בפני תביעה כספית לפצוי בגין נזקים שלטענת התובע,נגרמו לו, כתוצאה מכניסת עדר בקר השייך לנתבעים,למטע זיתים שבבעלות התובע (להלן:"המטע").
על פי הנטען בכתב התביעה, בלילה שבין 30.6.12-1.7.12 ניכנס עדר פרות שנימצא בבעלות הנתבעים למטע,וכתוצאה מכך נגרמו לעצים ושתילי הזית שבמטע,נזקים.ע"פ הנטען,הנתבעים עצמם,הגיעו למטע על מנת להוציא את העידר וראו את הנזקים שגרם הבקר.
לאחר שעיינתי במסמכים שבפני והתרשמתי באופן בלתי אמצעי מן העדויות שנשמעו, שוכנעתי כי דין התביעה להיתקבל בחלקה וכי עדר הבקר של הנתבע 1 (להלן:"הנתבע") הוא שחדר למטע וגרם לנזקים.
כמו- כן, כפי שניתן לראות מתמונות 16-18 לת/1, הנתבע 1 נמצא בשטח המטע כאשר גבו לפרות והוא עומד בסמוך לגדר ונוגע בה.מכאן שאין המדובר רק בפנוי הפרות, אלא גם בתיקון, או ניסיון לתקן, את הגדר.ושוב ,לא סביר כי הנתבעים היו מגיעים למטע לפנות בוקר,מפנים את הבקר ומטפלים בגדר, אילמלא היה מדובר בעדר הנתבע.
הנזק: אף אחד מהצדדים לא ביקש לחקור את המומחה מטעם ביה"מ וחוות דעתו לא נסתרה ואף לא הוטלו בה ספקות כלשהן.ההלכה היא כי בד"כ, כל עוד לא נסתרה חוות דעת של מומחה ביה"מ,ייטה ביה"מ לאמצה, שכן המדובר במומחה נטראלי ומקצועי:
"המומחה ממונה לחוות דעתו בעניינים מקצועיים שלבית המשפט אין המומחיות והידע המקצועי לגביהם" (אורי גורן ועופר דרורי: "עדויות מומחים- היבטים דיוניים ומהותיים" וכן ע"א 2099/08 עריית אשקלון נ. תשלו"ז השקעות והחזקות 2010:
"יחד עם זאת והגם שעדות מומחה, אינה שונה מכל עדות הבאה בפני בית המשפט, יש להניח כי משהחליט בית המשפט למנות מומחה מטעמו בכדי שיביא בפני בית המשפט נתונים מקצועיים רלוואנטיים להכרעה בסכסוך שבפניו, יאמץ הוא את מימצאי המומחה בהיעדר סיבה משמעותית ובולטת שלא לעשות כן".
חוות דעתו של המומחה מפורטת ומנומקת היטב.
...
הנתבעים טענו כי יש לדחות את התביעה.
לאור כל המפורט, שוכנעתי כי עדר הנתבע הוא שנכנס למטע התובע, כנטען בתביעה.
המומחה נתן דעתו לתנאים הטופוגרפיים של המקום, למרווחי הנטיעה והגיע לכלל מסקנה כי הנזק שנגרם, לשלוש עונות יבול, מסתכם ב- 14,551 ₪ ואני מוצאת לאמץ את חוות דעתו.
לאור האמור,אני דוחה את התביעה כנגד נתבע 2 ואולם,אני מחייבת את הנתבע 1 לשלם לתובע סך של 14,551 ₪.