מנגד יש לקחת בחשבון את היתנהלות התובעת, כמפורט לעיל, אשר היה באפשרותה לעצור את הפעולה הלא חוקית, או לפחות לנסות לעשות כן, ומסיבותיה לא עשתה כן.
נזכיר שעל פי הפסיקה, אין מניעה, כי מעסיק יחזור בו מהפיטורים אם גילה את ההפרה לאחר קבלת ייעוץ משפטי, ובמקרה שכזה שאלת חובת העובדת לשוב לעבודה לצורך הקטנת הנזק תבחן על רקע מכלול הנסיבות (השווה בשינויים המחויבים: ע"ע (ארצי) 65350-09-19 סקול מרקט בע"מ - הילה אילוז שמעוני (24.6.20) ).
פיצוי בגין חוק שויון הזדמנויות
סעיף 9 לחוק השויון קובע כמפורט להלן:
(א) בתובענה של דורש עבודה או של עובד בשל הפרת הוראות סעיף 2, תהא חובת ההוכחה על המעביד כי פעל שלא בנגוד להוראות סעיף 2 -
(1) לענין קבלה לעבודה, קידום בעבודה, תנאי עבודה, שליחה להכשרה או הישתלמות מקצועית, או תשלום פצויי פיטורים - אם קבע המעביד לגביהם תנאים או כישורים, ודורש העבודה או העובד, לפי הענין, הוכיחו כי נתקיימו בהם התנאים או הכישורים האמורים;
(2) לענין פיטורים מהעבודה - אם הוכיח העובד שלא היתה בהתנהגותו או במעשיו סיבה לפיטוריו.
פיצוי בגין פיטורים שלא כדין
אשר לטענת התובעת לגבי פיטוריה ללא שימוע כדין מצאנו, כי יש מקום לפסוק לתובעת פיצוי בגין פגמים הליך השימוע, וננמק קביעתנו לגבי הפגמים העקריים.
השלמת זכויות סוציאליות לתקופה המזכה
על פי הלכה פסוקה מקום בו פיטורי העובדת נעשו בנגוד לסעיף 9 לחוק עבודת נשים יש לפסוק בנוסף לפצוי בגין השכר שנימנע עד תום התקופה המוגנת גם "... פיצוי בגין זכויות נוספות שהיו משולמות להן לו פיטוריהן היו נעשים כדין, היינו – בתום התקופה במהלכה נאסר לפי חוק לפטרן" (ע"ע (ארצי) 285-09 פרופ' אריאל בן עמר שירותי רפואת שיניים והשקעות בע"מ נ' עדה פלדמן (28.12.10)).
...
האמור נכון מכוח קל וחומר נוכח פיצוי לא ממוני שנפסק לתובעת בשל נסיבות פיטוריה, כמו גם בגין הפרת חוק עבודת נשים, כאשר הללו מגלמים גם את עוגמת הנפש בגין הליך הפיטורים על כל ההפרות הכרוכות בו.
בנוסף, לא מצאנו, כי התנהלות הנתבעת הייתה נגועה בחוסר תום לב מובהק, שכן כאמור קבענו שהנתבעת נתפסה לטעות בהבנת המצב החוקי (השווה בשינויים המחויבים: ע"ע (ארצי) 39347-12-21 ניצנית דדון - רפי ונציה שמאות וסקרים בע"מ (16.8.22)).
סוף דבר
התביעה מתקבלת חלקית.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים:
פיצוי ממוני בגין הפרת חוק עבודת נשים בסך 27,617 ₪.