התביעה הכספית הנה בגין ראשי הנזק הבאים :
224,287 ₪ - עלות תיקון נזקים שהותירו במושכר;
115,500 ₪ - גניבת ריהוט וציוד השייך לנתבעת;
48,282 ₪ - חשבונות מים וחשמל אשר לא שולמו;
677,221.69 ₪ (פיצוי מוסכם) - לאור ההרס אשר זרעו התובעות במושכר, יש לקבוע כי החזקה בו לא הושבה עד היום על-פי הוראות ה"חוזה", דבר המונע אפשרות להשכיר המושכר.
מכתב מאת ב"כ התובעת 1 לנתבעת מיום 25/12/2007, בדבר אי ביצוע התיקונים וההתאמות הדרושים לפי הוראות כיבוי אש על ידי הנתבעת, וכי המדובר בהפרה יסודית של ההסכם.
מר גבריאלי העיד, כי הסיבה העיקרית לחוסר שביעות הרצון במושכר שהביא לעזיבה הייתה הסרחון במרתף, שלא אפשר שימוש מלא בו, מיזוג שלא עבד, חוסר יכולת לקבל רישיון עסק וחוסר ביטחון של העובדים בהעדר מערכות כיבוי אש.
לחזוק טענתו הוגש בחקירה חוזרת מיסמך של טפסר אריה רגב, מפקד השרות - איגוד ערים איזור חיפה, מיום 26/7/07, המפרט את סדרי מניעת דליקות (ת/3).
מר חודדה העיד מחד, כי הסכום אשר הוציאה הנתבעת לתיקון הליקויים הוא בשיעור של מאות אלפי שקלים, ומאידך, כי סכום זה, אינו מיוחס לליקויים שהיו במושכר אלא בעיקר להתאמות לשוכר החדש, וכי הוא ישמח לצרף חשבוניות המוכיחות כמה שילמו לתיקונים.
לא עלה בידי התובעות לסתור את טענת הנתבעת, כי בוצעו תיקונים במרתף המושכר – החלפת שתי משאבות ביוב במקלט בקומת המרתף, ואף נתנה אחריות לעבודה ולמשאבות למשך תקופה של 5 שנים (ראה נספח ה' ב- נ/2, מכתב מאת אברהם ח. בנייה ופיתוח בע"מ הממוען לתובעת 1, באמצעות הנתבעת, מיום 9/7/07).
פיצוי בגין אובדן שימוש במושכר, פגיעה בהכנסות, השחתת זמן עבודה, העברת משרדים למושכר חליפי וכו' – אינני מקבלת את התביעה בראש נזק זה. התובעות לא הציגו בפני דו"ח הכנסות והוצאות, או כל אסמכתא מרואה חשבון, כי נפגעה הכנסתן, עקב מעשי ו/או מחדלי הנתבעת הנטענים על-ידן.
...
אשר על כן, התביעה בראש נזק זה להידחות.
ערבות בנקאית – הערבות הבנקאית תושב לאחר התשלום על פי פסק-דין זה.
סיכומו של דבר:
הנתבעת בתביעה העיקרית טענת קיזוז, ויש לקבלה.
היות וחייבתי את הנתבעת לשלם לתובעות 1-2 47,628 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1/1/08, ואת הנתבעות שכנגד בתביעה שכנגד לשלם 100,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 31/12/2008, הרי בסופו של דבר התוצאה היא, כי על הנתבעות שכנגד לשלם לתובעת שכנגד נכון להיום 55,939 ₪.