מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין דחיית טיסה ואי אספקת אוכל כשר

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית בה עותרים התובעים, יפה לבנון ואילן לבנון (להלן: "התובעים") לחייב את הנתבעת, אלאיטליה סוסייטה אירייאה איטאליאנה אס.פי.אי (להלן: "הנתבעת") בפצוי כספי בסך של - 10,000 ₪ לכל אחד מהם, זאת בשל עוגמת הנפש, הסבל, ההוצאות וההפסדים שנגרמו להם בגין דחיית מועד טיסתם בנגוד למוזמן ולמוסכם ואי אספקת אוכל כשר בטיסה שהוזמנה ואף זאת בנגוד למוזמן ולמוסכם.
...
בחקירתה הנגדית לשאלה: "בטענה שלך אמרת שהגעתם יום וחצי באיחור אתם טסתם יום אחרי מרומא לבואנוס איירס טיסה שיוצאת באותה שעה רק יום למחרת" השיבה: "נכון". לשאלה: "אם הייתם עולים על הטיסה המקורית הייתם מגיעים באותה שעה ב06:00 בבוקר?" השיבה: "הטיסה שבסופו של דבר טסנו בה לא הגיעה ב06:00 בבוקר אלא בשעה 08:00 ואיחרנו לכנס". בעדותו בבית המשפט ציין תובע 2 מר אילן לבנון את הדברים הבאים: "נגרמה לנו עוגמת נפש מרובה שכן על אף שהיו מצדינו פניות רבות אל הנתבעת גם במיילים וגם בפייסבוק וכיוצא בזה לא נעננו. יש בכך זילות. כך גם לא הציעו לנו פיצוי כספי כלשהו ורק לאחר שהגשנו את התביעה לבית המשפט אז בכתב ההגנה העלו הצעת פיצוי". תובע 2 לא נחקר בחקירה נגדית.
הנתבעת טענה כי לתובעים לא נגרם כל נזק, או הפסד ו/או עוגמת נפש כתוצאה מהעיכוב בטיסה ודחייתה, וכי מוכנה היא לשלם לכל אחד מהם את הסך של- 600 יורו כאמור וכל עתירה שהוגשה על ידם לתשלום נוסף דינה להידחות תוך חיובם בהוצאות.
נחה דעתי כי זכורים היו להם כל פרטי השתלשלות האירועים וניתן לסמוך על עדותם.
על כן, ועל דרך של אומדנה והערכה, תשלם הנתבעת לכל אחד מהתובעים 1 ו-2 פיצוי כספי בגין הפרת ההסכם והמוזמן על ידם ובגין הסבל, עוגמת הנפש וההוצאות שנגרמו להם בסך של- 5,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

פיצוי בגין עוגמת הנפש הרבה שנגרמה להם, לטענתם, בגין היחס שקבלו כולל אי אספקת אוכל כשר בטיסה חזרה והכל בשיעור של 15,000 ₪ לכל אחד מהם.
התובעים גם הבהירו כי אין להם את היכולת הכלכלית לעשות כן ואמרו במפורש כי :- "כשבית המשפט שואל אותי אם ברצוני להעביר את התביעה לדון בסדר דין מהיר כך שנוכל להיות מיוצגים על ידי עורך דין אני מבהירה שאין לי כסף לכך .כשבית המשפט מאפשר לי לבקש דחית דיון ולהביא ראיות אולם מסביר שהדבר יהיה כרוך הוצאות שכן לא הגענו היום מוכנים לדיון אני משיבה שאין לי כסף לכך" (עמ' 5 שורות 1-4) בנסיבות אלו אין מקום לידון בתביעות לפצוי שאינן מכוח חוק שירותי תעופה.
...
מובנת לי הטרוניה של התובעים לגבי מקומות השהייה ביום הראשון, התמונות אינן קלות וגם אם מקובלת עלי טענת הנתבעת כי בלחץ הזמנים ובמגבלות המקום לא הצליחו למצוא מקום טוב יותר, אין בכך כדי להפחית מהאחריות.
לסיכום, התביעה מתקבלת כך שהנתבעת תשלם לתובעים סך של 4,550 ₪ לכל אחד מהם וזאת בצירוף הוצאות (כולל החזר אגרה) בשיעור של 950 ₪ לכל אחד מהתובעים.
לפיכך תשלם הנתבעת לכל תובע סכום של 5,500 ₪, הסכום ישולם תוך 30 יום שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעים הוסיפו וציינו, כי בטיסה החלופית הנתבעת לא סיפקה אוכל כשר, כפי שהיו אמורים התובעים לקבל במהלך הטיסה המקורית, וכך גם לא ניתן להם אוכל כשר בזמן ההמתנה בשדות התעופה דנוור וניוארק.
לטענת הנתבעת, אין מחלוקת בנוגע לכך שהטיסה מדנוור לניוארק התעכבה במשך כשעתיים למחצה, אלא שלשיטתה אין בעיכוב זה, אשר הוביל להחמצת טיסת ההמשך, כדי להקים לתובעים זכות תביעה על פי הוראות החוק שכן טיסת ההמשך יצאה במועדה ולא בוטלה, ועל כן אין התובעים זכאים לפצוי בגינה.
אשר לשירותי הסיוע, טענה הנתבעת כי לתובעים ניתן סיוע בדמות סדורי לינה בבית מלון וכלכלה, ועל כן יש לדחות את התביעה גם בגין רכיבים אלו.
דומני כי בנסיבות העניין ובשים לב לסמיכות הזמנים בין מועד הנחיתה המקורי עפ"י בחירת התובעים, לבין מועד כניסתו של החג (אשר כאמור וכעולה מפרוטוקול הדיון הותיר בידי התובעים שהות של 30 דק' ועוד 13.5 דק' שמשקיעת השמש ועד כניסת החג וכן משלא שמעתי מפי התובעים כי ביקשו להעמיד להם טיסה חלופית מניוארק לישראל במועד שלאחר צאת החג, מצאתי כי אין מקום לפסוק פיצויים בגין עוגמת נפש ו/או פיצויים לדוגמא בנסיבות העניין בשל הפרת הוראות החוק בכל הנוגע למתן אפשרות בחירה לתובעים.
...
מכל אלו, אני קובעת כי הנתבעת לא הרימה את הנטל המוטל עליה בהתאם להוראות סעיף 6 (ה) לחוק, להראות כי גם לו הייתה עושה ככל יכולתה לא יכולה הייתה למנוע את החמצת טיסת ההמשך וממילא את ביטול הטיסה על פי החוק.
אשר לשירותי הסיוע – שמעתי את גרסאות הצדדים ואני מקבלת את גרסת התובעים לפיה לא הוצע להם אוכל כשר בין בזמן ההמתנה בשדות התעופה דנוור וניוארק ובין בטיסת ההמשך החלופית שבה טסו מניוארק לישראל.
בסך הכל תשלם הנתבעת לתובעים סך כולל של 10,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית על סך 12,000 ₪ לפצוי בגין נזקים שנגרמו לתובעים בשל היתנהלות הנתבעת.
עוד טוענים התובעים כי בימים הראשונים של הטיול לא סופק להם אוכל כשר כלל ובמשך חמשת הימים הנותרים סופקה רק ארוחה כשרה אחת.
עוד טוענת הנתבעת כי הטיול יצא וחזר במועד, סופקו לתובעים טיסות, מלונות והטיולים המודרכים וכן סופקו ארוחות כשרות בהקף של חצי פנסיון, בהתאם להזמנה.
לטענת צד ג' מדובר בתביעה מוגזמת ומנופחת במסגרתה עותרים התובעים לפצוי העולה על הסכום אשר שולם בפועל, שעה ששהו במלונות, ביקרו באתרים וסופק להם אוכל כשר בהתאם להתחייבות.
לאור האמור, לא מצאתי במסמכי ההיתקשרות בסיס כלשהוא לציפיית התובעים כי הקבוצה תהיה מורכבת אך ורק משומרי מסורת ואף לא מצאתי התחייבות – מפורשות או מכללא – לתפילות במניין ועל כן, דין טענות התובעים בעניינים אלו להדחות.
...
משלא נטען וממילא לא הוכח אחרת, המסקנה המתבקשת היא, כאמור, שהתובעים בחרו לסמוך את ידיהם על הכשרות אותה מספק מארגן הטיול ובנסיבות אלו, אין להלום טענה אשר הועלתה בשלב מאוחר יותר שלפיה בחרו להטיל ספק בכך שהאוכל אשר סופק להם על ידי הנתבעת והוצג ככשר, אכן היה כזה.
מקובלת עליי טענת התובעים בעניין זה כי מי שרוכש טיול מאורגן המוגדר כ"טיול כשר" מצפה לקבל יותר ממנה אחת גם אם היא כוללת את כל אבות המזון הבסיסיים וככל שהנתבעת מציעה במהלך חלק מהטיול אך ורק מנה של דג ותפוחי אדמה בנייר כסף, הרי שעליה להביא מידע זה לידיעת המשתתפים בטיול קודם לרכישתו.
סוף דבר - הנתבעת תשלם לתובעים סך של 1,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענת התובעים כי לא הוסברו להם זכויותיהם לא ברורה לי. נכון כי היה זמן שבו לא היה ברור מתי הטיסה תצא, האם בשעות הבוקר או תדחה למחרת, ואולם ניתנו אוכל ושתיה (הגם שלא כשר), וכן לאחר השעה 0400 שהיה ברור כי הטיסה לא תצא בשעה 0525, הופנו הנוסעים למלון עם הובלה וכן שירותי אוכל ושתיה.
אין בידי לקבל דרישת התובעים לפצוי בגין הכרטיס החלופי בחברת אלעל אותו רכשו התובעים במחיר של 10,068 ₪.
נכון שהנתבעת התרשלה באי השבת התמורה המגיעה לתובעים משך זמן ממושך, ואולם הנתבעת סברה בזמן אמת כי לא מגיעים פיצויים לתובעים, הביאה בפניהם זכויותיהם בהזמנה ,באתר, נתנה שירותי סיוע, מלון אוכל ושתייה (ללא כשרות), סיפקה טיסה חלופית יממה לאחר מועד הטיסה המקורית (שלא היתה נוחה לתובעים בין היתר לאור כשרות ורצונם לשוב לארץ לפני כניסת השבת).
כמו כן, אני מחייב הנתבעת בהוצאות הולמות לרבות בגין השבת התמורה באיחור לאחר הגשת התביעה ובגין מתן שירותי אוכל ושתיה בשדה התעופה שאינם כשרים בסך כולל של 1,500 ₪.
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, ושמעתי את עדויות הצדדים בדיון שהתקיים לפניי מצאתי כי דין התביעה להתקבל בחלקה,וזאת מהנימוקים שלהלן; זכות התובע לפיצוי חוק שירותי תעופה מגדיר בסעיף 1, סעיף ההגדרות כי "טיסה שבוטלה" הינה טיסה אשר "המריאה באיחור של שמונה שעות לפחות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה או באיחור שנקבע לפי סעיף 6(ח)". במקרה דנן אין מחלוקת בין הצדדים כי הטיסה המריאה בעיכוב של למעלה מ–8 שעות, ומכאן , ובהתאם להוראות החוק יש לראות אותה כ"טיסה שבוטלה".
(3) פיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה: בחקיקתו את חוק שירותי התעופה, קבע המחוקק שיעור פיצוי סטטוטורי לטיסה שבוטלה לכל אחד מהנוסעים, וזאת בהתאם למרחק הטיסה ובעניינינו עד 4500 ק"מ. מאחר ושוכנעתי כי הנתבעת לא הרימה הנטל הדרוש לפתחה כי הטיסה בוטלה בשל נסיבות שלא היו תלויות בנתבעת ושלא היה ביכולתה למונען, אני סבור כי יש לפצות התובעים בגין הסעד המבוקש בסעיף ה1 לכתב התביעה בסך 6,360 ₪ -פיצוי לפי התוספת הראשונה לחוק עבור 3 התובעים.
לא שוכנעתי כי הנתבעת ביודעין לא העניקה את ההטבות להם זכאים התובעים על פי חוק.
סוף דבר: מכל המקובץ לעיל אני מחייב הנתבעת לשלם לתובעים פיצוי בגין התוספת הראשונה לחוק בסך 6,360 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו