מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין נזק לרכב בתאונת שטיפת רכב

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

תביעה לפיצויים בגין נזק שניגרם לרכב יוקרה במכונה לשטיפת מכוניות.
סבור אני שהגורם לתאונה ולנזק מצוי בהסברו של העד פיטר אוקונוב אשר אמר העיד כי היה חסר במכונה גלגל הובלה אשר גרם לעיכוב בהרמה ובהורדה של המברשות.
...
התובע יכל לחקור את השמאי בנוגע לסוגיית אי הופעת מספר הרישיון על גבי חוות הדעת וכן באשר לטענות קשות אחרות שהעלה בסיכומיו אך בחר שלא לעשות כן. בפני בית המשפט לא הוגשו ראיות המונעות קבלת חוות הדעת או את פסילת המומחה ועל כן טענות התובע הכלליות בעניין זה נדחות.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, תוצאת פסק הדין הינה כדלקמן: על הנתבעות 1 ו-2, ביחד ולחוד, לשלם לתובע את הסכומים הבאים: את הסך 83,784 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום הגשת התביעה (11.2.2018) ועד ליום התשלום בפועל; את הוצאות המשפט הכוללות את אגרת המשפט במלואה וחלקו בשכר השמאי מטעם בית המשפט ושכר העדים כפי שנפסק, הכל בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; שכר טרחת עו"ד בגובה 12,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.
התביעה נגד הנתבעות 3 ו-4 נדחית.
ההודעה לצדדי ג' נדחית.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לפצוי בגין נזק רכוש למכונת שטיפה (להלן: "המכונה") שניגרם כתוצאה מכניסת רכב הנתבעת למכונה בנגוד להנחיות.
יתרה מכך, לא הוכחשו העובדות המקימות את החזקה: כך למשל, לא הכחישה הנתבעת את מקום התאונה - דהיינו בחצריהן של התובעות, היכן שהן מפעילות את עסקיהן, לרבות עמדת השטיפה בה הייתה מוצבת המכונה; גם בחווה"ד שהגישו התובעות ציין השמאי מטעמן, לאחר ביקור במקום, כי התאונה ארעה ב- "מכונת שטיפת רכבים המותקנת בתחנת הדלק מיקה אשקלון"; ואף שמאי הנתבעת ציין זאת בחוות דעתו.
...
לאור כל האמור לעיל, ולאחר שהגעתי למסקנה כי מר פאקר קיבל ההנחיות לשימוש במכונה, אלא שפעל בניגוד להן, אולי אך משום היסח הדעת, אני מוצא כי האחריות לתאונה רובצת על מר פאקר.
אמנם, יש קושי בהתנהלותן של התובעות בקשר לשאלת הוכחת הנזק, שעה שנמנעו, מסיבות השמורות עמן, מלהציג ראיות בדבר עלות תיקון המכונה, ולו ביחס לתיקונים הראשוניים שנעשו בה (כך ע"פ חווה"ד של שמאי התובעות), עלות המכונה החדשה שלימים נרכשה במקומה, או להסביר מה עלה בגורלה של המכונה שניזוקה; ברם, משהוגשה חוו"ד נגדית, אני סבור כי יש בכך די על מנת לקבוע את היקף הנזק לתובעות, כפי שנעשה במקרה שנדון ברע"א 7673-23, רולא אבו זיאד נ' איי.אי.ג'י. ישראל חברה לביטוח בע"מ (21.12.23) (להלן: "פס"ד אבו זיאד"), שנזכר גם בסיכומי התובעות, שם נקלע הניזוק לקושי ראייתי ולא הציג תימוכין לעלות התיקון בפועל וביקש להסתמך על האמור בחווה"ד הנגדית, שם נקבע כך: "מבוטחת הביאה הוכחה לכאורה באשר לנזק שנגרם לרכבהּ בדמות חוות דעתו של המומחה השני. אמנם, חוות דעת זו אינה מלמדת על שוויו של הנזק שנגרם לרכב בפועל, אשר מסתכם בעלות תיקונו של הרכב, אך היא מציגה את אומדנו של הנזק מפיו של עד מומחה – בדיוק כפי שנעשה בחוות הדעת שערך המומחה הראשון. חוות דעתו של המומחה הראשון, שכאמור נערכה לבקשת המבטחת והוגשה לבית המשפט מטעמה לביסוס עמדתה, מהווה הודאה שילוחית אשר נזקפת לא רק לזכותה של המבטחת, אלא גם לחובתה .... .... בנסיבות אלו, הנזק הראייתי לו אחראית המבוטחת אינו עולה לכדי דמי השיפוי במלואם – שכן, לית מאן דפליג כי המבוטחת זכאית לדמי שיפוי בגין הנזק אשר נגרם לרכבהּ באירוע מושא התביעה. הנזק הראייתי לו אחראית המבוטחת שווה לפער שנפער בין חוות דעת המומחים". משכך, נוכח מחדליהן של התובעות לעניין הוכחת היקף הנזק, יש לאמץ את ממצאיו של השמאי מטעם הנתבעת ולהעמיד את הנזק לתובעות ע"ס של 22,392 ₪ בלבד.
סיכומו של דבר - משהגעתי לכלל מסקנה כי לא נסתרה החזקה לפיה התובעות הן הבעלים של המכונה, וכי מר פאקר נושא באחריות לגרימת התאונה, יש לקבל התביעה בחלקה, עד לגובה הנזק המאושר בחווה"ד הנגדית; לפיכך, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעות סך של 22,392 ₪, נושא הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה, סך של 826 ₪ בגין אגרת משפט, סך של 300 ₪ בגין הוצאות בטלת העד שנפסקו בדיון וכן שכר טרחת עורך דין בסך של 4,763 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

קאיד זניד הנתבע 2 ע"י ב"כ עו"ד איסמאעיל אלרומלי פסק דין בעיניין הנתבע 2 לפניי תביעת התובע לפצוי בסך 58,037 ₪ בגין נזק שניגרם לרכבו בתאונת דרכים מיום 15.05.2011.
הנתבע העיד כי נחקר במישטרה וסיפר בחקירתו במישטרה שהוא עובד בחברת השכרת רכבים בשטיפה, והתיק שלו נשאר שם ולכן נמצא ברכב הפוגע (עמ' 9 ש' 7 - 10 לפרוטוקול).
...
כאמור, אין מחלוקת באשר לאירוע התאונה אולם אני סבורה כי לא הוכח הקשר של הנתבע 2 לתאונה ובפרט לא הוכח כי הוא זה שנהג ברכב הפוגע.
לפיכך, בשים לב לשאלה שבמחלוקת, הנוגעת לזיהוי הנתבע 2 כנהג הרכב, ונוכח הזמן הרב שחלף, וכאשר מדובר בעדות יחידה של עד מעוניין, אני סבורה כי לא ניתן להסתפק בעדות זו. יתירה מזו, עדה נוספת שהייתה נוכחת במקום, רעייתו דהיום של העד, לא הובאה לעדות.
לאור כל האמור, אני סבורה שהתובע לא עמד בנטל המוטל עליו, ולא הוכיח כי הנתבע 2 נהג ברכב הפוגע, ולכן אני מורה על דחיית התביעה כנגד הנתבע 2.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

התביעה בפניי תביעה כספית על סך 503,015 ₪, לקבלת תגמולי ביטוח בגין הנזק שניגרם, לפי הטענה, למכונת שטיפת רכבים בבית עסק התובעים, עקב תאונה מיום 7.8.2015, בה היו מעורבים שני כלי רכב של צדדי ג', אשר ניכנסו למכונה לשם שטיפת רכבם.
בין מאחר וסבר כי הנזק שניגרם למכונה אינו משמעותי ובין מאחר וסבר (ואף ייעץ) לתובעים כי נכון יותר לתבוע פיצוי בגין הנזק הישיר שניגרם למכונה עקב התאונה בתביעה נזיקית נגד הנהג הפוגע והמבטחת שלו, ואף היה מודע כי בכוונת התובעים להזמין שמאי פרטי מטעמם לבדיקת הנזקים שנגרמו למכונה (עם זאת, כפי הנראה, סוכן הביטוח לא היה מודע בעת קבלת הדיווח הראשוני על התאונה כי מבטחת רכב צד ג' (רכב הרנו) היא הנתבעת בעצמה).
...
לטעמי, בכך מתבקשת המסקנה כי לא הוכח שמדובר ב-'אבדן גמור' של הנכס המבוטח שלא ניתן לתיקון באמצעים סבירים שכן ניתן היה לתקן את המכונה שניזוקה באמצעות הרכבת חלקי חילוף חלופיים אשר ערכם וצורתם מתקרב ככל הניתן לסוג ולערך של הנכס שניזוק.
סיכומם של דברים, ומהנימוקים שצוינו לעיל, אני קובע כי התובעים זכאים לתגמולי ביטוח מהנתבעת בגין הנזק הישיר שנגרם למכונה השטיפה הישנה (הקודמת) עקב התאונה לפי גובה הצעת המחיר לתיקון שניתנה ע"י חב' EMI (קרי, שיפוי בגין עלות תיקון הנזק הישיר שנגרם לפי ערך כינון ללא ניכוי פחת או בלאי).
סוף דבר מכל האמור לעיל אני מחליט לחייב את הנתבעת לשלם לתובעים באמצעות ב"כ את הסך 183,115 ₪ בצרוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 7.8.2015 ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עסקינן בתביעה לפצוי בגין ניזקי רכוש אשר נגרמו לרכב התובעים וזאת כתוצאה מתאונה אשר לטענתם ארעה בתאריך 28/11/17 (להלן: "התאונה").
[ההפניות בפסק הדין תהיינה לפרוטוקול הדיון מתאריך 16/07/20; ההדגשות אינן במקור אלא אם יצוין אחרת] אפרט ואנמק: באשר למחלוקת הנוגעת לעצם קרות מקרה הביטוח וזו גרסת התובע כפי שפורטה בסעיפים 4-6 לתצהיר עדותו הראשית: "אני הייתי בדרכי ממרכז מסחרי ביג בבאר שבע לכיוון תפוז שטיפת מכוניות. התאונה ארעה צומת אחד לפני המכון לשטיפת רכבים." לכתב התביעה צורף טופס הודעה נושא תאריך 29/11/17 בו נכתב: "תוך כדי נסיעה פגעתי במשאית חונה בצד הכביש וכתוצאה מכך נפגע כל הצד הימני". התובע העיד בפניי ותשובותיו בחקירתו הנגדית ובמענה לשאלות בית המשפט היו סדורות ועקביות.
...
עוד קבע בית המשפט קמא בצדק בהמשך: "משתוקן הרכב, ומשלא ברור מה העלות אליה נדרשה התובעת בשל תיקון הרכב, דין העתירה לפיצוי בגין נזקים שנגרמו לרכב – להידחות. לא ראיתי לנכון להידרש לאומדנה דדיינא בהיבט זה ואף לא הוצגו לי נתונים שיאפשרו זאת" (סעיף 21 לפסק הדין).
עסקינן בתובעים אשר יכלו, בנקל, להציג ראיות בדבר הוכחת שיעור הנזק ולא עשו כן. בתוך כך, לא ראיתי לנכון להידרש לאומדנה דדיינא בהיבט זה. התוצאה: על כל האמור, בהעדר הוכחה כדין בדבר שיעור הנזק - דין התביעה להידחות.
בנסיבות הענין ונוכח התוצאה אליה הגעתי, אני קובעת שכל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו