מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין משיכת שטר מזויף

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נותני התצהירים מטעם הנתבעת נחקרו בזה אחר זה, למעט מר אברהם חדד שלא התייצב לדיון ועל כן הורינו על משיכת תצהירו מהתיק (ר' עמ' 43 לפרוטוקול הדיון, שורות 24-26).
עוד העידה הנתבעת בתצהירה כי התובע חתם בפניה על כל דו"חות הנוכחות והסכים לאמור בהם, ויש לראות בחומרה את הצהרתו בדבר זיוף חתימתו (ר' ס' 4 לתצהירו של מר יניב שטרית).
] לעניין טענת התובע בדבר פוליסת ביטוח "תאונות אישיות", נאמר כך. כאמור, מתוקף הוראתו של סעיף 24(א) לחוק בית הדין לעבודה, לא תבוא בגדר סמכותו הייחודית של בית הדין לעבודה תובענה שעילתה בפקודת הנזיקין [נוסח חדש], למעט, תובענות שעילתן מפורטת בסעיף 24(א)(1ב) לחוק ומשכך רכיב תביעה זה דינו דחייה מחמת העידר סמכות עניינית לידון בו. בעניינינו, מדובר למעשה בעילת התביעה נזיקית במהותה, שכן התובע מבקש מבית הדין לפסוק לו פיצוי בגין הנזק שניגרם לו בגין אי מימוש פוליסת הביטוח.
...
משכך, שעה ששוכנענו כי התובע נדרש להוצאות להגיע למקום המפגש, כאשר הנתבעת לא הציגה גרסה מטעמה אשר לתשלומם ואף כי לקחנו בחשבון את הקשיים שבגרסתו העובדתית של העובד, מצאנו לקבל תביעה זו של התובע ובהעדר חישוב נגדי, להורות על תשלום סך של 1,274 ₪ כנתבע על ידו.
סוף דבר תביעתו של התובע התקבלה בחלקה כמפורט לעיל.
בשים לב לגובה התביעה ולסכום שנפסק בסופו של הליך, לא מצאנו לפסוק לתובע הוצאות משפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לתשלום פיצוי מוסכם בסך 15,000 ₪ אשר הגישה התובעת כנגד הנתבע בגין הפרת הסכם לרכישת רכב, כאשר התביעה הוגשה הן מכוח ההסכם בין הצדדים אשר קובע תנאי ביחס לפצוי מוסכם במקרה של הפרתו והן בהתאם לשטר אשר נטען כי נחתם ע"י הנתבע.
מכאן, הטענה כי רומה או לא הוסבר לו או כי אינו מבין את השפה אינה יכולה להשמע, כאמור, מה גם שכלל לא שוכנעתי מעדותו בעיניין זה. כן יש להוסיף כי הודאתו של הנתבע כי חתם על מסמכים נוספים סותרת מניה ובניה את הטענה כי חתימתו על גבי השטר זויפה.
הפרת ההסכם מזכה את התובעת בפצוי, כאשר התובעת טוענת כי יש לפסוק לה פיצוי בגובה 15,000 ₪ לפי אותו שטר, בעוד הפצוי המוסכם לפי ההסכם הנו בסך 9,500 ₪ (באחוזים ממחיר העסקה) ואילו הנתבע, בנוסף להכחשת תוקף העסקה טען כי הפצוי המוסכם אינו סביר וביהמ"ש מוסמך להתערב בו. ההסדר החוזי בו מסכימים הצדדים להסכם לקביעת פיצוי מוסכם ללא הוכחת נזק עולה מהוראות סע' 15)א לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א – 1970 הקובעות כי : "15. (א) הסכימו הצדדים מראש על שיעור פיצויים (להלן - פיצויים מוסכמים), יהיו הפיצויים כמוסכם, ללא הוכחת נזק; אולם רשאי בית המשפט להפחיתם אם מצא שהפיצויים נקבעו ללא כל יחס סביר לנזק שניתן היה לראותו מראש בעת כריתת החוזה כתוצאה מסתברת של ההפרה". המחוקק עיגן מפורשות את הסמכות לקבוע פיצוי בגין הפרת חוזה אף ללא הוכחת נזק ואולם בהסתייגות ובשיקול הדעת אשר הוענק לביהמ"ש בסע' 15(א) לחוק החוזים להפחית את שיעור הפצוי.
התובעת עמדה על תשלום הסך של 15,000 ₪, ואולם בנסיבות המקרה אינני סבורה כי יש לפסוק את מלוא הסכום ומצאתי כי יש להעמיד את סכום הפצוי בסך 6,000 ₪, סכום המהוה פיצוי הולם בנסיבות העניין, ההסכם, ההפרה ומשכה.
...
ככל שמדובר בטענת ההגנה של הנתבע כי למעשה לא נעשתה עסקה וכי לאחר שפתח את הרכב לראות את מצבו אשר היה מוזנח, לטענתו, הודיע כי אינו מעוניין ברכישה (בפרוטוקול בעמ' 12 שורות 3-10), לא שוכנעתי לקבל טענה זו. הנתבע הגיע, לפי עדותו, למקום עסקה של התובעת ביחד עם אשתו, ראה את רכב המאזדה, ברר את פרטי העסקה וחתם על מסמכים, כפי שאישר, לרבות ההסכם לרכישת הרכב, טופס גילוי נאות – ת/2 ואותו שטר עליו טען לאחר מכן כי לא חתם.
התוצאה היא כי הנתבע ישלם לתובעת את הסך של 6,000 ₪.
כן ישלם הנתבע לתובעת שכ"ט עו"ד בסך 2,500 ₪ והחזר אגרת המשפט בסך 540 ₪.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2022 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

לטענת המשיבה, כתב הערבות הוגש לבצוע בגין המחאות שנמשכו ע"ש חב' א.א. בונה השרון בע"מ הנמצאת בשליטת הנתבע (להלן: "בונה השרון") לפקודת חב' א.ס בונים יוקרה בע"מ (להלן: "בונים יוקרה"), אשר הועברו למשיבה בגין חוב בחברה קשורה, חב' ב.פאוזי עבודות קבלן בע"מ (להלן: "פאוזי").
כאשר מועברת היתנגדות לבצוע שטר לדיון בפני בית משפט, אין הוראות חוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967 חלות עוד ובמקומן חלות התקנות וסדרי הדין בהתאם (רע"א 7815/09 אופיר יונתן דוד נ' אקסלסנס נשואה שירותי בורסה בע"מ (פורסם בנבו) (3.11.2009)).
תקנה 124 (א) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן: "התקנות") מסדירה את המסגרת הנורמאטיבית בדבר עיכוב יציאה מן הארץ, לאמור: "בית המשפט רשאי לתת צו עיכוב יציאה מן הארץ ולהורות על הפקדת הדרכון או תעודת המעבר של המשיב או להתנות תנאים ליציאתו, אם שוכנע כי קיים חשש ממשי שהמשיב עומד לצאת מן הארץ לתקופה ממושכת או לצמיתות, והיעדרו מהארץ עלול להכביד באופן ממשי על ביצוע פסק הדין; אם התובענה היא לפיצויים בשל נזק גוף – די אם בית המשפט השתכנע שקיים חשש סביר שהעדרו של המשיב מן הארץ עלול להכביד על ביצוע פסק הדין" צו עיכוב יציאה מן הארץ הוא סעד זמני, שחלות עליו הוראות התקנות לעניין סעדים זמניים.
אמנם טענות המשיבה לפיה מתנהלות חקירות פליליות נגד המבקש בגין עבירות של גניבה, זיוף מירמה והעברת כספים לגורמים פליליים השוהים בחו"ל עשרות אלפי וכן שהוא פועל למכור את הרכוש שלו בארץ ולעבור לאיסטנבול לצמיתות מבלי לשלם את חובותיו, לא נתמכה בכל אסמכתה כפי שגם עלה בתשובות עו"ד רייף בפניי (עמ' 5 לפר' , ש' 21-24, עמ' 6 ,ש' 1-9, עמ' 9 ש' 24-29).
...
עם זאת,  בדיון שהתקיים ולאחר חקירת עו"ד רייף והמבקש לפניי, שוכנעתי כי ביטול הצו עלול להכביד על ביצוע פסק הדין, לכשיינתן.
יחד אם זאת, ככל שבעתיד ירצה המבקש לצאת מן הארץ ועל מנת שלא לנעול שערי המדינה בפניו ובאיזון שבין כלל האינטרסים של שני הצדדים ובמיוחד זכות המבקש לחופש התנועה, אני קובעת כי צו עיכוב יציאת המבקש מן הארץ יבוטל בכפוף להפקדת המבקש בקופת בית המשפט הסך של 250,000 ₪.
המבקש ישלם למשיבה שכ"ט עו"ד בגין בקשה זו בסך של 2500 ש"ח וזאת תוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בדיון קדם משפט מיום 16.2.2021, פירטה ב"כ התובעת את עילת התביעה, וכן הוסיפה כי מדובר בשטרות חוב, והתביעה היא בגין פיצוי מוסכם שמקורו בהסכם הזיכיון.
ס' 57 (ב) לפקודת השיטריות, הוא יוצא מן הכלל לכלל שצוין לעיל וקובע כדלקמן: "ערבות לשטר יכול שתיכתב על גוף השטר או שתנתן במסמך נפרד, והיא נוצרת על ידי הביטוי bon pour aval או ביטוי אחר שווה לו, שיש אחריהם חתימה; לא נאמר בעד מי ניתנה ערבות לשטר, רואים אותה כאילו ניתנה בעד עושה השטר אם הוא שטר חוב, או בעד המושך אם אינו שטר חוב." למסמך שכותרתו "כתב ערבות אישית בלתי חוזרת" צורף אישור חתימה של עו"ד אורי אגר מיום 3.7.2019 לפיו אור סוויסה חתם בפניו על כתב ערבות זה. למען הסר ספק, אור סוויסה כופר בחתימתו, הגיש תלונה בנושא במישטרה .
כן ראה כב' השופט זוסמן, בספרו "דיני שטרות" (מהדורה שישית, עמ' 252-253): "זיוף חתימתו של אדם הוא פגם חפצי. על פי ס' 22(א) לפקודה, האדם שחתימתו זויפה אינו חב, גם לא כלפי אוחז כש'. ולא זו בלבד שאין חבות, אלא באמצעות הזיוף אינה עוברת כל זכות בכלל". ההכרעה בנושא שבמחלוקת הנה גם על פי הנסיבות, מארג הראיות והשכל הישר.
...
בנוסף, לא ניתן להתעלם מהתלונות שהוגשו על ידי הנתבע ומעדותו בפני וזאת גם לאחר שעיינתי בדוח החקירה במשטרה, במסמכים שצורפו ובהחלטה על סגירת התלונה.
סוף דבר מכל האמור לעיל מורה על דחיית התובענה.
התובעת תשלם לנתבע תוך 30 יום סך של 8,000 ₪ שכר טרחת עו"ד כולל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום אילת נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת כי אם לא תיתקבל התביעה לגבי הנזקים שנגרמו לדירה אזי תעמוד על פיצוי בגין אובדן דמי שכירות עבור 4 חודשים, בסך של 20,000 ש"ח סה"כ. באשר לתלונה שהגישה הנתבעת במישטרה, נגד ראובן חן, על זיוף השטר - היא הגישה התלונה רק לאחר שבית המשפט הביע תמיהה על כך שטרם עשתה זאת, בדיון מיום 31.5.2020.
בנוסף, ראובן חן עשה שימוש בשיקים פתוחים בחתימתה של הנתבעת עבור שירותים שאינה מכירה וניסה למשוך כספים מחשבונה.
...
התובעת תשלם לנתבעת באמצעות באת כוחה את הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך של 15,000 ₪ - תוך 30 יום מהיום.
לאור המסקנה שאיננה חד משמעית של המומחית לגבי זיוף החתימה על השטר ולמרות ההתנהלות שתוארה לעיל, אני נמנעת מלחייב התובעת בהוצאות לטובת אוצר המדינה.
סוף דבר תוך כדי כתיבת פסק הדין מסרה לנו ב"כ הנתבעת כי למרבה הצער הלכה הנתבעת לעולמה טרם פורסם פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו