בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
ע"א 30729-01-22 הוט נט שירותי אינטרנט בע"מ נ' גולן
תיק חצוני:
בפני
כבוד השופטת תמר שרון נתנאל
מערערת
הוט נט שירותי אינטרנט בע"מ
ע"י ב"כ עוה"ד אריאל לאונה ומעיין אלישע
משיב
יהונתן גולן
פסק דין
העירעור
לפניי ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בחיפה (כב' השופטת רויטל באום) מיום 14.11.2021, בתא"מ 12434-09-19 (להלן: "פסק הדין") לפיו התקבלה תביעתו של המשיב, נגד המערערת, לפסיקת פיצויים לדוגמא ללא הוכחת נזק, בשל נסיבות מחמירות, מכוח סעיף 31(א)(2ב) לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א -1981 (להלן: "החוק"), נוכח אי קיום הוראת סעיף 13ד(ג) לחוק.
בית משפט קמא קבע, כי הנסיבות המחמירות, אשר היתקיימו במקרה דנן, הן אלה האמורות בסעיף 23א(ב)(5) לחוק, שזו הוראתו:
"נעברה עבירה לפי סעיף 23(א)(1) תוך טענת עובדה אשר הטוען אותה יודע שאינה אמת או שאינו מאמין שהיא אמת".
נפסק, כי "תשובתה של הנתבעת מיום 30.10.17 כי היא 'אינה יכולה' לבצע נתוק עתידי - מהוה הטעייה של התובע ביחס למועד מתן השרות ולתנאי ביטול העסקה" וכי נוכח תשובתה של גב' ברנדס, לפיה, בעת שנשלח מייל התשובה, היה קיים נוהל נתוק ידני, במערכות הניהול של הנתבעת ועל נציג השרות היה לוודא את הנתוק העתידי במועד שהתבקש על ידי המשיב מהוה תשובת המערערת ש"לא ניתן" למלא אחר בקשת המשיב לניתוק עתידי, הטעייה של המשיב.
...
אציין, כי מדובר במסקנה של בית משפט קמא ובמסקנה רשאית ערכאת הערעור להתערב, ככל שהיא איננה מביאה בחשבון את כל השיקולים הרלבנטיים.
פסיקת פיצוי בסך של 40,000 ₪, המהווה שיעור של 4/5 מהפיצוי המקסימלי, בגין הטעייה, שהיא אמנם חמורה, אך מצוייה, מבחינת חומרתה היחסית, במחצית הנמוכה של חומרת ההטעיות, אינה מותירה "מרווח" רחב דיו, בין הפיצוי שנפסק לבין הרף העליון של הפיצוי הקבוע בחוק, לצורך פסיקת פיצויים בשל הטעיות חמורות יותר, ולכן אינה הולמת ויש להתערב בה.
בהביאי בחשבון את כלל נסיבות העניין שבפניי ואת כל האמור לעיל, סבורה אני שהפיצוי ההולם מקרה זה, הוא סך של 20,000 ₪.
לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת את הערעור, באופן שבמקום פיצוי בסך של 40,000 ₪, יבוא פיצוי בסך 20,000 ₪.