מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין התעמרות והפליה במקום עבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפנינו שתי תביעות: האחת של התובע, מר יגאל רביד כנגד מר משה נסטלבאום, לפצוי בגין הטרדה מינית, היתנכלות והפליה בעבודה, לשון הרע ועגמת נפש והשנייה, של מר משה נסטלבאום כנגד מר יגאל רביד לפצוי בגין פירסום לשון הרע (להלן: "תביעת לשון הרע"), שהוגשה בתחילה בבית משפט השלום בתל אביב והועברה לבית דין זה. שתי התביעות נדונו יחדיו.
בע"ע (ארצי) 697/09 פלונית – אלמוני (מיום 30.10.2011), דן בית הדין הארצי בשאלת סמכותו של בית הדין לפסיקת פיצוי על פי סעיף 6 לחוק למניעת הטרדה מינית, וקבע כי: "הטרדה מינית הנה עוולה לפי פקודת הנזיקין. ככזו, זכאי הנפגע ממעשה ההטרדה המינית לפצוי על כל נזק שהוכיח, בין נזק ממוני, שהוא בבחינת נזק מיוחד ובין נזק כללי שהוכח, לרבות כאב וסבל. כל זאת, ללא הגבלת סכום". עם זאת, הדגיש בית הדין כי "מקום שבקש המוטרד לפסוק לו את ניזקו 'ללא הוכחת נזק' לפי סעיף 6(ב) לחוק, ממילא בית הדין ינהל את הדיון ויפסוק בתביעה, בהתאם לחזית הדיון שבקש לשרטט התובע לפניו, ובמקרה כזה תיסתמך פסיקת בית הדין על אותה חזית דיון". בעניינינו, עיון בכתב התביעה מעלה כי רביד העמיד את תביעתו לפיצויים בגין רכיב ההטרדה המינית וההתנכלות לפי חוק הטרדה מינית על סך של 120,000 ₪ פיצוי ללא הוכחת נזק.
...
בנסיבות המקרה, נוכח העובדה כי אין מחלוקת כי כפועל יוצא מתלונות רביד הוגשה התלונה, ומששוכנענו כי רק לאחר מכן ארעו האירועים שפגעו בו, לרבות הדרתו ממסך הטלוויזיה, אי שיבוצו בשידורים, התנכלות למי שהעיד לטובתו וכד', הרי שלטעמינו הנטל הועבר לנסטלבאום להוכיח כי לא מדובר בהתנכלות וכי מדובר באירועים שאינם קשורים לתלונה.
לאור כל האמור, אנו קובעים כי רביד יפצה את נסטלבאום בפיצוי בסך של 70,000 ₪, בגין כלל הפרסומים המהווים לשון הרע.
הפיצוי בתביעת לשון הרע של רביד כנגד נסטלבאום בכל הנוגע לפרסום שקבענו כי יש בו משום לשון הרע כנגד רביד, הרי שמדובר במכתב שהופץ לשני אנשים בלבד ומנגד יש בו הכפשות רבות וניסיון מכוון לפגוע ברביד על ידי נסטלבאום, הרי שבנסיבות העניין ומשמדובר בפרסום אחד שקבענו כי יש בו לשון הרע, אנו קובעים כי נסטלבאום יפצה את רביד בפיצוי בסך של 10,000 ₪ בגין הפרסום המהווה לשון הרע.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, תביעת רביד מתקבלת בחלקה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה שלפנינו עניינה עתירתה של התובעת לתשלום פיצוי בגין הפסד הישתכרות מכוח חוק עבודת נשים, פיצוי ללא הוכחת נזק מכוח חוק עבודת נשים, פיצוי בגין היתנכלות ופיטורים בחוסר תום לב ובהעדר שימוע, יתרת דמי לידה, פיצוי ללא הוכחת נזק לפי חוק שויון הזדמנויות בעבודה, תשלום בונוסים, דמי הבראה, פיצוי לפי חוק הודעה לעובד, פיצוי מכוח חוק הגנת השכר ופצוי בגין עגמת נפש.
משכך, עתרה התובעת לחיוב הנתבעים בהפסד הישתכרות מיום הפיטורים ועד לתום התקופה המוגנת, קרי 60 יום לאחר תום חופשת הלידה, פיצוי בסך השווה ל- 12 משכורות בגין הפגיעה בתנאי העסקתה, ההיתנכלות שספגה ופיטוריה חסרי תום הלב מחמת אפליה פסולה ובהעדר שימוע, לתשלום יתרת דמי לידה, לתשלום פיצוי ללא הוכחת נזק לפי חוק עבודת נשים ולפי חוק שויון הזדמנויות בעבודה ולפצוי בגין עגמת הנפש שנגרמה לה. עוד טענה כי ביום 9.8.12 שילם לה הנתבע את שכרה לחודש יולי 2012 אולם ללא תשלום בונוס בגין סיום טפול בתיקה של הלקוחה בת חן ניזרי, הגם ששכר הטירחה בגין התיק כבר היתקבל במשרדו, וגם בהמשך לא שילם לה בונוסים בגין סיום הטיפול בתיקים של לקוחות נוספים.
משכך, אף אם היינו מגיעים למסקנה כי התובעת פוטרה, לא מדובר היה בפיטורים בתוך התקופה מוגנת על פי חוק עבודת נשים, כך שבכל מקרה, לא היה מקום להורות על תשלום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין לפי חוק עבודת נשים.
...
משכך, דין טענות הקיזוז – להידחות.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה הקטן בלבד, כשמרבית רכיבי התביעה נדחים.
בהתאם לכך, תשלם הנתבעת לתובעת, בתוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין לידיה, את הסכומים הבאים: בונוס בסך של 25,000 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד סיום ההעסקה (14.9.12) ועד למועד התשלום בפועל לתובעת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משכך תובעת פיצוי בשל היתנכלות בעבודה ויחס מפלה בסך של 60,000 ₪.
אז רשאי בית הדין לפסוק פיצוי בגין עוגמת נפש, ללא הוכחת נזק, אשר גובהו לא יעלה על אמת המידה שנקבעה על ידי המחוקק במקרים של הטרדה מינית (ר' פס"ד אבי אביטל, ר' לעניין זה גם את דבריה של כב' הש' לאה גליקסמן, בע"ע 12029-11-13 יוליוס מלק - מדינת ישראל הקריה למחקר גרעיני, ניתן ביום 24.11.2016, פורסם במאגרים האלקטרוניים [פורסם בנבו]: "בסופו של יום, השאלה אם התרחשה או לא התרחשה היתנכלות כלפי העובד במקום העבודה היא שאלה עובדתית, שעל הערכאה הדיונית להכריע בה, על יסוד התרשמותה ממכלול הראיות והעדויות לפניה." במסגרת בחינת השאלה העובדתית, נישאל בין היתר האם היה העובד חשוף באופן מתמשך לפגיעה ובאיזה אופן באה לידי ביטוי.
...
עם זאת, לא שוכנענו כי יש להורות כי הנתבעת תפצה את התובעת בסכום הנתבע על ידי התובעת, שעה שאין חולק כי התובעת במסגרת תפקידה ידעה את תנאי שכרה וכי לא פנתה לנתבעת בנדון במהלך כל תקופת העסקתה.
ערים אנו לכך כי הנתבעת מודה כי אכן היה אירוע נקודתי בו גב' פרח צעקה בצורה לא ראוייה על התובעת ואף היה אירוע הרמת כוסית אליו התובעת לא הוזמנה, עם זאת לא שוכנענו כי מדובר היה על התנכלות או התנהגות חוזרת ונשנית.
מעבר לאמור שוכנענו כי כאשר נודע לנתבעת בדבר התנהלות זו של הרמת קול לא ראויה, טיפלה ונזפה במי שהיה אחראי על כך. בתע"א (ת"א) 10690-07‏ ‏אאוסקר נ' הבנק הבינלאומי הראשון לישראל [פורסם בנבו] (31.3.2014) (להלן: עניין אאוסקר) נקבע כי כי לא כל התנהלות של המעסיק ממנה נפגע העובד מהווה התעמרות בעבודה.
לאור האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה כמפורט לעיל, ובהתאם תשלם הנתבעת לתובעת תוך 30 ימים מהיום, את הסכומים הבאים: פיצוי בגין פיטורים שלא כדין- העדר שימוע בסך 15,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מבוא- ביום 07.06.23 הגישה התובעת, גב' רימה מחמאיד (התובעת) נגד הנתבע קבוץ עין שמר (הנתבע) תביעה לתשלום סך של 101,750 ₪ בגין אובדן הישתכרות ופצוי בגין נזק לא ממנוי] פגיעה בכבודה של התובעת והשפלתה.
אשר לעילת התביעה נטען כי ההליך מעורר שאלה משפטית מובהקת, שיש בה הצדקה אף חשיבות ציבורית: האם מניעת עובדת לדבר במקום העבודה בשפת אמה, מהוה היתעמרות בעבודה או אפליה אסורה.
...
אשר לדעתי- אקדים אחרית לראשית ואומר, כי לאחר שעיינתי בבקשה, התגובה, תשובת התובעת וכלל החומר שבתיק, ושקלתי את טענות התובעת, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה לפטור מתשלום אגרה להידחות, וזאת מן הנימוקים שלהלן: החובה לתשלום אגרה מעוגנת בתקנה 2(א) לתקנות בית הדין לעבודה (אגרות), התשס"ח-2008 (התקנות), אשר קובעת בהאי לישנא: "2. חובת תשלום אגרה
מה גם, לפי התכתובת בין התובעת לבין נציגי הנתבעת לאחר פיטוריה, מאשרת התובעת שהיא עובדת, ובכל הנוגע לטענת התובעת כי היא לא מצאה לנכון לחשוף בפני הנתבע את מצוקתה הכלכלית, הרי יכלה התובעת להגיש דו"ח מעסיקים מהמוסד לביטוח לאומי המפרט את תקופות העבודה ושמות המעסיקים ביחס לתקופה הנטענת, ואולם התובעת בחרה שלא לעשות כן. לאור המקובץ לעיל, באתי לכלל מסקנה כי התובעת לא הצביעה על חוסר יכולת כלכלית לתשלום האגרה, ודין הבקשה להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה התביעה לפצוי בגין היתעמרות ואפליה לטענת התובע, לאורך תקופת עבודתו קיבל יחס שונה ומפלה מיתר חבריו לעבודה, כאשר השוני ביניהם הנו במוצא, צבע עור ואזרחות.
לצד האמור, מאחר שבהתאם לפסיקה, פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד הנו פיצוי בשקול דעת בית הדין (ר' ע"ע (ארצי) 16060-11-20 עיאדה גבועה - א.ס.ע.ד תשתיות בע"מ, ניתן ביום 15.3.2022) כאשר גירסתו של התובע בעיניין זה בחקירתו לא הייתה ברורה וכאשר המחלוקות בהליך לא נבעו מהעדר הודעה לעובד, שכן לא הייתה מחלוקת על הקף העסקה, גובה שכר שעתי וכיו"ב, אין מקום לפסוק לתובע פיצוי כלשהוא ברכיב זה. סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כאמור לעיל.
...
לצד האמור, מאחר שבהתאם לפסיקה, פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד הינו פיצוי בשיקול דעת בית הדין (ר' ע"ע (ארצי) 16060-11-20 עיאדה גבועה - א.ס.ע.ד תשתיות בע"מ, ניתן ביום 15.3.2022) כאשר גרסתו של התובע בעניין זה בחקירתו לא הייתה ברורה וכאשר המחלוקות בהליך לא נבעו מהיעדר הודעה לעובד, שכן לא הייתה מחלוקת על היקף העסקה, גובה שכר שעתי וכיו"ב, אין מקום לפסוק לתובע פיצוי כלשהו ברכיב זה. סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כאמור לעיל.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים וזאת תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין: דמי הבראה בסך 1,035 ₪; דמי נסיעות בסך 8,307 ₪; סך הכל:9,342 ₪.
בשים לב לפער הניכר בין הסכום הנתבע לסכום שנפסק בפועל (6% מהסכום שנתבע), אנו קובעים כי כל צד ישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו