וכך קבע ביהמ"ש מפי כב' השופטת (כתוארה אז) מ' נאור:
"פסק דין שניתן בהיעדר הגנה ומכריע מכללא לטובת התובע בפלוגתא עיקרית, שהיא נושא ההיתדיינות הראשונה וההכרעה בה היא בבחינת הכרעה שבלעדיה אין, מונע מן הנתבע לשוב ולהעלות בהתדיינות נוספת טענות החותרות תחת הכרעה זו. לאמיתו של דבר, כל מסקנה אחרת תחתור תחת הצורך להגיש כתבי הגנה, או בקשות רשות להיתגונן או להתייצב לדיונים. בשיטה המאפשרת לנהוג כך, פסקי דין שניתנו בהיעדר הגנה לעולם לא יהיו חלוטים. לא יהיה צורך בהגשת בקשה לביטול פסקי דין כאלה ולא תהיה משמעות למועדים להגשת בקשת הביטול. נתבעים יוכלו, גם בחלוף שנים (כפי שאירע בעניינינו), להפוך לתובעים ולטעון טענות נגד החיוב, לרבות טענות מרכזיות ביותר, כמו הטענה שהעלתה וינשטיין בעניינינו כי החשבון הוא חשבון של חברה ביסוד ואינו חשבונה שלה. כך ייפגע הן האנטרס של בעל הדין שזכה בדינו להגנה מפני הטרדות חוזרות ונישנות מצידו של בעל הדין שכנגד והן האנטרס הצבורי בסופיות הדיון ובניצול יעיל של המשאבים השפוטיים המוגבלים. אם נאפשר לבעל דין לשוב ולהתדיין בעיניין שכבר הוכרע, ייפגעו מתדיינים אחרים הממתינים ליומם בבית המשפט (עניין גת). שיקול נוסף שיש לשקול הוא הרצון לצמצם את האפשרות להכרעות סותרות באותה סוגיה (עניין קלוז'נר, בעמ' 587) כבמקרה שלנו. אני סבורה שלא בכדי אין כימעט פסיקה הדנה בשאלה אם מהלך כזה אפשרי הוא. דומני שהדבר נובע מכך שברור לכל, או למצער כימעט לכל, שאין הדבר אפשרי" (פסקה 20, ההדגשה אינה במקור).
שני שופטי ההרכב הצטרפו לתוצאת פסק דינה של כב' השופטת נאור, כאשר כב' השופט רובינשטיין הצטרף למסקנתה בדבר קיומו של מעשה-בית-דין, והסתייג מהחלת דוקטרינת המניעות, ואילו כב' השופט מלצר דוקא הצטרף למסקנה כי בנסיבות הללו ישנה מניעות מהגשת התביעה, ולא מעשה-בית-דין.
אוסיף, אולי למעלה מן הצורך, כי איני משוכנעת שההסכם אכן שלל מהמנוח כל זכות תביעה שהיא בגין העבודות להרחבת הכביש, לרבות תביעת פיצוי מכוח סעיף 197 לחוק התיכנון והבנייה, ואזכיר, כי ההסכם אינו כולל כל הוראה מפורשת שלפיה מוותר המנוח על תביעות כספיות מכל מין וסוג שהוא.
אכן, ביהמ"ש המחוזי קבע, כי לאור קביעת בית משפט השלום בתביעה האזרחית, שלפיה ההסכם בעל תוקף, מתחייבת המסקנה בדבר דחיית התביעה לדמי שימוש; אולם לא השתכנעתי כי מכך נובעת בהכרח גם המסקנה שתביעת פיצוי בגין פגיעה על ידי תכנית, מכוח סעיף 197 לחוק התיכנון והבנייה, נשללה גם היא מהמנוח מכוחו של אותו הסכם, ומכל מקום – שאלה זו בודאי לא עמדה להכרעה ישירה בביהמ"ש המחוזי.
...
סוף דבר
מהאמור עולה, כי המועצה אינה רשאית לתבוע בהליך זה השבה של הכספים ששולמו למנוח על פי פסק הדין שניתן בתביעתו בסדר דין מקוצר, לאחר שהוא זכה באותה תביעה, מבלי שהנתבעת טרחה להתגונן מפניה ולהעלות במקום הדיוני המתאים את טענותיה כנגד החיוב.
לאור כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.
התובעת תשלם לנתבעים (יחד ולחוד) שכ"ט עו"ד בסך 14,000 ₪.