מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין פציעה באימון בחדר כושר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע ביקש לערער על ממצאיו של מומחה בית המשפט באמצעות הקבוע בחוות דעת זו, אלא שבכך נראה כי ב"כ התובע היתעלם מהוראות חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים הקובע באופן מפורש את אופן הוכחתה של תביעה לפיצויים, ולפיכך אף הוריתי במעמד הדיון ולבקשת ב"כ הנתבעת על הוצאתה של חוות הדעת מתיק בית המשפט.
אשר למנוי לחדר הכושר - התובע טוען כי הוא נידרש למנוי לאור המלצות הרפואים והפיסיותרפיסטים שטיפלו בו. המלצות שכאלה לא הוצגו בפני בית המשפט.
יתר על כן כעולה מחקירתו הנגדית של התובע, הטענה כי הוא נידרש להתאמן במכון הכושר בשל פציעתו לא הועלתה אף בפני המומחה מטעם בית המשפט (ראו עמוד 5 שורות 8-17).
...
לסיכום הדברים, מצאתי כי פיצוי בסך 30,00 ₪ מבטא את האיזון הראוי בין השיקולים המפורטים לעיל- גובה נכותו הזמנית של התובע ונכותו הצמיתה, האיברים בהם נפגע, מצבו המשפחתי והראיות שהוצגו בפניו.
בהינתן כל האמור לעיל, מצאתי לנכון להעמיד את הוצאותיו בגין התאונה על סכום גלובלי בסך של 4,000 ₪.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך 50,346 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לפצוי בגין פציעה במהלך אימון בחדר כושר.
...
עוד אמר הנתבע: "...למירי היה מנהג למרות שהפצרתי בה לא לעשות את זה, שהיא היתה זורקת את המשקולות בסוף התרגיל בצורה מזלזלת.... לצערי הרב, זה בגלל איזו תכונה. אני לא זורק משקולות. יש מעטים שבסוף הסט יש להם תכונה כזאת שהם זורקים". דיון והכרעה לאחר ששמעתי את גרסאות הצדדים ונדרשתי לראיות שהוגשו מטעם התובעת, מסקנתי היא כי דין התביעה להידחות שכן התובעת לא עמדה בנטל המוטל עליה להוכיח את גרסתה.
מפני כל אלה, לא שוכנעתי כי פציעת התובעת נגרמה כתוצאה מרשלנות הנתבע, ולכן החלטתי לדחות את התביעה.
עם זאת, בהתחשב בנסיבות הארוע וביחסו האוהד של הנתבע אל התובעת כפי שניכר היה עליו במהלך הדיון שהתקיים בפני, החלטתי שלא לחייבה בתשלום הוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

תביעה לפצוי בגין ניזקי גוף לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל״ה-1975 (להלן: החוק).
בסירטון רואים את התובע מתאמן בחדר כושר, ובתמונות כשהוא נמצא בתנוחות שונות ביום חתונתו, בעבודתו כמאבטח ברכבת, במסגרת טיולים ועוד.
סעיף הליקוי בו בחרה הועדה הנו כללי ואף סתום במידת מה, מכאן קיימת חשיבות לעמוד על מימצאי בדיקתה של ועדה זו. בדו"ח הוועדה מדרגה ראשונה מיום 16.5.18 אשר במסגרתו נקבעה נכותו הצמיתה של התובע בגין החבלה בשורש כף היד נרשמו בפרקים 7 ו-8 לדו"ח שני ממצאים.
...
ככל שאראה לקבל את הבקשה, אזי תינתן החלטה מתאימה, ואם דעתי תהיה כי דין הבקשה דחיה, אזי את נימוקיי אביא בגדרי פס"ד. בקשתה של המבקשת ממוקדת בנכויות שנקבעו בעקבות ההגבלה בתנועות כתף ימין וגם שורש כף יד ימין.
מכל אלה, ולאחר שנתתי את דעתי לשכר הממוצע במשק העומד על סך 10,500 ₪, לעובדה שהתובע לא זכה לקבל תעודת בגרות, גילו, סיכויי הקידום והשתכרותו לפני התאונה, אני סבור כי צודק והוגן לחשב את הפסדיו לעתיד לפי שכר המשתווה לכ-90% מהשכר הממוצע במשק בסך 9,450 ₪.
סוף דבר מכל האמור, אני מקבל בזאת את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך 423,028 ₪, מעבר לתשלום התכוף ולתשלומי המל"ל (ענף נפגעי עבודה).
כן אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע שכ"ט כולל מע"מ בשיעור %15.21 מהיתרה שלעיל, והוצאות משפט בסך 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הבקשה הוגשה במסגרת תביעה לפיצויים שהגיש התובע בגין ניזקי גוף שנגרמו לו לטענתו בתאונת דרכים מיום 21.10.18, במהלך עבודתו, עת נהג ברכבו ורכב צד ג' היתנגש בחלקו האחורי בעת שעמד ברמזור, וכתוצאה הוא נפגע בצואר, גב תחתון, רגל ימין.
הוועדה שגתה בכך שיחסה מימצאי דימות נווניים שהתפתחו אצל התובע ללא קשר לאירוע חבלתי, לתאונה.
התובע עבר תאונת דרכים קלה בחודש ינואר 2010, בגינה התלונן על כאבי גב, אולם לא נבדק ע"י אורטופד , לא נשלח לבדיקות דימות ואף ניתן לו ביום 18.8.10 אישור להתאמן בחדר כושר.
...
הועדה ציינה את טווחי התנועה של ע"ש מתני של התובע, ובהתאם לפסיקה אין כל חובה כי טווח התנועה יצויין במעלות או ס"מ. משלא נפל כל פגם בהחלטת הועדה, יש לדחות את הבקשה.
לאור כל האמור, הבקשה נדחית.
אני מחייב את הנתבעת בהוצאות התובע בסך 1,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

התביעה ובעלי הדין בפניי תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף אשר נגרמו לתובע, לטענתו, במהלך אימון במכון כושר (באולם ספורט הצמוד לביה"ס אורט בעכו), שבבעלותה/נהולה של נתבעת 1, עת הודרך לבצע תרגיל "החלפת רגליים" על 'ספסל שבדי' לא מקובע, נפל ונחבל בקרסול שמאל.
האחריות הנזיקית מול הנתבעת מס' 1 לאור ההכרעה במישור העובדתי כאמור לעיל עולה השאלה - האם נסיבות פציעתו של התובע, כפי שהוכחו בפני ביהמ"ש, מקימות חבות נזיקית מצד נתבעת 1 (העמותה) ו/או מי מטעמה (מדריך הכושר, מר חטואל מאור)? ברי כי חדרי כושר צריכים לספק למתאמנים תנאים בטוחים לשם שמירה על בריאותם.
...
בחנתי טענה זו ואני מחליט לדחותה.
אשר על כן נחה דעתי לקבוע כי לא הוכחה אחריות נזיקית נגד הנתבעת מס' 1.
אוף דבר מכל האמור לעיל, אי מחליט לדחות אתה התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו