הנזקים נגרמו – כך לטענת התובעת – בעטיה של שריפה, שפרצה ברכב אחר, אשר חנה בסמוך לרכב התובעת, והתפשטה לעברו של רכב התובעת.
ביום 7.4.16 בסביבות השעה 1:00 בלילה, פרצה אש ברכב הנתבעת, אשר חנה באותה עת בחניה הסמוכה לבניין מספר 13 ברחוב בן עמי בקרית אתא.
לטענת הנתבעת, האש שפרצה ברכב הנתבעת נגרמה כתוצאה מהצתה בלתי צפויה, ולפיכך אין הנתבעת אחראית לפצוי התובעת בגין נזקיה בעטיה של השריפה.
ביחס להוראות סעיף 39 לפקודה נקבע בע"א 4473/93, יער זאב בע"מ נ' הסנה – חברה ישראלית לביטוח בע"מ, פ"ד נ(1) 866, 870 (להלן – עניין יער זאב):
"סעיף 39 לשגיאה! ההפניה להיפר-קישור אינה חוקית. מעביר למחזיק הנכס שממנו יצאה האש את נטל ההוכחה להראות שלא התרשל בקשר למקור האש או התפשטותה. מלשון הסעיף עולה, כי המחזיק יוכל לעמוד בנטל שהוטל עליו רק אם יראה כי נקט אמצעי זהירות כאלה עד שאין להניח כי האש פרצה מחמת רשלנותו, תהיה סיבת האש אשר תהיה".
עוד נקבע בהקשר זה בע"א (ת"א) 64146-05-17, גז נ' עשור ואח', ניתן ביום 5.11.18, סעיף 62 לפסק הדין:
"... הנטל המועבר על שכם הנתבע מכוח סעיף 39 לפקודת הנזיקין הוא קשה מאד, ובלשונו של כבוד השופט לנדוי 'זוהי חובת הוכחה כבדה' ... כמו כן, יש לציין כי ככל שידועה סיבת האש, הרי שעל הנתבע החובה לשכנע את בית המשפט שעובדות אלו אינן מגלות רשלנות מצידו, אולם ככל שלא ברור מקור האש, הרי שעל הנתבע להוכיח כי נקט אמצעי זהירות כאלה, עד שאין להניח כי האש פרצה מחמת רשלנותו ..."
בהתאם להוראות סעיף 39 לפקודה, ומשמדובר בתביעה בגין נזק, אשר נגרם כתוצאה מאש, שיצאה מרכב הנתבעת, על הנתבעת מוטלת "חובת הוכחה כבדה", להוכיח כי המבוטחת שלה לא התרשלה.
...
העולה מן הדברים, כי לא הוכח שאכן התרחשה הצתה, וזאת בהעדר כל ראיה מספקת להוכחת טענה זו.
משנדחתה הטענה בדבר הצתה, ולא הובאה כל ראיה אחרת להעדר רשלנות מצידה של הנתבעת ומי שהיתה מבוטחת הנתבעת, דין התביעה להתקבל.
סוף דבר
התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 7,597 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה, 2.4.17, ועד התשלום המלא בפועל.