זוהי תביעה לפיצויים מכוח חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 (להלן: "החוק"), מכוח חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 (להלן: "חוק הגנת הפרטיות"), מכוח עוולת הרשלנות והפרת חובה חקוקה.
לצורכי תביעה זו הועמד הנזק בגובה הפצוי המאקסימאלי הקבוע בחוק ללא הוכחת נזק, ואף נתבקש כפל פיצוי ללא הוכחת נזק, בסכום של 140,000 ש"ח.
התובע עתר לפצוי בסך של 120,000 ₪, עבור כל אחת משלוש הפגיעות הנטענות בפרטיות, סך של 250,000 ₪ עבור פיצוי בגין עילות הרשלנות והפרת החובה החקוקה וסך של 250,000 ₪ פיצויים עונשים ופיצויים מוגברים בגין עוולת הרשלנות והפרת החובות החקוקות.
...
ס' 29 (ב)(2) קובע :
" במשפט כאמור בפסקה (1) שבו הוכח כי הפגיעה בפרטיות נעשתה בכוונה לפגוע, רשאי בית המשפט לחייב את הנתבע לשלם לנפגע פיצוי שלא יעלה על כפל הסכום כאמור באותה פיסקה , בלא הוכחת נזק".
לאחר ששקלתי ובחנתי את הנסיבות שבפניי, אני סבורה כי יש לפסוק לתובע פיצוי בסך של 10,000 ₪ בגין פגיעה בפרטיות תוך התחשבות בכך שהנתבע הצטער על מעשיו, כפי שפורט לעיל.
כמו כן, משהוכחה כוונה לפגוע כפי שפורט ונקבע לעיל, אני קובעת כי התובע זכאי לכפל פיצוי, דהיינו לסך של 20,000 ש"ח.
רשלנות והפרת חובה חקוקה והתביעה לפיצויים עונשיים ומוגברים
לא מצאתי להידרש לטענות התובע באשר לרשלנות הנתבע, שהיה צריך לצפות כי מעשיו "שליחת מכתב הסחיטה", כפי שהוגדר על ידי התובע, יגרמו נזק לתובע, וכן באשר להפרת חובה חקוקה לרבות חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, חוק העונשין והחוק למניעת הטרדה מאיימת.
סוף דבר
התביעה לפיצוי בגין לשון הרע ופגיעה בפרטיות - מתקבלת.