רקע - ההליך, הצדדים והמחלוקת
לפני תביעה לפצוי בגין ניזקי גוף שהוגשה מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל"ה 1975 (להלן: "חוק הפלת"ד").
תעוד רפואי מזמן אמת מחזק את גרסת התובע לאופן קרות התאונה: בגיליון חדר המיון מיום התאונה (נספח א' לתצהיר התובע ת/3) תועד "ביום קבלתו בעת עבודתו נפל ממשעית (כך במקור, צ"ל 'משאית', - ר.ש) וחבלה בקרסול משמאל".
תעוד נוסף (נספח ב' לתצהיר התובע ת/3) שיש בו כדי לחזק את גרסת התובע: בטופס בל/250 שנכתב ביום התאונה, מתועדות נסיבות התאונה, כפי שנמסרו למנהל המחסן הממונה עליו, בו ביום: "...במהלך ירידתי מהמשאית החלקתי על רגל שמאל"; גם ב'טופס אחזקת קובץ תאונות' אצל המעסיקה, מתועדת הגרסה ביחס ופן קרות התאונה: "בזמן עבודתו עצר בתחנת דלק כשירד מהמשאית החליק".
מכל האמור, אני קובעת שהתובע עמד בנטל להוכיח את גירסתו לאופן קרות התאונה, כמפורט לעיל; דהיינו, תוך כדי ירידה במדריגות המשאית.
אין להיתעלם מכך שהתובע אדם צעיר, שעבודתו מצריכה גם פעילות פיזית הקשורה בהובלת סחורות ממקום למקום; עם זאת, יש לתת את הדעת לכך שהתובע חזר לעבודתו בתוך פרק זמן קצר, ולא שינה את עסוקו ואף עלה בידו להשביח את שכרו, במומו, לסכום נטו של מעל 9,000 ש"ח. לאור כל אלה, ראיתי לפסוק לתובע, בראש הנזק של פגיעה עתידית אפשרית בכושר ההישתכרות שלו - פיצוי גלובאלי בסך של 115,000 ₪, בתוספת פיצוי בגין הפסד תנאים סוצאליים, סה"כ: 129,375 ₪.
...
יישום הדין וההלכה על נסיבות התאונה דנן, מביא למסקנה שאירוע הירידה מהרכב, מהווה "תאונת דרכים" כהגדרתה בחוק הפלת"ד; בהתאם לכך - הנתבעת חבה בפיצוי התובע בגינה.
הפסדי שכר לעתיד- פגיעה בכושר ההשתכרות: דין טענת הנתבעת לפיה אין כל משמעות תפקודית לנכות האורתופדית בכף רגלו של התובע, העובד כנהג חלוקה, להידחות.
דין דרישה זו להידחות.
סוף דבר
אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע בגין נזקי הגוף הנובעים מהתאונה דנן, סך של 218,344 ₪.