מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין רעש שיפוצים בשעות הלילה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפצוי בסך של 35,000 ש"ח שעילתה ברעש שיפוצים שנערכו בחנות Tewntyfourseven" " (להלן: החנות) במיתחם דיזנגוף סנטר בשעות הלילה.
...
בהתאם לסעיף 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), התשל"ז-1976, פסק דיני ינומק בתמציתיות: הכרעה לאחר ששמעתי את הצדדים ועיינתי וצפיתי בתיעוד שהוצג על ידי התובע הגעתי לכלל מסקנה כי התובע הוכיח כי במועדים הנטענים על ידו נערכו עבודות שיפוצים הנוגדות את הוראות הדין במתחם דיזינגוף סנטר.
סבורני כי סכום של 15,000 ₪ בגין עוולה מתמשכת זו מהווה פיצוי סביר בנסיבות המקרה דנן.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 15,000 ש"ח וכן הוצאות משפט בסך של 700 ש"ח. הסכומים ישולמו תוך 30 יום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום פסק הדין ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהמשך מתאר מנהל הנתבעת בתצהירו את האירועים המעידים על אי מתן שירותי האחזקה כמתחייב מפעילות מועדון לילה סמוך למושכר ולאחר מכן מעבודות שפוץ שבוצעו במקום.
לטענת מנהל הנתבעת, החלו עבודות שפוץ מאסיביות לרבות בקומת הקרקע שגרמו ללכלוך ורעש.
התובעת טענה כי עבודות השפוץ בוצעו מחוץ לשעות הפעילות ולא מנעו שימוש סביר בשטח הצבורי באופן הנטען ובכל מקרה עבודות השפוץ בלובי עצמו לא נמשכו זמן רב. אין זכות מוקנית לשוכר לקבל פיצוי בגין ביצוע עבודות שפוץ בסביבתו ועליו להוכיח כי עבודות אלו אכן בוצעו במשך זמן בלתי סביר ובאופן שגרם לנזקים מתמשכים.
מנהל הנתבעת מודה בתצהיר התומך בהתנגדות כי ביקש לשלם את דמי השכירות בספטמבר 2017 אך אב הבית סרב לקבלם – טענה שאינה עולה בקנה אחד עם טרונייתה של הנתבעת על העידר חובת התשלום בשל נזקים שנגרמו לה בתקופה זו. בשולי הדברים יצוין כי בתצהיר עדות ראשית מטעם הנתבעת הועלתה טענה שלא היה לה כל זכר בהתנגדות לבצוע התובענה והיא טענה על קזוז הוצאה שנגרמה לנתבעת בגין הנפקת אישור כיבוי אש לבניין.
...
עולה מכל האמור לעיל, כי הנתבעת לא עמדה בנטל הראיה להראות הן כי התובעת כשלה במילוי התחייבויותיה כישלון מלא עד כדי שלילת תשלום דמי הניהול המגיעים לה על פי החוזה בין הצדדים ואף לא עמדה בנטל הראיה המוטל עליה לזכאות בקיזוז הן מאחר ונכשלה בהוכחת מחדלים של התובעת והן שאלו, אם היו, גרמו לנזק הנטען.
לפיכך, התביעה מתקבלת והתובעת תהא רשאית להמשיך בהליכי ההוצאה לפועל כנגד הנתבעת בתיק הוצאה לפועל 512185-10-17 כסדרם תוך 15 יום ממועד המצאת פסק דין זה לידי הנתבעת ובהעדר תשלום.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט בסך 5,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

הם לנו לילה במלון ובבוקר התעוררו לרעש שיפוצים בשעה 06:30 בבוקר.
התובעים טענו שקבעו את הסכום הפצוי: "לקחנו בחשבון את כל המכלול וגם מה הרגשנו בכל הימים האלה" דברי התובעת 1 (עמ' 2 ש' 20).
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, החלטתי לקבל את התביעה באופן חלקי ולקבל את הודעת צד ג' באופן חלקי ולהלן הנימוקים לכך: שוכנעתי מדברי התובעים שבעת הגעתם למלון בוצעו במקום שיפוצים משמעותיים, דבר שפגע פגיעה של ממש באפשרותם של התובעים לעשות שימוש סביר במלון.
...
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, החלטתי לקבל את התביעה באופן חלקי ולקבל את הודעת צד ג' באופן חלקי ולהלן הנימוקים לכך: שוכנעתי מדברי התובעים שבעת הגעתם למלון בוצעו במקום שיפוצים משמעותיים, דבר שפגע פגיעה של ממש באפשרותם של התובעים לעשות שימוש סביר במלון.
מקובלת עלי טענת התובעים שהם לא הסתמכו על הנתבעת 1 ו/או על צד ג' והעדיפו לאתר מלון אחר באופן עצמאי.
אשר על כן: אני מקבל את התביעה באופן חלקי ומחייב את הנתבעת 1 לשלם לתובעים 400 אורו בשקלים לפי שער יציג של בנק ישראל נכון ליום פסק הדין ועוד 1000₪ בנוסף ל- 500 ₪ הוצאות הדיון.
אני מקבל את הודעת צד ג' ומחייב את צד ג' לשלם לנתבעת 1 את הסכום של 400 אירו בשקלים לפי שער הייציג של בנק ישראל נכון ליום פסה"ד, ועוד 1000 ₪ והוצאות הדיון בסך 500 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הוא הוסיף וטען כי מקורו של הרעש שהנתבע מייחס לבני משפחתו בשיפוצים שנעשו בדירת הגג באותה עת. התובע הציג דוח פעולה של השוטר שהזמינה אמו (ת/2) שממנו עולה כי נשמע רעש של קדוח מהדירה שמעל, ולא מדירת התובע.
אין חולק איפוא כי הנתבע נהג להיתקשר לבית התובע בכל פעם שלטענתו היה בוקע ממנו רעש שהפריע לו. התובע אומנם טען כי עשה כן כאמצעי מניעתי – לסכל את הרעש באותה נקודת זמן; אולם מהודעתו במישטרה עולה כי לא הסתפק בכך אלא טלפן לבית הנתבע גם בשעות הקטנות של הלילה, כדי להשיב למשפחת התובע כגמולם – להפריע להם כפי שהפריעו לו. המדובר איפוא לא רק בצעדים מניעתיים כפי טען הנתבע, אלא בפעולות תגמול שמטרתן להעניש את מישפחת התובע.
משהודה הנתבע כי ביצע לפחות עשר שיחות בשעות הלילה, ושיחות רבות בשעות היום כאמור, המדובר בהטרדה בשיעור בלתי מבוטל שיש לפסוק בגינה פיצוי ממשי.
סוף דבר: אני מקבל את התביעה בחלקה ומורה לנתבע לשלם לתובע סך של 20,000 ש"ח כפצוי בגין פגיעה בפרטיות.
...
אומנם עסקינן במשפט אזרחי, אולם משהודה הנתבע במפורש כי ביצע את השיחות בכוונה ואף על פי כן נמנעה המשטרה מלהגיש נגדו כתב אישום (ואין אני מביע כל עמדה ביחס להחלטה זו), אני סבור כי יש ליתן משקל הולם לשיקולי הרתעה וגמול במסגרת סכום הפיצוי שייפסק כאכיפה אזרחית של איסור הקבוע בדין הפלילי.
על רקע מכלול זה, אני סבור כי פיצוי בסך של 20,000 ש"ח הוא סביר בנסיבות העניין.
סוף דבר: אני מקבל את התביעה בחלקה ומורה לנתבע לשלם לתובע סך של 20,000 ש"ח כפיצוי בגין פגיעה בפרטיות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

ראשית נקבע כי תובענה ייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת; ובתוך כך הובהר שגם אם קיימת שונות מסוימת בין חברי הקבוצה בכל הנוגע לשעור הנזק שניגרם להם, בהתאם למרחק שבו הם מתגוררים ממקום ביצוע העבודות, הרי שאין כל מניעה לחלק את הקבוצה למספר תתי-קבוצות ולפסוק לכל תת-קבוצה את הפצוי המגיע לה. שנית נקבע כי ישנו יסוד סביר להניח שעניינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת ובתום לב. סופו של דבר, בית המשפט המחוזי אישר את נהולה של התובענה כייצוגית בעילת רשלנות; וכן בעילות של הפרת חובה חקוקה ומטרד ליחיד, אך זאת רק עד למועד שבו ניתן למכון אישור המישטרה לבצוע עבודות השפוץ בשעות הלילה.
כן נקבע כי הקבוצה שבשמה תנוהל התובענה תיכלול את כל התושבים שהתגוררו ברדיוס של 1,200 מטר מהסניף, וזאת בתקופה הרלוואנטית (מחודש ספטמבר 2012 ועד לסוף שנת 2013); וכי הסעד שייתבע יהיה פיצוי בגין נזקים בלתי ממוניים בלבד.
בעניינינו, בית המשפט המחוזי קבע כי עבודות השפוץ הקימו לכאורה רעש חריג ובלתי סביר בשעות הלילה והבוקר המוקדמות – באופן שיש בו משום הפרה של הוראות חוק למניעת מפגעים ושל תקנות הרעש, ושמקים לכאורה עילות תביעה בנזיקין לדיירים המתגוררים באיזור העבודות (הפרת חובה חקוקה, מיטרד ליחיד ורשלנות).
...
בית המשפט העדיף בשלב זה את ממצאיו של המומחה ברמן, ועל יסוד האמור הגיע לכלל מסקנה כי קיימת לכאורה אפשרות סבירה שייקבע כי הרעש שהסבו עבודות השיפוץ עולה על המותר לפי דין; וכן צוין, כי לחוות הדעת מאת ברמן מצטרפות עדויות של תושבי האזור, שלפיהן עבודות השיפוץ טרדו את מנוחתם והדירו שינה מעיניהם.
ראשית נקבע כי תובענה ייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת; ובתוך כך הובהר שגם אם קיימת שונות מסוימת בין חברי הקבוצה בכל הנוגע לשיעור הנזק שנגרם להם, בהתאם למרחק שבו הם מתגוררים ממקום ביצוע העבודות, הרי שאין כל מניעה לחלק את הקבוצה למספר תתי-קבוצות ולפסוק לכל תת-קבוצה את הפיצוי המגיע לה. שנית נקבע כי ישנו יסוד סביר להניח שעניינם של כלל חברי הקבוצה ייוצג וינוהל בדרך הולמת ובתום לב. סופו של דבר, בית המשפט המחוזי אישר את ניהולה של התובענה כייצוגית בעילת רשלנות; וכן בעילות של הפרת חובה חקוקה ומטרד ליחיד, אך זאת רק עד למועד שבו ניתן למכון אישור המשטרה לביצוע עבודות השיפוץ בשעות הלילה.
איני סבורה כי הדבר דרוש להכרעה בבקשת רשות הערעור, ועל כן היא נדחית.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובתשובה לה, על נספחיהן, נחה דעתי כי דין הבקשה להידחות.
סוף דבר התוצאה היא שבקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו