מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פיצוי בגין עבודות שיפוץ שלא שולמו, ותביעה שכנגד עם הודעות צד ג' שנמחקו

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כללי לפני תביעת התובע לפצוי בסך של 46,322 ₪, עקב אי תשלום בגין עבודות שפוץ שנעשו על ידו עבור הנתבעים.
הנתבעים הגישו תביעה שכנגד, וכן הגישו הודעות צד ג' כנגד גורמים בחברת בנדורה.
ביום 31.3.19 הסכימו הנתבעים, כי הודעות צד ג' שהגישו כנגד גורמים בחברת בנדורה יימחקו ללא צו להוצאות.
...
האחריות לרישיון העסק הינה מוטלת על היזמים או על גורם שהם מינו מכוח חוזה לעניין זה. מכאן דין התביעה שכנגד להידחות.
מכל המקובץ, התוצאה היא שהנתבעים יישאו בערך השיק שחולל ואשר הסכום הנקוב בו עמד על 18,000 ש"ח בקיזוז סכום מצטבר של 10,000 ש"ח. כלומר הסכום אותו ישלמו הנתבעים לתובע בגין השיק שחולל יעמוד על סך של 8,000 ש"ח. כמו כן, ישלמו הנתבעים לתובע סך של 5,000 ש"ח בגין העבודה שביצע התובע בחלק האחורי של החנות.
כן ישלמו הנתבעים לתובע סך של 5,000 ש"ח בגין הוצאות משפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים לפני כבוד השופט רפאל יעקובי ת"א 58376-06-13 17 פברואר 2021 בתביעת: עדיאלי בע"מ התובעת 1. בנייני בר-אמנה חברה לבניין ופיתוח בע"מ 2. שומרון שירותי הנדסה בע"מ 3. נ.ת.פ. מהנדסים בע"מ (עניינה הסתיים) הנתבעות ובתביעה שכנגד של: בנייני בר-אמנה חברה לבניין ופיתוח בע"מ התובעת שכנגד עדיאלי בע"מ הנתבעת שכנגד 1. האחים אזרד בע"מ (נמחקה) 2. איטום הגבעה ירושלים (1994) בע"מ (נמחקה) הצדדים השלישיים בשם התובעת והנתבעת שכנגד: עו"ד יואל שרייבר בשם הנתבעות 2-1 והתובעת שכנגד: עו"ד מרדכי מושקין פסק דין חלקי והחלטה
הסכום הכולל מורכב מסכומים שונים שלטענת עדיאלי היה על אמנה לשלם לה ולא שולמו לה, כשעליהם נוסף "פיצוי בגין הפרה יסודית של ההסכם", המוגדר כפצוי "בגין הפרות ההסכם הרבות והשלכותיהן החמורות". בקשר לעניין האחרון עדיאלי תובעת "פיצוי סמלי בסך של 369,550 ש"ח בתוספת מע"מ המשקף 1% מערכן הכולל של העבודות המקוריות שביצעה [עדיאלי] עפ"י הזמנת [אמנה] (36,955,000 + מע"מ, לא כולל הפרישי הצמדה)" (ראו סעיפים 126-125 של כתב התביעה).
בעקבות התביעה שכנגד הגישה עדיאלי כתב הגנה וגם הודעות לשני צדדים שלישיים.
מטעם הנתבעות שנותרו בתמונה והתובעת שכנגד – דובי מרקוביץ (מנכ"ל אמנה), עזריאל ארד (מנהל הנתבעת 2), מוטי גלסטר (עובד אמנה), חנן אזרד (קבלן איטום), אלי לדר (קבלן ריצוף), ליאור אבוגוב (קבלן שיפוצים), אברהם גנבר (מפקח בנייה), יואל ממן (מנכ"ל חברת הפיקוח בפרויקט עינב), צח רוזנצווייג (מנהל פרויקט ומפקח מטעם הנתבעת 3), אלייסף קייזלר (מנהל איזור ורכז בנייה באמנה), עמי סחראי (מנהל פרויקטים), **** שרביט (מפקח בנייה) וכן המהנדסים ולדיסלב סבוטין ויגאל ברגמן (מומחים מטעם הנתבעות והתובעת שכנגד).
...
איני מקבל את טענת הנתבעות (בסעיף 13 של סיכומיהן) כי עדיאלי פעלה במכוון שלא כראוי בקשר להסכמים וזאת בשל כך שעדיאלי הבינה שהיא צפויה לשכר נמוך עבור מכלול העבודות.
למסקנה זו אני מגיע בעיקר מכך שעדיאלי לא כפרה כלל בטענות בדבר עיכובים וליקויים וגם כי לא הוכחה התנהגות זדונית או חמקנית מצד אמנה שתכליתן לשלול מעדיאלי את המגיע לה. אמנה גם לא הייתה מכניסה עצמה לסיכונים מיותרים בקשר לכך, שמשמעותם עלולה להיות חיובים מוגברים לזכות עדיאלי בתוספת עלויות שהיו לה בפעולות שביצעה, בעצמה ובאמצעות קבלנים אחרים, אשר לטענתה היה על עדיאלי לבצען או שהן נגזרו מביצוע לקוי של עדיאלי.
כך גם לגבי יחידות שלא אוכלסו, אמנה לא הייתה רשאית לפעול ולהתנהג כפי שהתנהגה, אלא היה עליה לפעול בהתאם להוראות ההסכמים ולמקובל בכגון דא. מקובלת עליי גם טענת עדיאלי כי לנוכח הוראות החוזים, אמנה לא הייתה רשאית להפחית מסכומי החשבונות את שלב המסירה (7.5% או 10%).
עם זאת, ככל שיישאר צורך בהכרעה כאמור, יחול מה שנקבע שם לעניין זה. סוף דבר (בשלב זה) והוראות להמשך הדרך השורה התחתונה המסתמנת עתה היא כמצוין בסעיף 31 דלעיל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

השוכרים טוענים לפצוי ל-6 חודשים מתוך תקופת השכירות בגין העידר יכולת שימוש בשני חדרים, לפצוי בגין שפוץ ומניעת שימוש בדירה למשך שבוע, לפצוי בגין הפסד ימי עבודה ובגין עגמת נפש, ולהחזר הוצאות בעבור שכ"ט עו"ד ושכ"ט מומחה.
במסגרת התביעה שכנגד תובע המשכיר דמי שכירות בעבור חודשים פברואר ומרץ 2020, שכן חרף ההסכמה פינו השוכרים לבסוף את המושכר בסוף חודש ינואר 2020, וכן נתבע פיצוי בגין צביעה ושפוץ נוכח אופן הותרת המושכר, בגין עלות תיקון מזגן ובגין עוגמת נפש, והוצאות בגין שכ"ט עו"ד ושכ"ט מומחה.
האמור בנוגע לשכ"ט עו"ד ביחס לתביעת השוכרים תקף גם בעיניינו של המשכיר, מלבד הזכאות לתשלום בגין מכתב התראה, שכן משמדובר בפניה מוצדקת של השוכרים אין להשית עליהם כמובן חיוב שמקורו בתשובת המשכיר לפניה זו. בכל הנוגע להודעת צד ג', לאחר שעיינתי בתוכן הלקוני של ההודעה וביתר החומר המצוי בתיק, לרבות בכתב ההגנה מטעם צד ג' שלא קיבל תשובה של ממש מטעם שולח ההודעה, וחרף העובדה כי התביעה כנגד שולח ההודעה מתקבלת באופן חלקי, הגעתי לכלל מסקנה כי יש להורות על מחיקת ההודעה לצד ג', על מנת לאפשר ליבון הטענות בין הצדדים להודעה במסגרת מתאימה יותר.
...
האמור בנוגע לשכ"ט עו"ד ביחס לתביעת השוכרים תקף גם בעניינו של המשכיר, מלבד הזכאות לתשלום בגין מכתב התראה, שכן משמדובר בפניה מוצדקת של השוכרים אין להשית עליהם כמובן חיוב שמקורו בתשובת המשכיר לפניה זו. בכל הנוגע להודעת צד ג', לאחר שעיינתי בתוכן הלאקוני של ההודעה וביתר החומר המצוי בתיק, לרבות בכתב ההגנה מטעם צד ג' שלא קיבל תשובה של ממש מטעם שולח ההודעה, וחרף העובדה כי התביעה כנגד שולח ההודעה מתקבלת באופן חלקי, הגעתי לכלל מסקנה כי יש להורות על מחיקת ההודעה לצד ג', על מנת לאפשר ליבון הטענות בין הצדדים להודעה במסגרת מתאימה יותר.
סיכומו של דבר, בתביעה העיקרית ישלם הנתבע לתובעים, ביחד ולחוד, סך של 9,500 ₪, בצירוף הוצאות משפט בסך 800 ₪.
התביעה שכנגד נדחית ללא חיוב בהוצאות נוספות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בראשון לציון ת"א 13487-05-19 קלוק ואח' נ' מרום ואח' לפני כבוד השופטת כרמית בן אליעזר תובעים 1. איזק קלוק 2. סופיה קלוק ע"י ב"כ עוה"ד ברוך בראנץ נתבעת ומודיעה לצד ג' שרה מרום ע"י ב"כ עוה"ד עופר ברוך צד ג' 1. חיים וייס 2. יעקב שפע - נמחק 3. וייס שפע יזמות ובניה בע"מ צדדי ג' 1 ו- 3 ע"י ב"כ עו"ד לירז אמירה וייס פסק דין
תביעה לפצוי בגין נזקים שנגרמו לתובעים, לטענתם, בשל עבודות שפוץ ובנייה שבוצעו בדירת הנתבעת, הממוקמת מעל דירתם.
בכתב ההגנה טענה הנתבעת, כי העבודות בוצעו ע"י בעל מיקצוע מטעמה, כאשר לכל אורך התקופה גילתה אמפתיה כלפי התובעים והשתדלה לבוא לקראתם ולהתחשב בטענותיהם, והצדדים אף הגיעו להסכמות מכוחן הסכימה הנתבעת לשלם לתובעים פיצוי בגין נזקיהם (ששולם בחלקו) ואילו התובעים, כך נטען, ניצלו לרעה את תמימותה והגישו תביעה מנופחת במטרה להתעשר על חשבונה.
יחד עם כתב ההגנה המתוקן, הגישה הנתבעת הודעה לצד ג' נגד ה"ה חיים וייס ויעקב שפע, וחברת וייס שפע יזמות ובניה בע"מ, אשר עמם, לטענתה, היתקשרה לבצוע עבודות הבנייה, בטענה כי ככל שנגרמו נזקים בשל עבודות הבנייה, הרי שצדדי ג' אחראים להם ועליהם לפצותה בגין כל סכום שתחוייב לשלם לתובעים.
כך או כך, כאמור המומחה לא זומן לחקירה נגדית כך שחוות דעתו לא נסתרה, והתובעים לא עמדו על חוות הדעת השמאית שהוגשה מטעמם (ראו בעיניין זה ההחלטה בעמ' 7 לפרוטוקול מיום 13.2.2022, ש' 1-5), וממילא, משעה שנמכרה הדירה, ספק אם היא רלוואנטית, אלא שיש לבחון אם בפועל השפיעו הנזקים הנטענים על המחיר בו נמכרה הדירה.
אציין רק זאת: הגם שהנתבעת אכן הראתה בשלבים הראשונים נכונות לבוא לקראת התובעים ולפצותם בגין נזקיהם, הרי שבסופו של דבר, היא לא עמדה בסיכום בין הצדדים, לא שילמה את המחצית השנייה של הפצוי הבסיסי שעליו הוסכם, ואף לא עמדה בהתחייבותה לפצותם מידי חודש בגין תקופת השכירות.
...
לפיכך אני מקבלת את ההודעה לצד שלישי שהוגשה כנגד וייס והחברה ומחייבת אותם לשלם לנתבעת את הסכומים בהם חוייבה כלפי התובעים.
סוף דבר אני מקבלת את התביעה העיקרית ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים סך של 116,127 ₪, בתוספת הוצאות משפט בסך 18,960 ₪, ושכר טרחת עו"ד בסך 25,000 ₪, ובניכוי סך של 25,000 ₪ ששולמו לפני הגשת התביעה.
אני מקבלת את ההודעה לצד שלישי נגד צד ג' 1 (חיים וייס) וצד ג'3 (וייס שפע יזמות ובניה בע"מ) ומחייבת אותם לשלם לנתבעת את כלל הסכומים בהם חוייבה כלפי התובעים כמפורט לעיל (ללא ניכוי של 25,000 ₪, דהיינו סך הכל 160,087 ₪), ובנוסף לכך בהוצאות משפט כפי שיוכחו ובשכר טרחת עו"ד בסך 25,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בד בבד עם הגשת כתב הגנתה, הגישה החברה תביעה שכנגד נגד המועצה והעומד בראשה – מר ניסים גוזלן ונגד הממונה על השלוט במועצה – מר עמרם נעים, לפצוי בסך כולל של 12,537,605 ש"ח. ביום 24.10.2019 ניתן פסק דין חלקי לפיו נמחקה התביעה שכנגד שהוגשה נגד מר נעים.
תמצית טענות התובעת (המועצה) בתביעה העיקרית יש לחייב את החברה בתשלום החוב למועצה בסך כולל של 4,089,428.42 ₪, מהנימוקים הבאים: מיום חתימת הסכם 2001 ועד ליום חתימת הסכם 2009, לא שילמה החברה דמי זיכיון כאמור באותם הסכמים; במהלך השנים לא נערכה היתחשבנות כספית מדי שנה בגין שווי העבודות שביצעה החברה, והאחרונה צברה חובות עצומים כלפי המועצה בשל אי תשלום דמי הזיכיון השנתיים ואגרות שלוט.
בין השנים 2009-2005 הושבתה פעילות החברה במועצה בשל עבודות פיתוח וממילא, אין היא חייבת בתשלום דמי זיכיון בגין תקופה זו. תמצית טענות החברה בתביעה שכנגד יש לחייב את המועצה בתשלום פיצוי לחברה בסך כולל של 12,537,605 ₪, מהנימוקים הבאים: המועצה היא שהפרה את ההסכם בינה לבין החברה ולכן, סכום דמי הזיכיון אמור להיות נמוך מזה שנטען בתביעה.
בסעיף 6(א) להסכם 2001 התחייבה החברה כדלקמן: "בכל מתקן תהיה הכוונה בצד א' ופרסומת בצד ב'. (סה"כ 30 שלטי הכוונה ו-35 שלטי רחוב). בנוסף מתחייב הקבלן לשלם למועצה סך של 70,000 ₪, עבור הזכיין להצבת השלטים למשך כל שנה, הסכום צמוד למדד הידוע ביום חתימת החוזה. התשלום יבוצע ביום חתימת החוזה עבור השנה הראשונה ובאותו היום עבור כל שנה נוספת. תנתן אפשרות לצד ב' שלא לשלם למועצה הסכום הנ"ל, ואולם, בהסכם מראש ובהסכמה הדדית צד ב' יבצע עבור המועצה עבודות שימור ושפוץ ותיקון התחנות הקיימת בישוב, וכן התקנת תחנות חדשות, בשווי ערך של 70,000 ₪. על כך יסוכם מראש ובכתב.". המועצה אינה חולקת על כך שהחברה אכן הקימה תחנות אוטובוס בשטחיה, אולם היא חולקת על הקף העבודות ושוויין, וכן על עצם הזכות של החברה לקזז מחובה למועצה את שווי עלות הקמת אותן תחנות.
לפיכך, הגם שקבעתי לעיל בתביעה העיקרית כי החברה לא הפרה את התחייבויותיה למועצה, החל משנת 2013 עסקינן בהסכם בלתי חוקי הבטל מאליו לאור סעיף 30 לחוק החוזים ולכן, הודעת ביטול ההסכם על ידי המועצה מסוף שנת 2014 אינה פסולה, מאחר וממילא מדובר בהסכם שהיה בלתי חוקי באותה עת ואף קודם לכן.
אובדן ריווחי פירסום על גבי בילבורדים לטענת החברה, על המועצה לפצותה בסך כולל של 16.2 מש"ח (הסכום הוגבל משקולי אגרה) בגין אובדן הכנסות מפירסום על גבי בילבורדים, לאחר, שבניגוד להתחייבויות המועצה בהסכמים בין השתיים, המועצה העבירה את הזכות לפרסם על גבי בילבורדים לצד שלישי – חברת מרקעים, ללא קיומו של מיכרז.
סיכום ביניים: על המועצה לפצות את החברה בגין השנים 2013-2010 עבור אובדן רווחים מפירסום על גבי בילבורדים, בסך של 960,000 ₪; על המועצה להשיב לחברה את דמי הזיכיון ששולמו למועצה, מכוח הסכם בלתי חוקי בגין השנים 2015-2013, בסך של 170,000 ש"ח. תביעה אישית נגד ראש העיר לאחר עיון בעמדות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את התביעה שכנגד שהגישה החברה נגד ראש העיר.
...
לאור כל זאת, עתרה המועצה בתביעה העיקרית לחייב את החברה בתשלום כספי כולל של 4,089,428.42 ₪ המורכב מהרכיבים הבאים: דמי זיכיון שנתיים לשנים 2009-2001 לפי קרן בסך של 2,298,847 ש"ח; אגרות שילוט בגין השנים 2011-2009 לפי קרן בסך של 169,089 ש"ח; חוב לשנים 2014-2011 (כולל) לפי קרן בסך של 403,810.71; דמי שימוש ראויים, או דמי זיכיון, בגין שנת 2015 לפי קרן בסך של 85,000 ₪ בצירוף מע"מ. תמצית טענות החברה במענה לתביעה העיקרית יש לדחות את התביעה העיקרית מהנימוקים הבאים: התיישנות - בהינתן מועד הגשת התביעה (18.9.2017) חלה התיישנות על כל שנטען בכתב התביעה עובר ליום 18.9.2010 וממילא, המועצה רשאית לתבוע רק סכום של 564,097 ₪ (המוכחש על ידי החברה).
סיכום ביניים: על המועצה לפצות את החברה בגין השנים 2013-2010 עבור אובדן רווחים מפרסום על גבי בילבורדים, בסך של 960,000 ₪; על המועצה להשיב לחברה את דמי הזיכיון ששולמו למועצה, מכוח הסכם בלתי חוקי בגין השנים 2015-2013, בסך של 170,000 ש"ח. תביעה אישית נגד ראש העיר לאחר עיון בעמדות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את התביעה שכנגד שהגישה החברה נגד ראש העיר.
סוף דבר לאור מכלול האמור לעיל, התביעה העיקרית – נדחית.
התביעה שכנגד שהוגשה נגד ראש המועצה – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו