מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין פיטורים שלא כדין ופרסום לשון הרע

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

כמו כן, בהתאם לאמור לעיל, דין תביעת התובע לפצוי בגין פיטורים שלא כדין – להדחות.
התביעה לפצוי בגין פירסום לשון הרע התובע טוען כי הנתבעת פירסמה עליו לשון הרע בכך שמנכ"ל הנתבעת כתב לתובע במכתב הפיטורים מיום 5.2.15, שבמענה לשאלת פלד מדוע התובע ביצע עבודה מביתו התובע שיקר בכך שאמר שהיה לו ניירת לטפול ולא מצא מקום ישיבה באחד המחוזות, אך בדיעבד התברר שהתובע היה במעצר בית.
...
אשר על כן דין תביעת התובע לפיצוי בשל פרסום לשון הרע, כמו גם התביעה לפיצוי בגין עגמת נפש עקב פרסום לשון הרע – להידחות.
סוף דבר מכל האמור לעיל עולה כי דין התביעה להידחות.
התובע ישלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך 12,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת התובענה נתבעו פיצויים בגין העסקה פוגענית, פיצויים בגין פיטורים שלא כדין, פיצויים ללא הוכחת נזק לפי חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה – 1965 ופיצויים בגין מניעת גישה להסכם העסקה ותלושי שכר של התובע.
לאור האמור שם, לא מצאנו כי מדובר בפירסום המהוה "לשון הרע". לאור כל המפורט לעיל בחלק זה של פסק הדין, התביעה לפיצויים לפי חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה – 1965, נדחית.
...
בסופו של יום, השאלה אם התרחשה או לא התרחשה התנכלות כלפי העובד במקום העבודה היא שאלה עובדתית, שעל הערכאה הדיונית להכריע בה, על יסוד התרשמותה ממכלול הראיות והעדויות לפניה.
התביעה לפיצויים בגין מניעת גישה להסכם העסקה ותלושי שכר של התובע נדחית, בהעדר מקור נורמטיבי לפיצויים בעילה זו. בכל הנוגע לתלושי השכר, יש לציין כי התובע אישר בחקירתו הנגדית שקיבל את תלושי השכר מדי חודש.
בנסיבות אלה, התביעה ברכיב זה נדחית.
סוף דבר – התביעה נדחית בעיקרה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה שעניינה זכויות נטענות בזיקה לעבודת התובע אצל הנתבעת וסיומה, לרבות תביעה לפיצויים בגין פיטורים שלא כדין, ופיצויים בגין הפרת הוראות חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 (להלן: "חוק איסור לשון הרע").
לסיכום, התביעה לפצוי בגין פירסום לשון הרע נדחית על כל ראשיה.
...
לסיכום, התביעה שכנגד מתקבלת בחלקה הקטן בלבד, ועל התובע לשלם לנתבעת פיצוי בעד 45 משטחים שמכר ללא רשות הנתבעת, בסך של 225 ₪ (45 משטחים * 5 ₪).
סוף דבר התביעה והתביעה שכנגד נדחות ברובן, כמפורט לעיל.
בהינתן כי התביעה העיקרית נדחתה ברובה, ובשים לב להכבדה היתרה שיצרה והפער בין הסכום שנתבע לסכום שנפסק, אנו מחייבים את התובע לשלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך של 6,500 ₪, והוצאות משפט בסך של 1,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובע, רופא מומחה בנוירוכירורגיה ובעל תת היתמחות בנוירוכירורגיה אונקולוגית ורדיוכירורגיה, הגיש תביעה לפצוי כספי בסכום כולל של 2,228,315 ₪ בגין הפרת דיני המינהל הצבורי, הפרת חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א – 1981 (להלן – חוק הגנת הפרטיות), הפרת חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה – 1965 (להלן – חוק איסור לשון הרע), פיטורים שלא כדין ועוגמת נפש.
לפיכך, התביעות לפצוי בגין פיטורים שלא כדין, פיצוי בגין הפרת דיני המנהל הצבורי ופצוי כספי מהתאגיד בגין אי עריכת שימוע – נדחות.
הינה כי כן, בשלב הראשון יש לפרש את הביטוי המדובר בפרשנות אובייקטיבית; בשלב השני יש לבחון האם לפי הפרשנות האובייקטיבית הדברים שנאמרו עולים כדי לשון הרע על פי סעיף 1 לחוק והאם אופן אמירתם מהוה פירסום לפי סעיף 2 לחוק; בשלב השלישי יש לבחון האם למפרסם עומדות ההגנות המפורטות בחוק ובשלב הרביעי, ככל שנקבע שפורסם לשון הרע ושהפירסום אינו חוסה בצלן של ההגנות הקבועות בחוק, נבחנת שאלת הסעדים ובכללם גובה הפצוי הראוי לתובע.
...
פיטורי התובע מבית החולים בסמוך לתום תקופת הניסיון וכפועל יוצא, פיטוריו גם מהתאגיד ומהטכניון גרמו לו לצער רב עקב הפגיעה בהכנסות ובמעמד ובפרט על רקע הסיקור התקשורתי של הליך הפיטורים והשלכותיו על שמו הטוב והמוניטין המקצועי בבית החולים ומחוצה לו. כך גם, לאחר הפיטורים, התובע לא הצליח למצוא עבודה בארץ לרבות כרופא נוירוכירורג כללי בקופת חולים ובתפקידים שונים בחברות תרופות ובחברות הזנק רפואיות ובסופו של דבר, נאלץ להעתיק את מקום מושבו ומשפחתו לחו"ל. בנסיבות אלו, אין מחלוקת שנגרמה לתובעת עגמת נפש רבה בעקבות הפיטורים.
] סוף דבר 101.
בהתחשב בסכום התביעה והיקפה ביחס לתוצאה, התובע ישלם לכל אחת מהנתבעות הוצאות בסך 10,000 ₪ שישולמו בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין, שאם לא כן יישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הטענות ברכיב תביעה זהה זהות לטענות שהועלו בעילות אחרות – פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, פירסום לשון הרע, פגיעה בפרנסה ובחופש העיסוק.
...
בנסבות שנוצרו לא מצאנו שהיתה מוטלת בהכרח על הרב קדוש לאמת את התלונה אצל התובע קודם לפרסום.
] על יסוד האמור לעיל אנו קובעים שלרב קדוש עומדת הגנת תום הלב הקבועה בסעיף 15(8) לחוק איסור לשון הרע, ואין לחייבו באחריות לפרסום לשון הרע כך שדין התביעה בעילה זו להידחות.
סוף דבר התביעה נגד הנתבעים 2 ו- 3 נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו