לפניי תביעה לפיצויים בגין "תאונת דרכים" כמשמעות מושג זה בחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן: "החוק" או "חוק הפלת"ד").
לבסוף, טוענת הנתבעת כי גם אם תיתקבל גירסתו של התובע לפיה הוא נבהל מבלימת רכב ולכן סטה ונפל מאופניו, הדבר אינו עומד בקריטריונים של הגדרת 'תאונת דרכים' שבסעיף 1 לחוק הפלת"ד, הדורשים כי מאורע נזק הגוף בגינו מוגשת תביעה בפלת"ד יתרחש "עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה". הנתבעת מבהירה כי, לשיטתה, מאחר שבעניינינו לא מיתקיים קשר סיבתי עובדתי - בהעדר מגע בין 'הרכב הפוגע' לבין התובע, וגם לא מיתקיים קשר סיבתי משפטי - מאחר שהתובע לא היה בסיכון פגיעה מרכב; ולמעשה - לא היתממש "סיכון תחבורתי".
הממצאים, סיווג התאונה וחבות קרנית
הראיות, עדות התובע, והממצאים לגבי נסיבות התאונה
כפי שיפורט בהמשך, מצאתי כי התאונה מושא התביעה אירעה כך:
ביום 27.11.2015 נפגע התובע בתאונה כאשר רכב אשר נסע לפניו ברחוב [נ] בלם בפתאומיות וגרם לו לאבד שליטה על האופניים, וליפול באופן שגרם לו חבלה.
...
בסעיף 2 לכתב התביעה טוען התובע כי היה "במועד הרלוונטי לתביעה זו רוכב אופניים אשר נפגע מרכב אשר עצר בפתאומיות לפניו"; והוא מפרט בסעיף 4 לכתב התביעה: "ביום 27.11.2015 נפגע התובע בתאונת דרכים עם רכב צד ג' אשר נסע לפניו ברחוב [נ] ב[שם העיר], בלם בפתאומיות, וגרם לתובע לאבד שליטה על האופניים, ליפול ולאבד את הכרתו".
אקדים ואומר, כי אינני מקבל את טענת הנתבעת כי קיימת סתירה של גרסאות בין הנטען בסעיפים שצוטטו לעיל.
התובע טוען כי בגין הפגיעה במרפק ידו הימנית נגרם לו כאב וסבל וכי נפגע תפקודו; זאת לאחר שהמומחה הרפואי מטעם בית המשפט מצא לייחס לה גרימת נכות רפואית אורתופדית צמיתה בשיעור 2.5% (ועוד 1% בגין הצלקת הניתוחית), והיזקקות "לעזרה וסיעוד חלקיים במשך כ - 6-8 שבועות לאחר התאונה".
אקדים ואציין כי בסופו של יום, על פי מכלול הראיות והעדויות שלפניי, מצאתי כי התובע הרים את הנטל להוכיח את הנסיבות של התאונה כפי שהן עולות מהנטען בכתב התביעה, כי מדובר ב'תאונת דרכים' כהגדרתה בחוק, וכי פעל 'בשקידה סבירה' לאיתור נהג הרכב.
המומחה הרפואי מטעם בית המשפט מצא כי התובע נזקק "לעזרה וסיעוד חלקיים במשך כ - 6-8 שבועות לאחר התאונה".
התובע בתצהירו הצהיר בין היתר: "... הפגיעות האלו משפיעות על תפקודי בבית ובקרב משפחתי. אני מתקשה בביצוע עבודות משק הבית, עריכת קניות, שטיפת כלים, כביסות וכו'... לאחר התאונה הייתי מאושפז לצורך ניתוח, ולאחר מכן הייתי מרותק למיטה במשך מס' שבועות. בכל אותו זמן הייתי צריך עזרה מרובה בכל התפקודים – לבוש, רחצה, עבודות משק הבית, הכנת אוכל והגשתו, אפילו לקחת בעצמי כוס מים היה אתגר. לצורך הטיפול בי נאלצו הורי להפסיד יומי עבודה רבים" [סעיפים 17, 20 ו-21 לתצהירו].
סך הפיצויים
כעולה מהמפורט בפסק דין זה, מצאתי לקבל את התביעה, כשהסכום לפיצוי לתובע הוא סך כולל של 60,000 ₪, כפי שעולה מסיכומם של הפיצויים בראשי הנזק, כדלקמן:
אובדן כושר השתכרות לעתיד - 35,000 ₪
עזרת הזולת (לעבר ולעתיד) – 12,000 ₪
הוצאות רפואיות ונסיעות (לעבר ולעתיד) – 3,000 ₪
כאב וסבל – 10,000 ₪
סה"כ: 60,000 ₪
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני פוסק כדלקמן:
התביעה הנדונה מתקבלת, כך שהנתבעת תשלם לתובע סכום של 60,000 ₪.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובע החזר שכר טרחת עורך דין בסך 9,126 ₪, וכן - החזר האגרה ששילמה התובעת בנדון, בליווית ריבית והצמדה ממועד תשלום האגרה.