מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין הפרת חובה חקוקה בהליכי גבייה

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מעבר לכך, לא ניתן לנהל תובענה ייצוגית בגין עילות תביעה מעבר לאלו המנויות בתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות, כגון פיצוי בגין עוולת הרשלנות או בגין הפרת חובה חקוקה.
ראה דברי בית המשפט בעיניין דורון: "אני סבורה כי כאשר מוגשת כנגד רשות תובענה המעלה מספר עניינים, וכוללת מספר עילות תביעה, הרשות זכאית להודיע על חדילת גבייה בהתאם לתנאים המפורטים בס' 9 לחוק, ואם אכן מתקיימים כל תנאי הסעיף – תידחה התביעה - גם אם היא מתייחסת רק לעילה אחת. הדחייה תתייחס כמובן רק לעילה המסוימת שלגביה הופסקה הגביה." אשר על כן, הודעת הרשות אינה רלוואנטית להליך דנן ואין בה, כשלעצמה, כדי להביא לדחיית הבקשה.
...
שלישית, מקובלת עליי טענת הרשות כי קיים הבדל תכליתי בין הישבון הבלו לבין הישבון המכס.
סיכום סיכומו של דבר, יש לקבוע כי על הישבון הבלו חלה הוראת סעיף 105(א), ולכן המועד הקובע לצורך תשלום הפרשי הצמדה וריבית הוא מועד הגשת הבקשה להישבון, ולא מועד רכישת הדלק בידי המשתמש.
משכך, הבקשה אינה מגלה עילת תביעה נגד הרשות והיא נדחית בזאת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

סכום כתב התביעה מורכב מהסכומים כדלקמן: ביטול חיובים "אסורים" לתשלומי ארנונה בסך של 22,142 ₪ שבוצעו שלא כדין; השבת סך של 24,793 ₪ ששולמו ע"י המשיב בגין חיובים שלא כדין בתשלום תעריפי מים; כן עתר המשיב לפצוי בגין עוולת הנגישה בגובה השבת הכספים שהוציא עבור הליך הבוררות שהתנהל בין הצדדים, והוצאות שכר טירחת עורך הדין בסך של 28,080 ₪; פצויי בגין עשיית עושר ולא במשפט בסך של 100,000 ₪; השבת הוצאות דואר בסך של 1,500 ₪ (ראו סעיף 89 לכתב התביעה).
מנגד, לטענת המשיב, אין המדובר בתקיפת החלטה מנהלית כזו או אחרת, אלא בתביעה לפצוי בגין רשלנות ו/או הפרת חובה חקוקה של הועד המקומי ו/או חבריו, אשר בית המשפט זה מוסמך לידון בהם.
לעניין זה, סיכם המשיב בסעיף 61 לכתב התביעה, כהאי לישנא: "התובע יטען, כי היתנהגות הנתבעים כמתואר לעיל, בניסיון להיתחמק מתשלום מע"מ כדין ובגביית מסי ארנונה ביתר ושלא כדין מהתושבים ובערבוב התקציבים והסמכויות של גוף פרטי עם גוף צבורי, באופן מתמשך וחרף כל התראות התובע, מהוה זילות של ממש בהוראות החוק וכן הפרה ברורה גם של הצהרות נציגי וועד המקומי בפני השרים והמועצה...". הינה-כי-כן, התביעה, אשר ביסודה מבקש המשיב לתקוף את תקינות קבלת ההחלטה לחיובי הארנונה, מהוה הליך תקיפה ישירה של הפעולה המינהלית ביחס לחיוב הארנונה.
...
מנגד, לטענת המשיב, הבקשה לעיכוב הליכים והעברת הסכסוך להליך הבוררות דינה להידחות בשל חוסר סמכות של רשם האגודות השיתופיות לדון בתביעה זו, שהינה במישור היחסים שבין הוועד המקומי לבין האגודה השיתופית.
ובענייננו, אין בידי לקבל טענות המשיב לפיהן אין להעביר את התיק לבוררת מהטעם כי מדובר בחוסר סמכות של רשם האגודות השיתופיות לדון בתביעה זו במישור היחסים שבין הוועד המקומי לבין האגודה השיתופית.
סבורני, כי עצם טענת המשיב לפיה המבקש 3 הינו צד חיוני בהליך לבירור המחלוקת בין הצדדים, מצדיק את המסקנה כי יש לפרש אומד דעת הצדדים לתניית הבוררות כמכוון לכלול גם צד כזה במסגרת הליך הבוררות, שכן צירופו דרוש לצורך יישוב מחלוקת שהוא צד חיוני בה. לאור האמור, ומאחר ומדובר בסכסוך, שעל פי טיבו, הינו ענין שבין מי שהיה חבר לאגודה, הנמנה על הסכסוכים הנוגעים לעסקי האגודה בכל הנוגע לחיובים שבוצעו ע"י המבקשת 1 לגביית התשלומים בגין המים מהמשיב, אשר ניתן לבררו בבוררות על פי סעיף 52 לפקודת האגודות השיתופיות, יש לבררו במסגרת הליך בוררות בהתאם לתניית הבוררות שבתקנון האגודה.
סוף דבר לאור המקובץ, מאחר ומצד אחד הייתי מסלק התביעה נגד המבקשים 3 עד 6 מחמת העדר סמכות עניינית, כאשר המבקשים 4, 5, 6 נתבעים כבעלי תפקידים במבקש 3, ומאידך הגעתי למסקנה שיש לעכב ההליכים בתביעה כנגד המבקשים 1, 2, 5 ו- 6 ולהעביר את התיק לבוררות, לא מצאתי לנכון להעביר את התביעה לבוררות במתכונת הנוכחית, מאחר והדבר יהיה כרוך בסרבול רב. בנסיבות העניין מצאתי להורות על מחיקת התביעה על הסף, כך שהמשיב יוכל להגיש תביעותיו מחדש בפני הערכאות המוסמכות.
המשיב ישלם למבקשים הוצאות משפט בסך 5,000 ₪ כולל מע"מ, וזאת תוך 45 ימים מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

התביעה שכנגד התובע שכנגד טוען כי הנתבעת שכנגד ניצלה לרעה את הליכי ההוצל"פ על מנת לגרום לו לנזקים כלכליים.
פיצוי בגין הפרת חובה חקוקה והטעיה על פי סע' 31א לחוק הגנת הצרכן בסך של 10,000 ₪.
לאור היתנהלות התובעת, פרק הזמן הרב בבצוע הגבייה ואי עידכון ביהמ"ש בכתב התביעה בשנת 2019 כי בוצעו 2 תשלומים ע"ח החוב בחודש מרץ 2017, בחרתי שלא לפסוק הוצאות משפט עבורה וכל צד יישא בהוצאותיו.
...
לפיכך איני מקבל את טענות הנתבע כי המקלט לא היה בחזקתו ועל כן קובע כי היה עליו לשלם את מלוא האגרות שנקבעו בעניינו על פי החוק דאז.
על כן התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 5.5.2021 הגישו הנתבעים "בקשה בהולה למתן הוראות באשר להצגת ייפוי כוח מטעם התובעת" חתום ומאושר על-ידי נציג דיפלומאטי ו'או קונסולארי בהתאם לסעיף 30 לפקודת הראיות (נוסח חדש), התשל"א-1971, ולעכב/להתלות את כל ההליכים בתיק עד להצגת ייפוי כוח כאמור או להורות על מחיקת התביעה.
ז - התביעה שכנגד ז.1 - טענות ו.ל. דלתות לטענת ו.ל. דלתות בכתב התביעה שכנגד שהגישה, נגרמו לה נזקים בשל הסחורה הפגומה שספקה לה סטאר כדלקמן: הפסד/אובדן הכנסה בשל היתנהלות סטאר (1,500 דלתות שהרווח הצפוי מכל דלת היה 600 ₪) = 975,000 ₪ (כך במקור – ס.מ.); נזק עקב ביטול הזמנות/החזרת סחורה/מלאי – כשלושים וחמישה לקוחות החזירו בממוצע 4 דלתות כל אחד בשל הפגמים –3,800 x 40 ₪ = 133,000 ₪ (כך במקור – ס.מ.); ג. הפסד בגין קבלת הלוואות למימון רכישת הסחורה הפגומה – 500,000 ₪; ד. רכישת מוצרים חלופיים מפלד מנעולים – 100,000 ₪; ה. איחסון סחורה פגומה למשך 41 חודשים – 205,000 ₪; ו. פיצוי ללא הוכחת נזק בשל לשון הרע – 100,000 ₪; ז. טירדה ועגמת נפש – 35,000 ₪; ח. החזר תשלומים שנגבו עבור סחורה פגומה – לשיקול דעת בית המשפט; ט. נסיעות, הוצאות וטרטורים - לשיקול דעת בית המשפט; י. פיצוי על פי חוק החוזים – לשיקול דעת בית המשפט; יא. פיצוי בגין רשלנות - לשיקול דעת בית המשפט; יב. פיצוי בגין הפרת חובה חקוקה - לשיקול דעת בית המשפט; ז.2 - טענות סטאר, הראל ומרטין לטענת סטאר, התביעה שכנגד הינה תביעה משוללת יסוד, אשר הוגשה אך ורק על מנת להוֹות משקל נגד לתביעתה של סטאר.
...
משלא עשתה כן ו.ל. דלתות, דין תביעתה ברכיב זה להידחות.
משלא עשתה כן ו.ל. דלתות, דין תביעתה ברכיב זה להידחות.
ח - סופו של דבר מורם מהאמור עד כֹה כי התביעה מתקבלת בחלקה והתביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובעת בתאונה שארעה לה, על פי הנטען, בשטחה המוניציפאלי של עריית אור עקיבא (להלן: "הנתבעת").
תחילה לא טענה התובעת לנכות צמיתה, אולם בהמשך ההליך הגישה בקשה לתיקון כתב התביעה וביקשה כי יותר לה לצרף חוות דעת רפואית.
יש לציין כי אין מדובר במפגע מסוג בלאי של חלק מן המדרכה, בבור או באבן מישתלבת שבלטה החוצה אלא במפגע הנראה ככמות קטנה של בטון או חומר ביניין אחר שניתז על ריצפת הרחבה והתקשה על גביה במועד בלתי ידוע.
באשר לטענת התובעת להפרת חובה חקוקה, פרט לאיזכור והפניה כללית להוראות חוק התובעת לא פירטה אילו סעיפי חוק הופרו בעיניינה.
...
האם הנתבעת הפרה את חובת הזהירות והתרשלה? במקרה הנוכחי סבורני כי התשובה היא בשלילה.
במקרה הנוכחי סבורני כי העירייה לא הפרה את חובתה זו ומכאן כי לא התרשלה וכי אין לחייבה בעילת הרשלנות.
סיכומו של דבר, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו