מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצויים בגין אי רישום בית משותף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני "בקשה לתיקון טעות קולמוס בפסק הדין" שניתן ביום 31.5.2022 בבקשה נטען: "ביהמ"ש הנכבד יתבקש להואיל ולתקן את פסק הדין באופן שבו, התביעה הכספית אשר עניינה פיצוי בלתי ממוני בשל ליקויי הבנייה, אי רישום הבית המשותף במשך למעלה מ-10 שנים וכיו"ב כפי שנקבעו בכתב התביעה, יקבלו ביטוי בפסק הדין, כפי הצהרת ביהמ"ש הנכבד בפרוטוקול ישיבת יום 26.5.22". זו בקשה שניה בנידון, כאשר בקשה קודמת נדחתה על ידי בית המשפט ביום 31.5.2022: "התביעה הכספית על אי רישום בית משותף תדון במסגרת התביעה נגד עו"ד אלי גאון.
...
בהתנגדותה היא מפרטת את שלבי הדיון שהתקיימו בתיק זה. לטעמה עם מתן פסק הדין ביום 31.5.2022, כל שנותר הוא לדון "בענין "אי רישום הבית המשותף" והשלמת הרישום והקשור בו עפ"י עילות התביעה והסעדים ביחס אליו ככל שנטענו" וכי "עם סיום הדיון בתיק, רשאי כל צד לערער על כל החלטה שניתנה במהלך ניהולו ובמסגרתו." לאחר שעיינתי בבקשה, בנימוקיה, נספחיה ודברי התגובה, אני מחליט לדחות את הבקשה.
עו"ד בלופרב: כן. אני דוחה את טענותיו של עו"ד פז רימר שנותרו עדיין לדיון הנזקים העקיפים שנגרמו לתובעים עקב הליקויים שהתגלו.
אני דוחה את הטענה שבית המשפט בדיון אשר התקיים ביום 26.5.22 השאיר נושאים אלו לדיון תוך הפניה לעמ' 190 לפרוטוקול הדיון.
אין לנתק את עמוד 190 מכלל הדיון שהתקיים ווהנאמר בו. כל שנאמר בעמוד 190, התייחס לתביעה שהוגשה נגד עו"ד אלי גאון בכל הקשור לעיכוב ברישום הבית משותף כאשר בית המשפט שב ומדגיש שהוא יסייע ברישום הבית המשותף, וכי תביעת התובעים בנושא זה, ורק בנושא זה, שרירה וקיימת, לרבות בנזקים עקיפים קיימים נוסף על התביעה להחזר שכ"ט ששולם עבור ביצוע פעולה זו. סוף דבר אני דוחה את הבקשה "לתיקון טעות קולמוס בפסק הדין". אין "טעות קולמוס" בפסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טענו, כי גם עתוי הגשת התביעה נבחר על ידי מי דן מתוך חוסר תום לב עם גמר והשלמת עבודות הבניה על ידי החברה, וזאת מתוך כוונה ברורה לקבל את בית המגורים שניבנה על ידי החברה ויחד עם זאת לנסות להמנע ו/או להיתחמק מבצוע התשלומים המגיעים לה כדין מאת מי דן בגין עבודות הבנייה כולל בגין שינויים ותוספות שבוצעו עבורם וכן החזר של תשלומים נוספים המגיעים לאביר.
הוא טען שלא סרב לתת חזקה למי דן. ביהמ"ש קובע כי גם סעיף 6.3 לא יוצר זכות לפצוי מוסכם, שכן הוא קובע שמעמד החברה כבת רשות בלבד ותו לא. טענת מי דן לפצוי מוסכם בגין אי רישום בית משותף מי דן טענו שהחברה הפרה היתחייבותה על פי סעיף 18 להסכם הבניה לרישום בית משותף.
...
התייחסותי הינה לחשבון חלקי מס' 1 מיום 30/3/19, מאחר שאני סבור כי החשבון הראשון הינו החשבון הרלבנטי, למעט הסכמות שניתנו לגביו.
סיכום התשלומים לאור כל האמור לעיל, אני קובע כי על מי דן לשלם לקבלן את התשלומים כדלקמן: 17.1.
סוף דבר ביהמ"ש מחייב את מי דן לשלם לחברה כלהלן הסך של 415,827 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מיום הגשת התביעה שכנגד ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

חיוב הנתבעת לפצות את התוביעם, ביחד, בסך של 500,000 ש"ח בגין נזק לא ממוני עקב אי רישום הבית המשותף ואי רישום היבלעות בדירות ע"ש התובעת וכן בגין עודמת הנפש הרבה, הטרדה, והנסיבות בתיק זה בהם נגררנו משך שנים רבות בהליכים רק כדי לקבל את המובן מאליו".
באשר להוצאות ושכר הטירחה: לנוכח סכומה המופרז של התביעה, והעובדה שחלק מן הסעדים שנתבעו במסגרתה, נמחקו במסגרת פסקי דין חלקיים שניתנו במסגרת הליך זה או במסגרת פסק דין זה, ומאידך בשים לב לכך שבעת הגשת התביעה המקורית ע"י התובעת, טרם נרשם הבית המשותף, וגם בעת הגשת התביעה המתוקנת טרם הודע לתובעים על רישום הבית המשותף הנני מחייבת הנתבעת לשלם לתובעים, יחד ולחוד, חלק מסכום האגרה ששולם על ידי התובעים בסכום כולל של 12,500 ₪, וכן לשלם לתובע שכ"ט עו"ד בסכום של 15% מסכום הפצוי שנפסק, בתוספת מע"מ. הסכומים דלעיל ישולמו בתוך 30 יום מהיום שאם לא כן, יישאו הפרישי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
...
בעניין נאות דברת [ע"א 345/89 נאות דברת נ' מעליות ישראליפט י.מ.ש. אילן נהול והשקעות בע"מ, פ"ד מו(3) 350, 359 (1992)] נקבע כי "במקרים מיוחדים אפשר שייפסקו פיצויי עוגמת נפש לחברה אדם, והוא במקום שבו ניתן לזהות חברה ואדם". בנסיבות המקרה שלפנינו, שוכנעתי כי החברה התובעת מזוהה עם התובע באופן המצדיק פיצוי בגין נזק לא ממוני מאת הנתבעת.
בנסיבות אלו, סבורני כי יש לחייב את הנתבעת בפיצוי בגין הנזק הלא ממוני שנגרם לתובעת בשל העיכוב המשמעותי ברישום הבית המשותף ע"ש התובעת.
באשר להוצאות ושכר הטרחה: לנוכח סכומה המופרז של התביעה, והעובדה שחלק מן הסעדים שנתבעו במסגרתה, נמחקו במסגרת פסקי דין חלקיים שניתנו במסגרת הליך זה או במסגרת פסק דין זה, ומאידך בשים לב לכך שבעת הגשת התביעה המקורית ע"י התובעת, טרם נרשם הבית המשותף, וגם בעת הגשת התביעה המתוקנת טרם הודע לתובעים על רישום הבית המשותף הנני מחייבת הנתבעת לשלם לתובעים, יחד ולחוד, חלק מסכום האגרה ששולם על ידי התובעים בסכום כולל של 12,500 ₪, וכן לשלם לתובע שכ"ט עו"ד בסכום של 15% מסכום הפיצוי שנפסק, בתוספת מע"מ. הסכומים דלעיל ישולמו בתוך 30 יום מהיום שאם לא כן, יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

" ביחס לתובעים שלא התקשרו ישירות עם היזם/קבלן, נקבע: "עם זאת, מקובלת עלי טענתם הנתבעת כי דינן של התובעים 1-9, בעיניין זה שונה מדינן של התובעים 10-20 אשר לא רכשו את דירותיהם מהנתבעת עצמה. תובעים אלה אינם יכולים לטעון לזכותם לפצוי בעקבות הפרת חוזה מצד הנתבעת, שכן תובעים אלה לא התקשרו בחוזה עם הנתבעת. אמנם, תובעים אלה רכשו את דירתם ביודעם מראש שטרם נרשם בית שמותף והדירות אינן רשומות על שם בעליהן, ואולם, אין בכך להפחית מאחריותה של הנתבעת לנזק הלא ממוני שבודאי נגרם להם, גם אם מקורו אינו בהתקשרות חוזית עם הנתבעת, כתוצאה מכך שזכויותיהם לא נרשמו." בית המשפט הוסיף וקבע: "אציין, כי העידר רישום בית משותף אינו משפיע רק על אלה שרכשו דירות ישירות מאת הנתבעת אלא גם על אנשים שרכשו דירות מרוכשי הדירות של הנתבעת. הנתבעת אינה יכולה לצמצם את הנזק שגרמה רק לאנשים שרכשו דירות ישירות ממנה, בנימוק כי לאחרים לא נגרם נזק. רישום הבית המשותף הוא רישום זכויות קנייניות, והוא פועל כלפי כולי עלמא. על כן, העיכוב הניכר ברשום הבית המשותף בהחלט גרם נזק גם לאנשים שלא התקשרו ישירות בחוזה עם הנתבעת." גישה זו מקובלת עלי מהנימוקים המפורטים בה, לרבות עניין גובה הפצוי שנפסק לרוכשים שלא התקשרו ישירות עם הקבלן בסך של 10,000 ₪ לכל דירה.
...
איני מקבל את טענת הנתבע 1, שנטענה בעלמא, שהטעם לעיכוב אינו תלוי בו. הנתבע 1 הינו היזם שהיה אחראי לבנייה וכל ליקוי בניה בגינו לא ניתנה תעודת גמר שמעכב את הליך הרישום נופל לפתחו ואחריותו.
" ביחס לתובעים שלא התקשרו ישירות עם היזם/קבלן, נקבע: "עם זאת, מקובלת עלי טענתם הנתבעת כי דינן של התובעים 1-9, בעניין זה שונה מדינן של התובעים 10-20 אשר לא רכשו את דירותיהם מהנתבעת עצמה. תובעים אלה אינם יכולים לטעון לזכותם לפיצוי בעקבות הפרת חוזה מצד הנתבעת, שכן תובעים אלה לא התקשרו בחוזה עם הנתבעת. אמנם, תובעים אלה רכשו את דירתם ביודעם מראש שטרם נרשם בית שמותף והדירות אינן רשומות על שם בעליהן, ואולם, אין בכך להפחית מאחריותה של הנתבעת לנזק הלא ממוני שבוודאי נגרם להם, גם אם מקורו אינו בהתקשרות חוזית עם הנתבעת, כתוצאה מכך שזכויותיהם לא נרשמו." בית המשפט הוסיף וקבע: "אציין, כי העדר רישום בית משותף אינו משפיע רק על אלה שרכשו דירות ישירות מאת הנתבעת אלא גם על אנשים שרכשו דירות מרוכשי הדירות של הנתבעת. הנתבעת אינה יכולה לצמצם את הנזק שגרמה רק לאנשים שרכשו דירות ישירות ממנה, בנימוק כי לאחרים לא נגרם נזק. רישום הבית המשותף הוא רישום זכויות קנייניות, והוא פועל כלפי כולי עלמא. על כן, העיכוב הניכר ברישום הבית המשותף בהחלט גרם נזק גם לאנשים שלא התקשרו ישירות בחוזה עם הנתבעת." גישה זו מקובלת עלי מהנימוקים המפורטים בה, לרבות עניין גובה הפיצוי שנפסק לרוכשים שלא התקשרו ישירות עם הקבלן בסך של 10,000 ₪ לכל דירה.
בית המשפט סיכם את האמור בע"א 8438/09 בדברים הבאים: "סיכומו של דבר, כי הנתבע אינו חייב להודות בזכותו הקונקרטית של התובע לסעד מסוים לצורך סעיף 9 לחוק ההתיישנות, ודי לו שיודה בעובדות המבססות את זכותו הקונקרטית של התובע. כאשר נתבע מודה כי הפר את חוזהו עם התובע, הריהו מודה מניה וביה בזכותו הקונקרטית של התובע לקבל את הסעד בו הוא חפץ, וממילא מודה הוא בעובדות המבססות אותה.
לאור המפורט לעיל, טענת ההתיישנות נדחית בזאת.
סוף דבר: לסיכומם של דברים התביעה מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

(הערה: ההתייחסות לתובעים בפסק הדין היא בהתאם למספורם בכתב התביעה המתוקן) מבוא לפני תביעה שהגישו ה"ה מרדכי ורבקה לזר (להלן: "התובעים 1" או "לזר", לפי העניין), ה"ה סיניה ושמעון כהן (להלן: "התובעים 2" או "שמעון")), ה"ה דוד וברכה פרלמוטר (להלן : "התובעים 3" או "פרלמוטר"), ה"ה גאולה ויואל בן משה (להלן: "התובעים 4" או "גאולה") ומר יעקב ברדה(להלן: "התובע 5" או "ברדה") (התובעים יחד להלן: "התובעים") נגד א.ד. חברה קבלנית לבניין והשקעות בע"מ (להלן: "החברה") ועו"ד רמי ברנס (להלן: "עו"ד ברנס"), שבמסגרתה ביקשו לחייב את הנתבעים "במתן צו עשה לרבות זמני לרשום ללא דיחוי ולכל המאוחר תוך 6 חודשים ממועד הגשת התביעה את הבניין כבית משותף ואת דירות התובעים בטבו ובפיצויים..." התובעים הם רוכשי דירות בבניין הידוע כחלקה 132 בגוש 8233 שנימצא ברחוב נילי 4 נתניה (להלן: "הבניין" או "הבית המשותף").
אני דוחה את התביעה בהקשר זה. 150,000 ₪ לכל אחד מהתובעים הפסד כלכלי בשל תנאי משכנתא בתנאי שוק נחותים - לטענת התובעים בשל אי רישום הבית המשותף לא יכלו ליטול הלוואות ארוכות טווח בתנאים טובים ונגרם להם נזק כלכלי.
...
השבת שכ"ט ששולם לעו"ד ברנס בגין הטיפול ברישום – לנוכח המסקנות שהגעתי אליהן בשאלת האחריות לעיכוב ברישום, אני דוחה את דרישת התובעים להשבת שכר הטרחה ששולם לעו"ד ברנס.
סוף דבר לנוכח כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
משנדחתה התביעה הראשית, נדחות גם ההודעות לצד שלישי ולצד רביעי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו