מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פינוי עסק מושכר בדיירות מוגנת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה את התביעה העיקרית לפינוי העסק, כנגד תשלום שווי הזכויות המוגנות בהתאם לחוות דעת של שמאי שימונה.
לבסוף, פירט בית המשפט הצעתו באשר לגיבוש הסכמה להריסת המרפסת וכן פירט 2 הצעות חלופיות שהועלו בדיון בסיוע הצדדים באשר לפינוי העסק, הכל מפורט להלן: "ביהמ"ש מציע לצדדים כי המרפסת נשוא הנכס בדיירות מוגנת יחזור למצבו כפי שהיה בשנת 1991 וכן תבוצע ההריסה שנדרשה על פי פסה"ד בת"א 11053-91. משמעות ההסכמה הנה כי המרפסת נשוא הנכס תשוב להיות מרפסת פתוחה, ללא מעקה, עם גג פתוח ועם זכות מעבר. ודוק, המשיבים יבצעו הריסה של פאות/קירות המרפסת תוך הותרת גג המרפסת על כנו ויישור ריצפת המרפסת עד לגובה הכביש הסמוך למרפסת.
הצעה זו ניתנת במקביל לשתי הצעות חלופיות שהועלו בסיוע הצדדים במסגרת הדיון לפינוי המשיבים מהנכס נשוא הדיירות המוגנת, באופן שלהלן: הצעה ראשונה: המשיבים יפעלו לאיתור נכס בגודל של המושכר נשוא הדיירות המוגנת שנימצא ברחוב סמטת עזה או ברחוב קרוב, אשר ניתן לרכישה.
...
ביטול הסכם שכזה וההחלטה המאשרת אותו, אין להגיש בפני מותב זה. סבורני כי די בכלל האמור בכדי לדחות את הבקשה על הסף.
לסיכום, ולאור כלל האמור הבקשה נדחית.
נוכח דחיית הבקשה, הנתבעים ישלמו לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 1,500 ₪ בתוספת מע"מ. סכום זה ישולם תוך 30 יום מהיום שאם לא כן הוא יישא תוספת הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך שכירות (ש) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעת מצידה ציינה כי ככל ויינתן היתר הריסה ובניה תוגש אכן תביעת פינוי מכוח סע' 131(10) לחוק (סע' המחייב העמדת סידור חלוף לדייר המוגן, במקרה וניתן היתר הריסה ובניה, שבעל הבית מעונין לממש).
האם מוצדק לגופו להיתעלם מנתונים אלה, ולאשר פגיעה בקניינו של בעל הבית תוך שינוי כפוי מן ההסכם שבין הצדדים, אם השינוי המבוקש אינו דרוש לאשורה לדייר המוגן לשם קיומו? אם אין הוא יכול להיתפרנס כלל מן המושכר במטרתו הקיימת, בין בשל נתונים אישיים שלו, בין בשל העובדה שמדובר במטרת שכירות עסקית שהפכה ארכאית ופסה מן העולם, אך יש לו די לפרנסתו ממקורותיו שלו, יתכבד ויפנה המושכר אם אין הוא זקוק לו, וכל שהוא מניב עבורו הינו תשלום ארנונה כנכס מכביד.
...
כפי שלא חייבת הייתה התובעת להיעתר להצעה לרכישת זכויות שהוצעה לה ב 2008 (נ/1), כך גם לא חייבת הנתבעת להציע לה כעת הצעה כזו, בדמים מופחתים או מוגדלים.
כלומר, אני מקבל שהומחש התנאי הראשון, במובן הצר, שמטרת השימוש הקיימת בבדידותה אינה מאפשרת פרנסה.
אני דוחה אפוא הבקשה להתיר שינוי מטרת השכירות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

לטענתו, התובעים מבקשים לבסס את עילת הפינוי על האמור בסעיפים 23 ו-26 לחוק הגנת הדייר בטענה שהנתבע אינו דייר מוגן ואינו זכאי להגנת החוק מכיוון שאינו מקיים במושכר את העסק שהדייר המקורי, דהיינו אביו, ניהל בו. ואולם, התובעים עצמם הודו בכך שהנתבע הנו דייר מוגן לפי החוק, באופן העולה כדי הודאת בעל דין, וזאת הן בעל פה והן על דרך ההיתנהגות, ועל כן הם מנועים מלטעון אחרת.
כפי שטוען הנתבע, התובעים עצמם, טוענים בכתב התביעה כי גם לאחר פטירת האב, הם נהגו לקבל דמי שכירות מוגנים מהנתבע: "... הנתבע סגר את חנות הבגדים והיום הנתבע מנהל במקום עסק למתן שרותי קבלנות ביניין, וממשיך לשלם דמי שכירות מוגנים כמו הדייר המקורי" (סעיף 5 לכתב התביעה).
...
טענות הנתבע בכתב ההגנה המתוקן (להלן: כתב ההגנה), טוען הנתבע כי התובעים לא גילו בכתב התביעה את דבר קיומם של הליכים משפטיים רבים קודמים בין הצדדים, אשר נוהלו על ידם בערכאות השונות באותו העניין, במשך למעלה מעשר שנים, בחוסר תום לב, ודין התביעה להידחות ולו מטעם זה בלבד.
שטח החנות שבו עשה הנתבע שימוש בפועל, לפי חוות דעתו של המומחה שלא נסתרה, הינו 158 מ"ר. יחד עם זאת, לאחר שבחנתי את טענות הצדדים בעניין ושקלתי את כל השיקולים הרלבנטיים, הגעתי למסקנה כי נכון וצודק יהיה להעמיד את דמי השכירות הראויים על סך של 5,000 ₪ לחודש, כלומר להפחית את דמי השכירות הראויים כפי שנקבעו על ידי המומחה מטעם בית המשפט, וזאת נוכח הנסיבות המיוחדות של המקרה דנן ובכללן העובדה שבמהלך כל השנים, גם לאחר פטירת האב, התובעים ראו בנתבע כדייר מוגן בחנות, הסכימו להחזקתו בחנות וגבו ממנו דמי שכירות מוגנים לפי הסכם השכירות המקורי שנחתם עם האב.
כפי שנקבע לעיל, אין בכל אלה, כדי להובילני למסקנה כי הנתבע הינו דייר מוגן בחנות, שכן, כאמור, השאלה האם רכש הנתבע מעמד של דייר מוגן בחנות הינה שאלה משפטית שיש לבחון לאור חוק הגנת הדייר, או לחילופין לפטור אותו מלשלם דמי שכירות ראויים כפי שהוא מבקש, אך יש בשיקולים אלה כדי להפחית את דמי השכירות הראויים כפי שנקבעו על ידי המומחה מטעם בית המשפט.
התובעים ישלמו עד ליום 08.06.22 את המחצית השנייה של האגרה, אחרת פסק דין זה מבוטל והתביעה תמחק עקב אי תשלום אגרה, וזאת ללא צורך בהחלטה נפרדת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

תחילתו של הליך זה בתביעה לפינוי הנתבע, דייר מוגן, מבית עסק.
אין באמור כדי לגרוע מזכות בעל הבית (או יחידי בעל הבית) לעתור בתביעה לפינוי הדייר המוגן (הנתבע) מהמושכר מחמת נטישה או אי תשלום, או עילה אחרת הקבועה בדין, המתייחסת לאירועים שמיום פסק הדין ואילך.
...
הזיקה, הרופפת שנותרה בין הנתבע לבין המושכר (עובר להסכמתו לפנותו), והסיכוי, אשר אני סבור כי הוא נמוך מאד, שהנתבע ישוב לעסוק בפעילות בה עסק במושכר בעתיד, מטים את הכף לאי פסיקת פיצוי בנסיבות מקרה זה, ולמצער פסיקת פיצוי על הצד הנמוך.
בנסיבות אלו, לאחר ששקלתי את כל האמור לעיל, מצאתי בכל זאת לפסוק לטובת הנתבע פיצוי מסוים (גם אם נמוך מאד) שאינו נגזר משווי הנכס, שווי זכותו בנכס או סכום דמי המפתח ששילם.
לאור כל האמור מצאתי להעמיד את גובה הפיצוי על סך של 25,000 ש"ח. סוף דבר לאור כל האמור לעיל, ומשדחיתי את מרבית טענות הנתבע, מצאתי לחייב את התובעים לשלם לנתבע פיצוי בסך של 25,000 ש"ח. הסכום האמור ישולם בתוך 30 ימים, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

תביעה לפינוי דייר מוגן (בבית עסק) ותשלום דמי שכירות.
...
בהקשר הבוררות, מקובלת עלי גם טענת התובעים לפיה לא היה מקום לעכב את הדיון בתובענה זו ולהפנותו לדיון בפני הבוררים.
לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים האמורים במקרה דנן, הגעתי למסקנה כי אין מקום ליתן סעד מן הצדק בעניננו.
בכך שהנתבע בחר שלא לשלם דמי שכירות במשך שנים רבות עד שלא יוצגו בפניו מסמכים כאלה ואחרים בדבר צווי ירושה, או מסמכים בדבר הבעלות בנכס, שאף בעל הבית המקורי לא נדרש להציג בעת חתימת הסכם השכירות המקורי, לקח הנתבע על עצמו סיכון שהתממש בסופו של דבר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו