תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף עקב תאונת דרכים.
המחלוקת הנה האם יש להטיל את החבות לפצוי התובע על מבטחת הרכב שבו נהג, אשר היה בעצירה בצד הדרך, או על מבטחת הרכב הפוגע.
כפי שיפורט להלן, מצאתי לנכון לדחות טענה זו, ולקבל את טענת מגדל, כי בעת התאונה היוה רכבו של התובע מעין זירה בלבד, וכי התאונה ארעה עקב שימוש ברכב הפוגע, ועל כן חובת הפצוי על מבטחת רכב זה.
סעיף 1 לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים מגדיר את תאונת הדרכים כך:
"מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה; יראו כתאונת דרכים גם מאורע שארע עקב היתפוצצות או היתלקחות של הרכב, שנגרמו בשל רכיב של הרכב או בשל חומר אחר שהם חיוניים לכושר נסיעתו, אף אם ארעו על-ידי גורם שמחוץ לרכב, וכן מאורע שניגרם עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו או מאורע שניגרם עקב ניצול הכוח המכני של הרכב, ובילבד שבעת השמוש כאמור לא שינה הרכב את ייעודו המקורי; ואולם לא יראו כתאונת דרכים מאורע שארע כתוצאה ממעשה שנעשה במתכוון כדי לגרום נזק לגופו או לרכושו של אותו אדם, והנזק נגרם על ידי המעשה עצמו ולא על ידי השפעתו של המעשה על השמוש ברכב המנועי".
לענייננו רלבאנטית ההגדרה הבסיסית, דהיינו - מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה – והשאלה היא בעטיו של איזה "שימוש" ברכב אירעה התאונה, האם בשל שימוש ברכב התובע או בשל שימוש ברכב הפוגע.
...
לאור האמור, אני מקבלת את טענותיה של מגדל במלואן, ואת הניתוח המשפטי המפורט היטב בסיכומיה, ודוחה את טענות מנורה.
נזקיו של התובע מסתכמים בסכומים הבאים:
א. כאב וסבל - 18,000 ₪
ב. עזרת צד ג' - 5,000 ₪
ג. הוצאות - 2,000 ₪
ד. סך הכל - 25,000 ₪
סוף דבר
לאור המפורט לעיל, התביעה נגד הנתבעת מס' 1 – נדחית.
אני מקבלת את התביעה נגד הנתבעים מס' 2 ו-3 ומחייבת נתבעים אלו, יחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 25,000 ₪, וכן שכ"ט עו"ד בסך 3,803 ₪, והוצאות משפט בסך 1,203 ₪ (אגרה ששולמה והוצאות העד שנפסקו).