ביום 6.11.2016 הודיע ב"כ כליף, עו"ד גרשטיין, לנתבעת על ביטול ההסכם, מאחר ולכליף נודע במהלך תהליך הוצאת רישיון עסק כי הנכס אינו מיועד למטרה המסחרית המוסכמת הקבועה בהסכם (נספח י"א לתצהיר הנתבעת).
עוד נאמר שם, ביחס לכליף:
"בהתאם להסכם השכירות, השוכר מתחייב לשאת בתשלומי הארנונה החלים ממועד קבלת החזקה במושכר בתאריך 1/10/2016 (סעיף 7 להסכם השכירות – מצ"ב נספח א'). אי לכך אבקשכם בזאת כי החל מתאריך 1/10/2016 יש להעביר את חיובי הארנונה התקופתי בגין המושכר ע"ש שמו של השוכר: דוד כליף אירועים בע"מ ח.פ. 511511214"
בחודש פברואר 2017 הגישה הנתבעת עתירה מנהלית שניה כנגד התובעת וכנגד הוועדה המקומית ראשון לציון, עקב סירובן של הנ"ל ליתן רישיון עסק, כאשר לטענת הנתבעת סרוב זה אינו עולה בקנה אחד עם פסק הדין הקודם שניתן.
הדבר עולה באופן ברור למדי ממסמכי התביעה שהגישה כליף כנגד הנתבעת בת.א. (ראשל"צ) 26975-12-16, בגין הנזקים שנגרמו לכליף, לטענתה עקב הפרת הסכם השכירות בינה לבין הנתבעת (להלן: "תביעת כליף").
הנתבעת הגישה תביעה שכנגד כנגד כליף, ובמסגרתה טענה, בין היתר, כי כליף נטשה את הנכס (סעיף 3 לכתב התביעה שכנגד), כי לא שילמה את תשלומי הארנונה אותם התחייבה לשלם בהתאם להסכם עמה (סעיף 40 לכתב ההגנה), וכי היא תובעת ממנה לפצותה בגין חיובי הארנונה אשר בהם היא חייבת לשאת כעת, עקב הנטישה, בגין כל תקופת השכירות (סעיף 20 לכתב התביעה שכנגד).
דא עקא, ממסמכי תביעת כליף עולה בבירור כי התובעת ידעה היטב על רישומה כמחזיקה, כבר בחודש נובמבר 2016, שכן התובעת הודיעה לנתבעת, במכתב מיום 29.11.2016 כי "לנוכח הודעתו (של כליף – הערה שלי, ר.א.) על משיכת הבקשה להחלפת משלם בגין הנכס שבנידון ועל כך שחוזה השכירות לא מומש, הרי שהחיוב בנכס זה יוותר על שמך".
מכתב זה נשלח בדואר רשום, ובהתאם לכך חזקה שהגיע ליעדו (סעיף 57ג לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א - 1971).
...
במאמר מוסגר אוסיף שסבורני, כי זכות זו הינה סמכות בשיקול דעת.
ואולם, נראה לי כי בענייננו, התובעת עומדת בקלות בנטל זה, נוכח הסיכסוך שניצת לנגד עיניה ממש, כבר בתחילת תקופת השכירות, בין הנתבעת לבין כליף.
נוכח כל האמור אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של 218,175 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.