מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצוי ללא הוכחת נזק על פי חוק איסור לשון הרע

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לפצוי סטאטוטורי ללא הוכחת נזק בסך 100,000 ₪ על-פי חוק איסור לשון הרע בשל הטלת שני עיקולים בידי הנתבע על חשבון בנק של התובעת.
...
אף-על-פי-כן, אין בידי לקבל את הטענה כי בביצוע תשלומים לצרכי ההסדר, תוך העברה בנקאית לחשבון המרכז והעברת דיווח מידי על כך בפקס' למרכז, הייתה התובעת עשויה להיחשב כמי שהפרה את ההסדר, באופן שהצדיק את ביטולו.
על-יסוד האמור לעיל אני קובעת שהתובעת עמדה בהסדר.
התביעה מתקבלת בחלקה, והנתבע ישלם לתובעת סכומים אלו: 25,000 ₪, הוצאות משפט בסך של 3,000 ₪ ושכ"ט עו"ד (כולל מע"מ) בסך 6,000 ₪, כולם בערכי יום פסק-הדין (להלן הסכום הפסוק).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי ועיקרי המחלוקת לפני תביעה לפצוי ללא הוכחת נזק על פי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה – 1965 (להלן: "החוק") בגין פרסומים שפירסמה הנתבעת המהוים לטענת התובע לשון הרע.
...
לאחר שסקרתי את הדוגמאות האמורות המצביעות על מתחם הפיצוי הנהוג בבתי המשפט ביחס למקרים של פרסום לשון הרע בעל אופי דומה, ובשים לב לעובדות הרלוונטיות אותן יש להביא בחשבון לעניין גובה הפיצוי אותן תיארתי לעיל, אני סבור כי סכום הפיצוי הראוי בו יש חייב את הנתבע אינו אמור לעמוד על הצד הגבוה ביותר, אך גם לא על הצד הנמוך ביותר.
לפיכך, אני קובע כי על הנתבעת לפצות את התובע בסך של 7,000 ₪.
סיכום הפועל היוצר מהאמור לעיל הוא, כי אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי כספי בסך 7,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

בנוסף, נגרמו כעסים ופחי נפש לתובע ולעובדי משרדו בגין כל שיק שלא כובד על ידי הנתבעת, ובשל כך זכאי התובע, לטענתו, לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק על פי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 בסך 50,000 ₪ לכל מקרה, כאשר לצורכי תביעה זו מעמיד התובע את סכום הפצוי על הסך של 15,000 ₪ לכל שיק, כשבסך הכל התובע מעמיד תביעתו בגין 16 מקרים לפחות, סך של 240,000 ₪, ובגין המקרה בו חזר השיק בעילת "א.כ.מ"- 50,000 ₪ נוספים (כשהטענה מיוחסת לשיק שנימסר עבור רכישת חומרים ולא עבור חברה שבבלות התובע) ובסך הכל, בגין עילת לשון הרע תובע התובע את הסך של 290,000 ₪.
...
על רקע האמור, יש לבחון את מידת הנזק שנגרם לתובע.
משכך, שעה שלא נגרם נזק של ממש כתוצאה מהתנהלות הבנק, איני סבורה, כי יש מקום לפסוק פיצוי רק בשל עוגמת הנפש של הלקוח, המשקף את כעסו של הלקוח ועוגמת הנפש האישית עקב הטעות ולכן אין מקום לפסוק פיצוי לתובע בגין עוגמת נפש זו. סוף דבר, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע את הסך של 3,500 ₪.
בשים לב לתוצאה אליה הגעתי ולפיה עיקר התביעה נדחה, כאשר בגין מרבית השיקים התביעה כלל לא הוכחה בהעדר צירופם של השיקים ואף בשים לב ללשונו המשתלחת של התובע, אך מנגד בהינתן העובדה שאמנם התובע הוכיח, כי לא היה מקום להחזיר את השיקים מושא התובענה, הנני מחייבת את התובע בהוצאות הנתבעת בסכום של 7,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תחת ראש הפרק "אף אילו הייתה ההמצאה כדין לא היה מקום לתת את פסק הדין שניתן", טוען המערער שמתן פסק דין בהעדר הגנה אינו אוטומאטי ונידרש שהמשיב (התובע) יוכיח את תביעתו ובמיוחד את הנזק הנטען, כאשר בכתב התביעה הודגש שהמשיב אינו תובע פיצויים "ללא הוכחת נזק" כפי שניתן על פי חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 (להלן: חוק לשון הרע) אלא "נזק מיוחד (נזק נפשי, כאב וסבל)". המערער מפנה לפסק הדין בע"א 464/71 אמסלם נ' שטיינברג, פ"ד כו(1) 328, 332 (1972) (להלן: פס"ד אמסלם) וכן לפסק הדין בע"א 6528/99 בנק לאומי לישראל בע"מ נ' עמנואל חברה לסחר יבוא, יצור ויצוא עצים בע"מ, פ"ד נו(4) 817, 826 (2002) (להלן: פס"ד בנק לאומי).
...
לסיכום, אין מחלוקת שתקנה 97 מסמיכה את בית המשפט ליתן פסק דין על יסוד התביעה בלבד, וזאת בין כהודאה ואז נראה בכתב התביעה "אמת", לפי גישת זוסמן, ובין כסנקציה לכך שלא הוגש כתב ההגנה במועד וללא קשר לאמת שבכתב התביעה, לפי גישת רוזן צבי.
למעלה מן הנדרש, גם לו היינו סבורים כי עלינו להעביר תחת שבט ביקורתנו את הסכום שנפסק, הרי שלא מצאנו שבנסיבות אלה נפלה טעות שמצדיקה התערבותנו בפסק הדין של בית המשפט קמא.
סוף דבר אנו דוחים את הערעור המערער ישלם למשיב הוצאות בסך של 30,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפצוי ללא הוכחת נזק על פי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה – 1965 (להלן: "החוק") בגין הודעה ששלח הנתבע 1 למעסיק פוטנציאלי של התובע, ובה תוכן שלטענת התובע הוא בגדר לשון הרע.
...
בחינת נסיבות העניין שלפניי הביאני לכדי מסקנה שאין לנתבע 1 הגנה על עניין אישי כשר, משום שתוכן הפרסום והמלצה שלא לקבל את התובע לעבודה, כלל לא נועד להגן על עניין אישי של הנתבע 1.
לאחר שבחנתי נסיבות העניין ונתתי דעתי, לכך שמדובר בפרסום יחיד אשר מוען למחלקה ספציפית ולא בפרסום רחב היקף, את העובדה שהתובע התקבל בסופו של יום לעבודה, את העובדה שהפרסום נועד לפגוע בתובע, את המניע לביצועו וכן את העובדה שהנתבע 1 לא התנצל, מצאתי להעמיד את סכום הפיצוי ע"ס של 3000 ₪.
מאחר שהוריתי על דחיית התביעה כנגד הנתבע 2, ולאחר שבחנתי נסיבות העניין, מצאתי לפסוק כי התובע יישא בהוצאות הנתבע 2 בסך של 800 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו