התובע בכתב תביעתו דורש פיצוי בגין עלות שני כרטיסי טיסה לו ולמלווה (2,300$) עלות שני חדרי מלון (900$), עלות מלווה עסקי נהג ומתורגמן (2500$), אשל עבור 6 ימים (1200$), ייעוץ משפטי והתראה (1180 ₪), הפסד שישה ימי עבודה (7000$), הפסד רווח צפוי, לפי שנה ראשונה (150,000$), עוגמת נפש (50,000 ₪) , סה"כ 607,000 ₪ , ולצרכי אגרה הועמדה התביעה ע"ס 150,000 ₪ .
נטען כי תצהיר המש"בית חמקמק ופתלתל, ומנסה להסיט את העניין לטענות צדדיות כגון הקניות בדיוטי-פרי, שאינן אלא הוצאת לשון הרע והכפשת התובע.
התובע שלטענתו סבל מאלרגיה קשה במהלך הטיסה, רכש באותה עת בדיוטי פרי, ושילם בכרטיס אשראי, נטען כי הפער בין הטענות לאלרגיה, לבין הנינוחות ששידר התובע, העלו את חשדה של המש"בית, כי התובע ניסה להסיט את תשומת ליבה, מדבר מה חריג בעת ששילם עבור המוצרים שבקש לרכוש, למש"בית שבדקה את אמצעי התשלום של התובע התברר כי כרטיס האשראי שלו נדחה, המש"בית פנתה לתובע בדבר הממצאים, וביקשה להשיב את המוצרים, התובע לא התווכח איתה, ורק לאחר שנאלץ להחזיר המוצרים, החל להתלונן למש"בית, כי הטעיתה אותו לגבי רכיבי העוגה, ואף הקליט את השיחה, מה שמחזק את המסקנה, כי כבר בשלב זה, ניסה התובע "לתפור תיק", שהרי אם היה במצוקה רפואית, דעתו לא הייתה נתונה לבצוע הקלטות, עוד נטען כי מתוך גישה שירותית ומתוך אמפתיה לכך שניטלו ממנו המוצרים שבקש לרכוש, השיבה המש"בית בחיוב לדבריו, ותוך "זרימה" עימו , וכדי להפיס את רוחו, ולמנוע עיכובים בירידה מן המטוס.
ב"כ הנתבעת מציין כי עד למועד הגשת התביעה, לא הוגשה כל תלונה לנתבעת בגין אירוע דחיית כרטיס האשראי בו השתמש התובע לקניה, עוד מציין כי זו לא פעם ראשונה, שהתובע מנסה "לעקוץ" את הנתבעת ברכישת מוצרים בדיוטי פרי , ותוך שימוש בכרטיס אשראי פגום.
נטען להעדר אשם תורם כלשהוא, תוך עמידה בכל התנאים שנקבעו בפסיקה לעניין קיום "תאונה", ונזק גוף בר פיצוי.
"
אני סבור שגם בעיניין שבפני אין מדובר ב"תאונה" לפי האמנה, ומשכך ונוכח סעיף ייחוד העילה, שניתן לו תוקף מלא בפסה"ד לעיל, אין מקום לטענה לחבות מכח דין פנימי כמו רשלנות, או דינים אחרים, שפרט התובע, וזאת בהיבט העקרוני, וכאשר לגופו, הכרה באירוע אלרגי במהלך טיסה כ"תאונה" ככלל, גם היא עניין מרחקי לכת ביותר, שיכול רק בנסיבות חריגות, שאינן מתקיימות במקרה שלפני, להביא להטלת אחריות ופצוי, מכח הדין הפנימי של מדינת התובע, ולא מכח אירוע שגרם לנזק, ואינו "תאונה" על פי האמנה.
...
לסיכום משקבעתי שהתקף האלרגיה הנטען, אינו בגדר "תאונה" לפי האמנה, ולעניין מוביל אווירי, בנסיבות אין מקום לחרוג מן הכלל של ייחוד עילה על פי האמנה, וכאשר גם לגופו, לא ראיתי הצדקה לחיוב הסכומים הנדרשים, לפיכך אני מחליט לדחות את התביעה .
סוף דבר
התביעה נדחית.
אני מחייב את התובע לשלם לנתבעת הוצאות משפט, ועל הצד הנמוך, ונוכח ההסכמה הדיונית שחסכה הוצאות, ובסך 7,500 ₪ צמוד ונושא ריבית כחוק, החל מהיום ועד לתשלום בפועל.