מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים וצו עשה לפינוי מבנה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

תביעה לפצוי בגין פירסום לשון הרע.
בהמשך טען הנתבע בכתב התלונה כי בזמן שהתובע ייצג אותו בפרוק השתוף ורישום הבית המשותף, הגיש כנגדו תביעה בשם אביו לפינוי האולם שנימצא על גג המבנה, לרבות פינוי שוכר האולם – אבי דהן – ותביעה כספית ע"ס רבע מליון ₪ בגין דמי שימוש ראויים.
בהמשך טען התובע לפני ביהמ"ש בתביעת הפינוי כי האולם מסכן חיי אדם, כי העסק במקום פועל ללא רשיון, ובמקום מפגעים בטיחותיים אולם אין לו היתנגדות כי השכירות תמשך באופן זמני כל עוד דמי השכרות יופקדו בקופת ביהמ"ש. לטענת הנתבע, נוכח דברים אלה, ביהמ"ש העביר את ההליך לסדר דין רגיל והנתבע נאלץ לבקש שהתביעה תידחה ללא צו להוצאות.
התובע מבקש כי ביהמ"ש יתן צו עשה המורה לנתבע למסור לתובע מכתב היתנצלות בגין האמור בתלונה עם עותק לוועדת האתיקה של לישכת עורכי הדין.
...
סבורני כי המקרה שלפנינו הוא מאותם מקרים מצערים בהם ניתן לקבוע כי הנתבע, מגיש התלונה, לא האמין באמיתות התלונה.
הסעד בקשת התובע לחייב את הנתבע לפרסם התנצלות נדחית שהרי כבר נפסק כי ביהמ"ש אינו מוסמך ליתן סעד מסוג זה (ראו תא (מחוזי-מרכז) 20070-09-15 יוסף וינשטיין נ' יצחק (בן ציון) ג'רבי (21.6.18)).
מהעבר השני יש להביא בחשבון כי בסופו של דבר הנתבע זנח את תלונתו ולכן הוחלט להפסיק את הטיפול בה. יש להביא בחשבון אף את תפוצתה המצומצמת של תלונה ללשכת עורכי הדין מעצם טיבה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה לפצוי על ניזקי מבנה שגרם אחד מן הבעלים של חלק מן הבית המשותף לבעלים אחר של דירה בבית משותף.
לטענת התובעים, הנזקים שנגרמו על־ידי עבודות הבנייה הם: נזקים לקירות ולשיש שבחדר המדריגות; נזקים לדירת מישפחת שטרן עד להוצאת צו פינוי בשל מבנה מסוכן, נוכח הסדקים בקירות; סדקים בקירות דירת מישפחת שהרבני; סדקים בקירות דירת מישפחת ברין; שקיעת חלקים בריצפה ומשקופי דלתות באופן שלא אפשר להשתמש בדלתות; נזקים הקשורים בצורך של ברין להתפנות מן הדירה ולשכור דיור חלוף; נזק אשר נגרם כתוצאה מהצורך להמשיך לשכור את הדיור החלוף בשל כך שהנתבעים היתמהמהו מלשלוח שמאי לדירה והתמהמהו בשפוץ הדירה.
ביום רכישת הפוליסה ממש הוגשה תביעה לצוו עשה בבית־משפט השלום ובה פורטו נזקים, כך שהדבר משליך על מהימנותו של ברין.
...
לסתירות עובדתיות אלה מצא בית המשפט לנכון להוסיף את התרשמותו השלילית מעדויות ה"ה ברין אשר לא נמצא בהן כל הסבר שיכול לעמוד במבחן העובדות והמסמכים ולקשור לעוולה את הנזק המרכזי שחוללו בעצמם לעצמם והוא עזיבת הדירה מחד ואי חזרה אליה מאידך.
בית המשפט מצא את גרסת הנתבעים לפיה היה המעבר קשור לסיבות אישיות ובריאותיות שאין כאן המקום להאריך בהן.
תוצאות והוצאות התביעה מתקבלת חלקית.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענתה המדובר בנזק נגרם בידי צד שלישי, המדינה, שהיא זו שהקימה את המבנים ולאחר מכן פינתה אותם.
לטענת הערייה היא אינה יכולה להיתבע בשל מעשים ומחדלים של צד שלישי, רק בשל אי הסרת נזקים שנגרמו על ידי אחר, וזאת ללא קשר לשאלה אם התרשלה או לא. כך, כל הטענות לעניין אי פינוי האסבסט מהוואדי, אי פינוי העשבייה, אינן יכולות להתברר במסגרת תובענה ייצוגית.
פרט 6 מרחיב את סל הסעדים בגין מפגעים סביבתיים, והוא מאפשר הגשת תביעות פיצויים בתובענות ייצוגיות, לצד הסעדים של ציווי (מתן צו עשה וצו המניעה) שהיו, עד אז, סעדים בלעדיים (ר' סעיף 2 לחוק המפגעים).
...
לאחר בחינת טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי גם תנאי זה לאישור התביעה כתובענה ייצוגית אינו מתקיים, בשל היעדרה, לכאורה, של אחריות העירייה כלפי המבקשים והקבוצה.
כפי שציינתי לעיל, בעניין זה מקובלת עלי עמדתו של ד"ר ברנר כי ערך זה מהווה המדד הנכון לקיומו של מפגע אסבסט, ועל-פיו עולה לכאורה כי אין כלל מפגע, לא כל שכן, מפגע היוצר סיכון כזה כפי שנטען על ידי המבקשים, כך גם אין יסוד לטענות בדבר תחלואה מוגברת.
סיכום על יסוד כל האמור, אני דוחה את הבקשה לאישור התובענה כייצוגית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

תביעות אלו הסתיימו בהסכם פשרה שקבל תוקף של פסק דין ביום 04.02.1996, שבו הוסכם שיינתן נגד המנוח פסק דין לפינוי לרבות צו עשה להריסת המבנים שהיו בנויים בחלקה, וזאת כנגד תשלום פיצויים בסכום של 1,250,000 ₪.
...
לאחר שבחנתי את מכלול הנסיבות הגעתי למסקנה כי בענייננו, אין לפסוק לתובעת פיצוי בראש נזק זה. מצאתי כי השיקול היחידי שיכול לתמוך בפסיקת פיצויים בגין אבדן השקעות הוא משך הזמן שבו התובעת החזיקה במקרקעין כבת רשות מכללא.
לארכה זו ולהוצאות הפינוי משמעות כספית, ואני סבורה כי גם להם משקל עת באים לבחון אם יש לפסוק פיצוי משיקולי צדק.
מכל האמור התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לשם מימוש התחייבויות חוזיות אלו נוהלו מספר הליכים משפטיים ממושכים בין הרוכשים לבין המוכר, כמפורט להלן: במהלך שנת 2013 הגישו הרוכשים נגד המוכר ומנהל מקרקעי ישראל (להלן: "המינהל") תביעה לבית המשפט המחוזי מרכז (ת.א 38447-01-13), במסגרתה ביקשו ליתן צו עשה המורה לנתבעים שם, להשלים את רישום הזכויות במקרקעין על שם הרוכשים, בהתאם להוראות ההסכם.
לטענת הרוכשים (סעיפים 59-58 לכתב התביעה), כתוצאה מהפרת התחייבות המוכר, לפיה בעת מסירת החזקה במשק תמסר להם החזקה במבנים כשהם פנויים מכל שוכר או מחזיק, יש לפצותם בסכום השווה לדמי שכירות ראויים בגין התקופה מיום מסירת החזקה במשק ועד לפינוי בפועל של המבנים ומסירת החזקה בהם לרוכשים, בסך של 240,000 ₪.
...
תמצית טענות הנתבע (המוכר) יש לדחות את התביעה, מהנימוקים הבאים: עילות סף - השתק בגין מעשה בית דין, הנובע ממיצוי העילה בשל הסכמות קודמות בין הצדדים שזכו לתוקף של פסק דין; התיישנות; מניעות בשל תניית בוררות, שנקבעה בהסכם ההלוואה; היות כתב התביעה טורדני, קנטרני ונקמני; הגשת התביעה בחוסר תום לב, ללא צורך וללא עילה.
לפיכך, אף אם הייתי מגיע למסקנה כי יש לפסוק לרוכשים פיצויים בגין רכיב זה, הנתונים הרלבנטיים לחישובם שונים מאלו שהציגו לפניי הרוכשים ומשלא הוצגו לפניי נתונים בסיסיים אלו, לא ניתן אף לאמוד את אותם נזקים וסביר להניח שהם היו נמוכים משמעותית מאותו אומדן שערך התובע 1.
בשקלול מכלול הרכיבים הרלבנטיים ובכללם משך האיחור החמור הקרוב ל-7.5 שנים, התנהלותו בעצלתיים של המוכר במסירת המקרקעין, הסבל הרב שנגרם לרוכשים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש מקום לפסוק לרוכשים סך של 300,000 ₪ כפיצוי עבור רכיב נזק זה. סוף דבר לאור מכלול האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה ונדחית ברובה.
הנתבע ישלם לתובעים סך של 300,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו