מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין נזקי גוף בתאונה בשטח המועצה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

רקע, הצדדים, ההליך לפני תביעה לפצוי בגין ניזקי גוף, שנגרמו לתובעת לטענתה ביום 25.6.17 בשעה 7:00 בבוקר לערך, בדרכה לעבודתה גבעון החדשה.
המקום בו ארעה התאונה מצוי בשטח השיפוט של נתבעת 1 שהיא כפר שיתופי ושל נתבעת 3 שהיא מועצה אזורית, אשר הוקמו מכוח פקודת המועצות המקומיות (נוסח חדש) (להלן: "פקודת המועצות המקומיות").
להלן ידונו שאלת ניזקה של התובעת בגין התאונה, והפיצוי המגיע לה. הנזק הנכות הרפואית מומחה התובעת בתחום האורתופדי, העריך כי נותרה לה נכות צמיתה בשיעור של 25% בגין מצב לאחר ניתוח לשיחזור וקיבוע שבר מימין עם הגבלה בתנועות המפרק לפי ס' 48(1)(ו()-(ז) וכן 10% בגין צלקת מכערת ומכאיבה לפי ס' 75(1)(ב), ואף ציין שיש לצפות להחמרה במצבה.
...
הנתבעות, שהתגוננו יחדיו, טענו כי נתבעת 3 היא האחראית למקום; לשיטתן, בנסיבות אלו, יש לדחות את תביעת המל"ל נגד הנתבעת 3, בהיותה גם המעסיקה של התובעת 1 במועד התאונה.
יובהר כבר עתה כי מצאתי שדין הטענה שעניינה זכות החזרה של המל"ל כלפי נתבעת 3 בהליך זה – להידחות; ראו בהמשך, בפרק הדן בשאלת הנזק.
איני מקבלת את טענת הנתבעות, לפיה העדות בעמ' 15 מחלישה את גרסת התובעת; מדובר באותה גרסה, האחת כללית, והשנייה מפורטת ומחודדת.
אני דוחה את טענת הנתבעות (בס' 10 לסיכומיהן), לפיה גרסת התובעת לאופן קרות התאונה מהווה הרחבת חזית או עדות כבושה, התובעת הייתה גלויה, ברורה ועקבית, החל בדבריה למנהלת המעון בזמן אמת, דו"ח מד"א ממועד התאונה, לאורך כל ההליך, בעדותה ובחקירתה בבית המשפט.
עם זאת, לנוכח מצבה הרפואי המורכב, הטיפול עד שהתייצב לשיעורו בהווה ומהותו, האפשרות להחמרה בעתיד והכרוך בה, ולאחר שבחנתי את טענות הצדדים, בראי כלל הראיות, סביר בעיני שהיו ותהיינה לתובעת הוצאות נלוות שהיא זכאית לפיצויבגינן, מעבר למכוסה על פי דין.
המומחה התייחס לרמת כאבים משמעותית כמפורט בפרק הנכות הרפואית לעיל, ולכך שהתובעת, מעבר למגבלות שהיא סובלת מהם כיום, עלולה לסבול מקשיי הליכה, עד כדי הגעה לכיסא גלגלים ככל שלא תנותח וראו שם. לאור זאת, שוכנעתי כי התובעת זכאית לפיצוי גלובלי בגין הוצאות ניידות עודפות הקשורות בנכותה האורתופדית בגין התאונה.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעות - ביחד ולחוד, לשלם לתובעת 1 בגין פגיעתה בתאונה דנן, סך של 583,000 ₪, בניכוי תקבולי המל"ל בסך של 60,804 ₪ כשוויים למועד הניכוי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו כנטען, לתובע, בתאונה שארעה, על פי הנטען, במיגרש כדורגל המצוי בשטחה של המועצה המקומית פרדס חנה כרכור (להלן: "הנתבעת").
...
אשר על כן, אני קובע כי נכותו הרפואית הצמיתה של התובע עומדת על 2% בגין פגיעה מינורית בגפה, כקביעת מומחה בית המשפט.
לא שוכנעתי כי נכותו התפקודית של התובע או שיעור הפגיעה בכושר ההשתכרות שלו עולים על שיעור הנכות הרפואית הצמיתה המזערי שנקבע לתובע.
סוף דבר, הנתבעת תשלם לתובע סך 32,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בפסק הדין התקבלה תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שהגיש המשיב נגד המערערות, המועצה האזורית עמק הירדן (להלן – המועצה) וכלל חברה לביטוח בע"מ (להלן – המבטחת).
בית המשפט קבע, כי מקום התאונה מצוי בשטחה של המועצה.
...
לא מצאנו כל עילה להתערב בה. המערערות טוענות לקיומה של הסתכנות מרצון מצידו של המשיב.
התוצאה של כל האמור היא, כי לא מצאנו עילה להתערבות גם בחלק זה של פסק הדין.
סוף דבר, הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בקריות ת"א 42638-09-15 תיק חצוני: בפני כבוד השופט הבכיר, ערן נווה תובעת פלונית נתבעים 1.קרן קיימת לישראל 2.הראל חברה לביטוח בע"מ צד ג' מועצה איזורית מעלה יוסף פסק דין
בפני תביעה לפצוי בגין ניזקי גוף.
היא הישתתפה בביקור מקדים לפני מועד התאונה בשטח נשוא התביעה וזאת בשעות החשיכה ועד אור ראשון.
...
מכל המקובץ דלעיל דין התביעה להדחות.
מאחר והתביעה נדחתה, נדחית גם ההודעה לצד שלישי ולכן אינני נדרש להכריע בטענות ההדדיות שהועלו על ידי הצדדים.
משנדחתה התביעה וההודעה לצד שלישי אני מורה כדלקמן: הנתבעת תגיש לי על עמוד אחד את טיעוניה בנושא ההוצאות תוך פירוט שומת הוצאות ותצרף מסמכים רלבנטיים בעניין תוך 15 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לפצוי בשל נזק גוף שניגרם לתובעת בתאונת נפילה בשטח שיפוטה של הנתבעת.
על התובעת להראות שהתאונה אירעה בשל מפגע שחובת מניעתו מונחת לפתחה של הערייה, והמנעות הערייה למלא את חובתה יצרה סיכון לא סביר שהיתממש והוביל לתאונה [ע"א 145/80 ועקנין נ' המועצה המקומית, בית שמש, פ"ד לז(1) 113 (1982); ע"א 862/80 עריית חדרה נ' זוהר, פ"ד לז(3) 757 (1983); ע"א (מח' י-ם) 4344/97 כהן נ' עירית רמת גן (1998)].
...
אין בידי לקבל את טענת הנתבעת, שנשזרה בחקירתה של התובעת, כי פערי הגובה בין השקע שנוצר בשל חסרונה של מרצפת לבין מפלס פני המרצפות הגבוה יותר מסביב לו היו קטנים ולא אפשרו את לכידת רגלה של התובעת ואת מעידתה בשל כך. ראשית, בעדותה שצוטטה לעיל התמודדה התובעת עם הטענה והראתה כי רגלה דווקא נלכדה בשקע, בלי שהיא הצליחה לייצב את עצמה ולמנוע את הנפילה.
אין בידי לקבל את טענת התובעת כי הצלקת הניתוחית שנותרה בידה רגישה או מכאיבה [סע' 15 ב-ת/2].
לסיכום חלק זה: אני פוסקת לתובעת פיצוי בסך כולל של 137,000 ₪ בערכי יום פסק-הדין.
סיכומם של דברים התביעה מתקבלת אפוא.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים המצטברים שלהלן: פיצוי בסך של 137,000 ₪ בצירוף הוצאות משפט בסך של 4,500 ₪ ושכ"ט עו"ד (כולל מע"מ) בסך 32,058 ₪, והכל בערכי יום פסק-הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו