טרם הספיקה התובעת להתיישב במושבה, נהג האוטובוס החל בנסיעה, וכתוצאה מכך התובעת איבדה שיווי משקל, נפלה ונגרמו לה ניזקי גוף.
התובעת הגישה תביעתה זו לפיצויים בגין נזקיה בהתאם לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975.
הצדדים אינם במחלוקת בכל הנוגע לשאלת החבות, נסיבות הארוע או סיווגו כתאונת דרכים, והמחלוקת צומצמה לשאלת הנזק בלבד, ובפרט נזקיה של התובעת ברכיב עזרת הזולת.
עקרון זה מושתת על בחינה אינדיוידואלית של מצב הניזוק (ע"א 10064/02 מגדל חברה לביטוח בע"מ נ' רים אבו חנא, פ"ד ס(3) 13, 25), ויישומו מחייב בחינת מצבו הפרטני של הניזוק אילמלא התאונה לעומת מצבו הפרטני עקב התאונה (אליעזר ריבלין, תאונת הדרכים - תחולת החוק, סדרי הדין וחישוב הפיצויים (מהד' 5, 2020), 817).
עדויות אלו נתמכות בחוות דעתו של פרופ' מערבי אשר גרס כי בעקבות התאונה הפכה התובעת לסיעודית: התובעת "נפגעה בתאונה כנוסעת באוטובוס ונחבלה באגן. טרם התאונה הייתה עצמאית בתיפקוד ונעזרה חלקית בתפקודים בסיסיים באופן מוגבל, אך יצאה מהבית, השתמשה בתחבורה ציבורית, ביקרה במועדון ושחתה בבריכה, כל אלה עצמאית. מאז התאונה הפכה סיעודית, זקוקה לסיוע בכל תיפקודי היום יום וכן איבדה שליטה על השתן. מצבה כיום תואם הגדרה סיעודית, נגרם עקב התאונה ומתאים להגדרת נכויות לפי הסעיפים שפורטו לעיל ולצמיתות" (פרק סיכום חוות הדעת).
...
טענת התובעת ובנותיה כי כאבי התובעת החמירו עובר לתאונה אולם הדבר לא פגע בתפקודה (עמ' 15 לפרוטוקול, שורה 5) מקובלת עליי וראיתי לקבל את ההבחנה בין הכאבים ובין רמת התפקוד.
אף המומחה ערך את ההבחנה בין הכאבים מהם סבלה התובעת במנותק מהתאונה לרמת התפקוד שלה, וכאמור הבחנה זו מקובלת עליי ("תפקוד נמדד בתוצאות, האם אתה מסוגל לעשות את הדברים ללא עזרה, להתלבש, להתרחץ, לשלוט בסוגרים וללכת. אם אתה יכול או לא יכול בהפסקות לא משנה את העובדה שאתה עצמאי, אלו ההגדרות של עולם השיקום ועולם הגריאטריה", עמ' 22 לפרוטוקול, שורות 21-19).
אלא, שבשל כך שאין מקום להסתמך על קביעת מעריך סיעודי שאינו רופא, ומתוך האפשרות לפיה המוסד לביטוח לאומי יצרף חוות דעת של רופא שיעריך את הניכוי לפי השיטה שפורטה כאן, סבורני כי יש לבצע את הניכוי על פי ערכי תוספת עלות העזרה בפועל, ולא על פי תוספת נקודות התלות.
סיכומו של דבר, נזקיה של התובעת כתוצאה מהתאונה עומדים על הסכומים הבאים:
כאב וסבל – 70,958 ₪;
הוצאות (עבר ועתיד) – 10,000 ₪;
עזרת הזולת – 642,689 ₪, בצירוף הצמדה וריבית מאמצע התקופה ביחס לתקופת העבר.