לפי הנטען, התובעת הפעילה את פוליסת הביטוח שלה בגין עבודות קבלניות אצל חברת "הראל" שמספרה 105600668416 ושמאי מטעמה אמד את הנזק בשיעור 246,255 ₪, אשר שולם לה בנכוי הישתתפות עצמית בסך של 20,000 ₪.
תא"מ (ת"א) 9827-07-15 יהודית רטנר נ' הכשרה חברה לביטוח בע"מ (27.12.2005), שלל בית-המשפט את חובתה של המבטחת לשלם למבוטחה פיצויים בגין הצורך בשכירת רכב חלופי בקביעתו כי עסקינן ב"נזק תוצאתי", אשר לא נגרם לגוף הנכס (הרכב), אלא נובע מן הנזק הישיר
במסגרת ע"א 78-04 המגן חברה לביטוח בע"מ נ' שלום גרשון הובלות בע"מ, פ"ד סא(3) 18 (2006) דן בית-המשפט במקרה ביטוח של גניבת מנופים והתייחס בין היתר לרכיב נזק שנתבע בשל "חוסר יכולתה של המבוטחת לייצר הכנסה מהמנופים בתשעת החודשים לאחר הגניבה". בעיניין זה, בחזרתו של בית-המשפט על הילכת מוריאנו, נפסק כי: "נזק תוצאתי (או נזק עקיף) פרושו נזק אשר לא נגרם במישרין לנכס המבוטח במסגרת מקרה הביטוח, אלא נגזר מאותו נזק ישיר ... יש להבחין בין פיצוי בגין נזק תוצאתי הכלול במסגרת הפוליסה, לבין פיצוי בגין נזק תוצאתי שניגרם למבוטח בשל הפרת חוזה על-ידי חברת הביטוח, למשל מאחר ולא שילמה למבוטח את התגמולים 30 ימים מיום שהיו בידיה המידע והמסמכים הדרושים לבירור חבותו (כפי שקובע סעיף 27 לחוק חוזה הביטוח). בעוד ובמקרה הראשון הכלל הוא כי נזק תוצאתי אינו מכוסה על-ידי פוליסת ביטוח רכוש, אלא אם כן קובעת הפוליסה אחרת...במקרה השני נגזרת החובה לפצות מדיני החוזים הכלליים...". (שם, בפיסקה 69).
במילים אחרות, על מנת שהתובעת תוכל לזכות בתגמולים כלשהם מאת חברת "כלל", עליה להצביע על חבות כלשהיא מצד הנתבעת מס' 3 אשר נמחקה, היא חברת מולטיפרס ייצור ושירותים תעשייתיים בע"מ.
בסיכומיה, הלאקוניים יחסית של התובעת, לא הועלתה לפניי כל טענה מאת התובעת בעיניין זה, ודי בעובדה זו כשלעצמה כדי לדחות את התביעה כנגד חברת "כלל".
נוסף על האמור, כל אחת מן המבטחות, חברת "כלל" וחברת "מגדל" השליכו את האחריות האחת על השנייה במסגרת טיעוניהן, כאשר חברת "מגדל" מבטחת הרכב טענה לאחריות מבטחת הנגרר, ואילו "כלל" טענה לאחריותה של "מגדל", מבטחת הרכב עצמו – זאת ככל שיראה בית המשפט מקום לחייבן בפצוי.
...
מסקנה זו מתווספת למסקנות האחרות דלעיל, הן לעניין אי צירוף המבוטחת כנתבעת ישירה, על המשמעות הראייתית של הדבר, והן לעניין ההחרגות שבפוליסה וקביעותיי בהקשר זה.
טענת התיישנות הודעת צד ג' – בין הנתבע מס' 1 ובין "כלל חברה לביטוח בע"מ":
גם כאן, בית-המשפט אינו נדרש לשאלת ההתיישנות נוכח קביעותיו דלעיל בעניין היעדר האחריות.
פסק דין זה גם התייחס לשאלת מהותו של "ביטוח אחריות" שהינו "חבות כספית שהמבוטח עשוי להיות חייב בה לצד שלישי". הנתבע 1 לא הבהיר את שאלת הקשר הביטוחי בינו לבין חברת "כלל" ולא הוברר מדוע לדידו יש רלוונטיות להוראת סעיף 70 לחוק חוזה הביטוח במקרה זה.
בין אם תתקבל עמדה זו, או העמדה האחרת, ובצורך בשאלה זו, לא ניתן להתעלם מן העובדה, כי היה בידי הנתבע מס' 1 להגיש הודעת צד שלישי, בטרם הודיעה חברת "כלל" כי היא מסירה את ייצוגה במסגרת ישיבת ההוכחות ביום 04.07.2019 ורק אז. משכך, יש למנות את תקופת ההתיישנות ממועד זה.
אף בהיעדר הצורך בקביעה בסוגיית ההתיישנות, דין התביעה להידחות לגופה כאמור מן הטעמים שפורטו לעיל.
סוף דבר:
נוכח כל האמור לעיל, התביעה וההודעה כנגד הצדדים השלישיים נדחות.