבעות 1-2 על יסוד גרסה שהתבררה כבלתי נכונה, או על יסוד טענות עובדתיות או משפטיות שלא הועלו בכתבי הטענות.
ברקע הדברים אף אוסיף ואציין כי בשים לב לכך שגרסת התובע התבררה כבלתי נכונה ביחס לנתונים מהותיים המצויים בליבתו של התיק (טענה להטייתה של הרמפה), ובהתחשב בכך שעסקינן בעדותו של בעל דין יחיד בהליך אזרחי, דומני כי די גם בכך בלבד כדי להוביל לדחיית התביעה בנסיבות, ואין לי אלא להפנות לפסק הדין בע"א 765/18 חיון נ' חיון (01.05.2019) )להלן – "עניין חיון"), שם נקבע כי: "סבורני, כי שקרים אלו של בעל דין הנוגעים לעניינים המצויים בליבת המחלוקת – הם לבדם – צריכים היו לשמש בסיס לדחיית תביעתו ללא צורך בניתוח ראיות נוספות. דחיית התביעה בשל שקרים אלו הייתה – ועודנה – תוצאה מתחייבת לנוכח שלושה כללים שעניינם פרוצדורה וראיות...
סיכום לאור כל האמור התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת המנוח לא ביצע פעולה של נהיגה בעת התאונה ולכן השמוש בכוח המכאני שבעתיו נגרמה תאונת הדרכים הוא ארוע המזכה בפצוי לפי חוק הפלת"ד. טענות הנתבעת הנתבעת טוענת שנסיבות התאונה שונות מהנסיבות שמציגה התובעת.
לטענת הנתבעת פעולות המנוח נעשו "במסגרת עבודתו" ולכן לפי חוק הפלת"ד אין לראות בתאונה תאונת דרכים לא מהטעם של "טפול דרך" ולא מהטעם של "תיקון דרך". לטענת הנתבעת, בהתאם לפסקי דין בע"א 10157/09 הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ נ' משה דוד פטקין ואח' ות.א. (מחוזי י-ם) 717/94 גולן יוסף נ' יוני יחזקאל ואח', נפילה של מטען מרכב עומד לא תהווה "שימוש ברכב מנועי" כל עוד הם מתרחשים במהלך טיפולו של אדם ברכב במהלך עבודתו, גם אם לא מדובר בתיקון מכאני מקצועי של הרכב.
במקרה זה תובע נפגע ממכבש דרכים שעלה עליו בזמן עבודה בתוך מיתחם סגור ונקבע שהפעלת המכבש ללא רישיון לא שוללת את הכסוי הבטוחי ורק נהיגה במכבש (שלא במסגרת עבודה כבישה) ללא רישיון מוציאה את הנפגע מכלל הזכאים לפיצויים לפי חוק הפלת"ד. לטענת התובעת בעניינינו לא מדובר בתאונה שהיא תוצאה של נהיגה ולכן אין כל בעיה של כסוי בטוחי ולדרגת הרישיון של המנוח בעת התאונה אין נפקות.
...
לאור המפורט לעיל, באתי למסקנה כי התובעת לא הרימה את נטל השכנוע להוכחת הטענה לפיה התאונה אירעה ב"דרך", בטרם הגיעה המשאית והנגרר לנקודת פריקת המטען.
לפיכך, התביעה נדחית.
אני מחייב את התובעת לשלם לנתבעת הוצאות משפט (ע"פ בקשה לשומת הוצאות שתוגש תוך 10 ימים) ושכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪ (כולל מע"מ).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפיצויים לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975 (להלן – חוק פלת"ד), בגין שתי תאונות דרכים.
בגין תאונה זו הגישו התובעים תביעה לפיצויים ביום 17/7/2017.
לאחר תיקון כתב התביעה, הורה בית המשפט ביום 5/1/2021 למומחים בתחום האורתופדיה והפסיכיאטריה לחוות את דעתם באשר לניזקי התובעת 1 כתוצאה מהתאונה השנייה.
להשלמת התמונה אבהיר שכותרתו של סעיף 32א היא "תיסמונות נוירופסיכיאטריות והפרעת קשב התפתחותית". סעיף ה' שבו בחר המומחה לתאר את מצבה הכולל של התובעת 1 במועד הבדיקה מתייחס לליקויים הבאים: "קיהיון (דמנציה) לסוגיו, כולל BPSD ; תיסמונת שכחה אורגאנית שאינה תוצאה של שימוש בחומרים פסיכואקטיביים; אנצפלופתיה פוסט-טראומטית כתוצאה מפגיעה אורגאנית במערכת העצבים המרכזית – עם ליקוי קוגניטיבי בשניים לפחות מהתחומים המפורטים בהגדרה או ליקוי היתנהגותי, המפריעים באופן חמור לתיפקוד בעבודה ולהקשרים החברתיים; הליקוי מודגם בהערכה נוירוקוגניטיבית או נוירופסיכולוגית בדרגה שתואמת בחומרתה לסיווג אבחנתי של דמנציה בינונית ובלא מסוגלות לתיפקוד ברמת תיפקודו הקודמת; ייתכן צורך בעזרת הזולת לתיפקוד". סעיפים קטנים (ב) ו(ג) שביניהם מצויים אותם 20% שזוקף המומחה לחובת התאונה מושא התביעה מתארים אותם לקויים שבס"ק (ה) אך בדרגת חומרה קלה יותר.
דומני שלאחר שמיעת עדותה של הנכדה שהייתה עדת ראיה לתאונה השנייה והעידה שהנפילה ארעה תוך כדי הכניסה לרכב ולאחר שהתובעת 1 הכניסה רגל אחת למכונית, נחה דעתה של הנתבעת 3 שאכן מדובר בתאונת דרכים, לפי ההגדרה בסעיף 1 לחוק פלת"ד, ובהתאם לאמות המידה שנקבעו בפסיקה (רע"א 8744/18 מדינת ישראל נ' פלוני (2019)).
...
על יסוד האמור, תשלמנה הנתבעות לתובעת את סכומים המפורטים לקמן.
בגין התאונה הראשונה תשלם הנתבעת 2 לתובעת: פיצויים בסך 264,700 ₪; הוצאות משפט בסך 396 (מחצית מאגרת המשפט כולל הצמדה) שכ"ט עו"ד בשיעור 15.21% מסכום הפיצויים.
בגין התאונה השנייה תשלם הנתבעת 3 לתובעת: פיצויים בסך 99,075 ₪; הוצאות משפט בסך 896 ש"ח (מחצית מאגרת המשפט כולל הצמדה ושכר עדה) שכ"ט עו"ד בשיעור 15.21% מסכום הפיצויים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו