בפניי תביעה לפצוי בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובע, יליד 24.12.1992, בעקבות תאונת עבודה שארעה לו לטענתו ביום 27.2.2017 במסגרת עבודתו כפועל אצל נתבעת מס' 1 (להלן: הנתבעת), בעת בניית בית פרטי בן שתי קומות ביישוב ניצן שליד אשקלון.
לטענת התובע בכתב התביעה, בעת ששהה בקומה השניה וניסה לחבר את כבל המסור האנכי ("ג'קסון"[footnoteRef:1]) לחשמל, תוך כדי שינוי תנוחת ישיבתו, נפל אל הקומה הראשונה דרך פתח המדריגות בין הקומות, שלא היה מגודר למניעת נפילה, ונחבל בגופו (להלן: התאונה).
דיון והכרעה
לאחר ששקלתי את ראיות הצדדים ואת טענותיהם, מצאתי לנכון לקבל את גירסתו של התובע לארוע התאונה וכפועל יוצא, לקבל את התביעה.
שלא כנטען בסיכומי הנתבעות, אכן היה ביקור של מפקחי עבודה באתר ביום 21.3.2017, מספר שבועות לאחר התאונה, אולם לא היה זה הביקור היחיד: כבר ביום התאונה עצמו, מיד לאחר קבלת ההודעה על התאונה נשוא התביעה, הגיע לאתר מפקח עבודה: מהדו"ח שערך בו ביום עולה, כי מצא באתר שורה של ליקויים חמורים, בגינם הוציא לנתבעת צו הפסקת עבודה מיידי, וכדלקמן: לא נימסרה למפקח העבודה האיזורי הודעה על ביצוע עבודות בניה ועל מינוי מנהל עבודה לפי הוראת תקנות עבודות הבניה; המעסיק לא דיווח כנדרש על תאונת העבודה נשוא התביעה (למפקח העבודה נודע על התאונה ממשטרת ישראל); משטחי עבודה ומעברים מהם ניתן ליפול לעומק של למעלה משני מטרים לא גודרו כמצוות התקנות; סולם עץ שגובהו מעל שני מטרים לא חוזק על ידי חיזוקי עץ אחוריים כנדרש בתקנות; גובה הסולם לא התאים לגובה העלייה, אף זאת כנדרש בתקנות.
...
בשקילת כל האמור לעיל מצאתי לנכון להעמיד את בסיס שכרו של התובע לצורך חישוב הגריעה מכושר השתכרותו על 6,000 ₪ בערכי היום.
מכל האמור לעיל עולה, כי מהפיצוי לתובע יש לנכות את תגמולי המל"ל הרעיוניים, אותם זכאי היה לקבל לו היתה נקבעת לו במל"ל, בנוסף על הנכות שנקבעה, נכות נפשית בשיעור של 10%, כקביעתו של מומחה בית המשפט.
כיוון שהנתבעות לא צירפו לסיכומיהן חוות דעת אקטואריות עדכניות - ומן הראוי היה כי יעשו כן - אני מורה להן להגיש חוות דעת עדכניות בתוך 7 ימים.