בחודש אוגוסט 2015, שבועות ספורים לפני פטירתו של המנוח, הוגשה על ידי בעלי הנכס תביעת פינוי – ת"א (שלום חיפה) 19992-08-15; בהליך זה טענה התובעת 1 כי הנה דיירת מוגנת מכח הוראות ס' 20 לחוק הגנת הדייר, טענתה נדחתה בפסק דינה של כב' הש' באום מיום 7.6.2017.
ולכן – מי שמחזיק בנכס בשכירות משנה, חייב שיהיה לו חוזה או זכות מכח החוק; ברי, כי מקום שבשלל ההליכים הרבים שהיו עד כה, לא נטען לקיומו של חוזה לשכירות משנה, ברי כי קשה מאוד, שנים לאחר פטירתו של הדייר המוגן – ורק בשבוע שלפני ביצוע פסק דין אשר ניתנה בו ארכה, להיזכר כי קיימת זכות שכזאת, מבלי להגדירה כלל בתובענה.
...
יחד עם זאת, אני מוצא שסיכויי ההצלחה בתביעה, לא רק שאינם טובים, אלא הינם שואפים לאפס, והדבר מטיל קושי של ממש להיעתר לבקשה, הגם שתוצאתה אינה נוחה, שכן ישנה בעייתיות עם מתן סעד זמני אשר מלכתחילה אין בו כדי לשרת את הסעד הסופי אשר צפוי להינתן במידה ניכרת של וודאות.
לאור כל האמור, לא מצאתי כי מוצדק לעכב ביצועו של פסק דין חלוט לאחר שהעניין מנוהל בערכאות המשפטיות מזה שנים רבות, בשל תובענה שסיכוייה נמוכים עד מאוד, ולמעשה, הסיכויים הינם עד כדי כך נמוכים שמאזן הנוחות הנוטה מהותית לזכות התובעות, אינו מטה את הכף לזכותן.
הבקשה למתן סעד זמני נדחית לפיכך.