מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים לנפגעי תאונות דרכים: פגיעה ללא נכות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

תביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975.
מנגד טען ב"כ הנתבעת בסיכומיו, כי לתובע אין נכות תפקודית.
מנגד טען ב"כ הנתבעת כי בנסיבות העניין לאור שיעור הנכות והיעדר פגיעה תפקודית יש לפצות את התובע בפצוי גלובאלי בגין הפסדי הישתכרות לעתיד, בסכום של 30,000 ₪ התובע בן 34 כיום.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים אני סבור כי יש להעמיד את בסיס שכרו של התובע על סכום של 14,212 המשקף את פוטנציאל השתכרותו לעבר ולעתיד.
סיכום נזקי התובעת הפסד שכר לעבר 0 ₪ הפסד שכר לעתיד 70,500 ₪ עזרת הזולת 5,000 ₪ הוצאות 2,000 ₪ כאב וסבל 9,021 ₪ סך נזקי התובע 86,521 ₪ סוף דבר ב"כ התובע עתר להוצאות מוגברות בשל ניהול הליך בחוסר תום לב. מנגד טען ב"כ הנתבעת כי אין מקום להוצאות מוגברות, הראיות בתיק הצדיקו את ניהולו.
אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 86,521 ₪ בצירוף שכר טרחת עורך-דין בשיעור כולל של 15.21% ובצירוף הוצאות משפט שהוציא התובע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

תביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975, שהגישה התובעת, ילידת 11.02.2000 כנגד הנתבעת קרנית – קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים, לקבלת פיצוים בגין ניזקי התובעת כתוצאה מתאונת דרכים שארעה ביום 21.02.2017 (להלן: "התאונה").
ב"כ הנתבעת אשר ביקשה לחקור המומחה בתחום הנפשי, ד"ר ג'ראיסי, טוענת כי יש להפחית מן הנכות שקבע המומחה וזאת לאור תשובות המומחה לפיהן אין בנכות כדי לפגוע בלימודים אקדמאיים, וכן לאור תשובת המומחה כי קבלת רישיון נהיגה יש בה כדי להעיד כי התובעת מתמודדת עם הפחדים אותם היא פיתחה לאחר התאונה.
...
לאור המגבלות מהן סובלת התובעת, לרבות מגבלות לבצע מטלות פיזיות יומיומיות, נראה, כי טענת התובעת לעזרה בהיקף 1,000 ₪ לחודש (לפי היקף של פחות משעה ביום) ואף הטענה כי לאור ההחמרה הצפויה תזדקק התובעת לעזרה נוספת, כאשר בתקופה הנוספת תעמוד העזרה על 1,500 ₪, היא טענת סבירה ואני מקבלה.
לסיכום: אלה ראשי הנזק שאני פוסק לתובעת: · כאב וסבל: 165,617 ₪.
אני מחייב את הנתבעת לשלם שכ"ט עו"ד בשיעור 13% ומע"מ על היתרה לאחר ביצוע הניכויים האמורים בסעיף 40, וכן לשלם הוצאות משפט בסכום כולל אשר מגלם את החזר האגרה והחזר ההוצאות שהוציאה התובעת בגין שכרו של ד"ר מזאווי ובגין הוצאות חקירת ד"ר ג'רייב בסך 7,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה מכוח חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה- 1975, בגין תאונה שאירעה לתובע ביום 13.9.2014, כאשר התובע נסע ברכב שהיה מבוטח על ידי הנתבעת.
לפיכך, אין נכות א.א. גרון הקשורה בתאונה הנדונה" מחוות הדעת ומחקירת המומחה עולה כי קביעתו שאין קשר סיבתי בין הטינטון ממנו סובל התובע לבין התאונה הנוכחית, מבוססת על קיומו של מצב רפואי קודם: תעוד רפואי ואבחנה קודמת של טינטון, ונוכח פער הזמנים בין התאונה הנוכחית לבין התלונה הראשונה על טינטון.
כאב וסבל בהתאם לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חישוב פיצויים בשל נזק שאינו נזק ממון), תשל"ו – 1976, עומד סכום הפצוי לתובע על פי 7.38% נכות על סך של 11,938 ₪ ובמעוגל 12,000 ₪.
...
לאחר ששקלתי את טענות התובע ובחנתי אותן אל מול התיעוד הרפואי שהוצג והתרשמתי מתשובותיו של ד"ר גרוס בחקירתו, אני מקבלת את קביעת המומחה ולא רואה מקום לסטות ממנה.
ד"ר שרודר מצא כי לתובע גם הגבלה בחלק מתנועות הצוואר ובעמוד השדרה המתני, ואני מקבלת את טענת התובע כי הדבר מקשה עליו בנהיגה, פעולה המעמיסה גם על הגב התחתון וגם מצריכה שימוש בצוואר (הגם שקיבל את כל האישורים הרפואיים הנדרשים לו כנהג אוטובוס).
לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי נכותו התפקודית של התובע עומדת על מחצית מנכותו הרפואית, ובחישוב שכרו העדכני, בסך מעוגל של 15,000 ₪ לחודש, מקדם היוון 101 (עד הגיע התובע לגיל 67) ובצירוף הפסדי פנסיה וזכיות סוציאליות, אני פוסקת לתובע פיצוי בגובה 62,000 ₪ (במעוגל).
לסיכום, אני מורה כי הנתבעת תשלם לתובע סך של 80,284 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בסך 13% בצירוף מע"מ, והוצאות משפט.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

רקע המבקש הגיש תביעה מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפלת"ד"), בגין תאונת דרכים שארעה לו ביום 10.7.18 במסגרתה, המבקש, כנהג אוטובוס, דרס למוות הולכת רגל והיה מעורב בחילוץ הגופה (להלן: "התאונה").
המבקש, למעשה ביקש להוכיח את נכותו התפקודית מכוח תקנה 2(א) לתקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), תשמ"ז-1986 (להלן: "תקנות הפיצויים"), דרך מינוי מומחה מטעם בית המשפט.
כלומר, טרם בשלה העת להכריע בסוגיה זו. המשיבה טענה בנוסף, כי לא נכותו הנפשית של המבקש היא שמנעה ממנו לשוב ולעבוד בעבודתו, אלא שלילת רישיונו, עקב ההליך הפלילי המתנהל בעניינינו.
...
לסיכום, נטען, כי הואיל וסלע המחלוקת נסב סביב ההשלכות התעסוקתיות של הנכות הרפואית, יש לאפשר למבקש להוכיח טיעוניו באמצעות מינוי מומחה אשר יבחן את כושרו לעבוד.
נוכח כל האמור, עתרה המשיבה, לדחיית הבקשה על הסף, ולחלופין לגופה, תוך השתת הוצאות על המבקש.
הפרקטיקה המקובלת היא שהכרעה בעניין מינוי שכזה, תינתן לאחר חקירת המומחים הרפואיים שמונו ומקום בו הערכאה המבררת מגיעה למסקנה שאין בידה הכלים הנדרשים להגיע להחלטה מושכלת, בשאלת הנכות התפקודית והצרכים השיקומיים של הנפגע.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

כידוע, במסגרת תביעות לפי חוק הפיצויים, על נפגע הטוען ל"נכותו הרפואית שעליה לא חל סעיף 6ב לחוק, או לענין כל נושא רפואי שאינו נכות, לרבות דרכי שקומו", לצרף לכתב תביעתו בקשה למינוי מומחה (ראו: תקנה 2(א) לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ז-1986).
...
המשיבה סומכת ידיה על החלטותיו של בית המשפט המחוזי וטוענת, בעיקרו של דבר, כי אין מקום להיעתר לבקשה דנן, לנוכח שיקול הדעת הרחב המסור בענייננו לערכאה הדיונית, ובשים לב לכך שההחלטה עליה משיג המבקש עניינה אך "היוועצות בלבד במומחה שימונה". עוד מטעימה המשיבה, כי בקשתה למינוי מומחה ראומטולוגי הוזכרה במקומות שונים, כפי שציין בית המשפט המחוזי.
לאחר שעיינתי בבקשה ובתשובות לה, אני סבורה כי דין הבקשה להתקבל.
אשר על כן, אני מורה על קבלת הערעור במובן זה שהמומחה הנוסף לא יתייחס בחוות-דעתו לצורך במינוי מומחה ראומטולוגי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו