המזמין הוגדר בתור "האחווה הגאה אוניברסיטת בן גוריון". הגב' גליקשטיין חתמה בתור "ראש האחווה הגאה באוניברסיטת בן גוריון".
במייל תשובה, של בית הדפוס, נכתב כי "איננו עוסקים בחומרי תועבה, יהודים אנחנו!".
האגודה תבעה מבעלי בית הדפוס פיצוי, ללא הוכחת נזק, בגובה 50,000 ₪, בשל הפליה, על רקע נטיה מינית, בנגוד לאיסור ההפליה שבחוק, ומשההפליה כאמור היא עוולה אזרחית, לפי הוראת סעיף 5 של החוק הנ"ל.
בית משפט השלום קיבל את התביעה, פסק שהמערערים הפלו המשיבה, בנגוד לחוק, ושהם לא ביססו הגנה מאלה הנקובות בו. המערערים חויבו בפצוי המשיבה בסכום הסטאטוטורי המירבי, שללא הוכחת נזק- 50,000 ש"ח, וכן בהוצאות משפט בסך 7,000 ₪.
במסגרת ההיתדיינות שבפני בימ"ש השלום, נדונו טענות, הנוגעות להתקיימות ההגדרות והנסיבות הנקובות בחוק, ושביסוסן מקנה עילת תביעה בגין הפליה אסורה, וכן, ההגנות העקרוניות, שהמערערים טענו להן, מתחומי חופש ההיתקשרות וחופש הדת, האיסור ההלכתי על פעילות להט"ב, וההצדק, לשיטתם, לסירוב להדפיס מוצרים עבור ארגון כזה.
השמוש בכלים פרשניים מרחיבים, משקולי מדיניות משפטית, אל מול הגישה, הדבקה בפרשנות לשונית דווקנית של החוק, הייתה מושא מחלוקת, בהקשר החוק הנידון, בפרשת "מי טל", שאוזכרה, כאשר, השופט א. שטיין גרס, בנגוד לעמדתו של השופט מ. מזוז, שאין לחרוג מפשט לשונם של סעיפי החוק, וכי, בזיקה לסוגיה הספציפית שלובנה שם- דירת מגורים, הנבנית בידי קבלן, אינה יכולה להשתבץ להגדרת "מוצר" לפי החוק, ומשכך- חוק איסור ההפליה אינו מוחל על סירוב למכור דירה למי שאינו יהודי.
...
אם כן, וכעולה מהמקובץ, יש לבחון, אך זאת, האם שגה בימ"ש השלום בקובעו, כי הוכחו, לצורך ההליך האזרחי, שהתנהל בפניו, יסודות העוולה, מושא סעיף 5 של החוק, כלומר- " מעשה או מחדל בניגוד לסעיפים 3 ו- 4". הסברי המערערים ומניעיהם, שמאחורי מייל הסרוב, אינם בעלי משקל להכרעה, ואינם שיקולים, אשר אותם ביהמ"ש רשאי לשוקלם.
הערעור נדחה, אפוא, על כל חלקיו.