כאמור בפתיח להחלטה זו, אין כל מחלוקת שעמיעד הנם דיירים מוגנים בדירה המצויה בחלקה שבבעלות העמותה.
כנספח להסכם, אולי כעמוד השני להסכם, נכתב על נייר פירמה של הרב בן עוזיאל ז"ל שהיה יו"ר האגודה/העמותה, כך: "במידה והיה וטרם נקנה הנכס ע"י השוכר במשך השנים, מסיבה כלשהיא ... [לא הצלחתי להבין – א.ר.] והאגודה דהיינו המשכיר יחזרו בהם מהסכם זה, או מחלקו, האגודה תתחייב לפצות את השוכר עבור כל ההוצאות בגין תיחזוק הנכס במשך שנים הרבות כמתחייב בחוק הגנת הדייר... ובהצלחה רבה". על נספח זה חתומים עמיעד ונציגי האגודה.
הדיון בתביעה לא מוצה, ואולם נכון לציין את הרקע לתביעה זו, כפי שאף עלו הדברים במהלך הדיון, כי בכוונת העמותה לפתח את החלקה, וכאמור בסעיפים 9 ו-10 לתצהיר מר זאב עובדיה מטעם העמותה: "לפני כשנתיים החליטה העמותה להשביח את הנכס... הוחלט באופן עיקרוני, כי העמותה תתקשר עם יזם בהסכם קומבינאציה, אשר על פיו, העמותה תעמיד לרשות היזם את הקרקע ואילו היזם יבנה מס' דירות...". הן בתצהיר והן במהלך העדות, אף נזכר שמו של אותו יזם או קבלן שמולו מיתנהל המו"מ (מר חממי).
לפיכך, כל טענות כלפיהם בהקשר זה, כגון ובפרט טענה שעלתה רבות (מדי) בדיון שבפני, לפלישה או להרחבת הנכס באופן המגלם בחובו עילות לפינוים ( - של עמיעד), מקומן בבית המשפט אשר דן/ידון בתביעת הפינוי.
...
גם אם ייתכן, שאלמלא המסמך הייתי כבר בשלב זה מגיע למסקנה שכשלושים שנה שעברו מאז חתימת ההסכם המקורי, הינו פרק זמן בלתי סביר בעליל, ויש לקבוע שבקשת עמיעד למימוש האופציה הוגשה בשיהוי בלתי סביר, שפוגע עתה ברצונה הלגיטימי של העמותה, בעלת הקניין, לפתח את הנכס, הנה לנו מסמך שנחתם כחמש שנים בלבד לפני המועד בו סברו עמיעד לפתוח בהליכים למימוש האופציה.
לאחר ששקלתי בכל זאת הגעתי לכלל מסקנה, כי באשר על הפרק דיירים מוגנים הגרים בדירה למעלה משלושים שנה, ובשים לב לכך שבפועל אשררה לפני כשש שנים העמותה את זכותם לרכוש את הדירה, נוטה מאזן הנוחות לטובת עמיעד.