מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פינוי מנכס רשום של רשות הפיתוח

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

סבור אני שהמועצה המקומית לא ביקשה את הסכמת רשות הפיתוח להעברת הנכסים לחזקתו של המנוח, מהסיבות כדלקמן: 1) חב' עמידר לא ידעה כלל על קיומם של הנכסים עד לשנת 1995; 2) חב' עמידר לא ידעה מי מחזיק בנכסים, ונאלצה לקבל פרטים מהמועצה המקומית; 3) מיד לאחר שקבלה חב' עמידר את פרטי המנוח, פנתה אליו בדרישה לשלם דמי שימוש ראויים, והגישה נגדו תביעה לפינוי ותשלום דמי שימוש ראויים.
מאחר והמקרקעין נרשמו על שם רשות הפיתוח בשנת 1995, ומאחר והתובעת הנה למעשה שלוחתה של רשות הפיתוח לצורך פינויים של הנתבעים ופיתוח המיתחם, אזי התביעה הוגשה בתוך תקופת 25 שנות ההתיישנות.
...
הנתבעים טענו שיש לדחות את התביעה כנגדם, ולחילופין להתנות את הפינוי בתשלום פיצויים בגין השקעותיהם בנכסים, מהסיבות כדלקמן: 1) מוכחש כל הנטען בכתב התביעה; 2) חב' עמידר לא הייתה זכאית לתבוע מהמנוח או מהנתבעים דמי שימוש ראויים; 3) הנתבעים מוכנים לפנות הנכסים תמורת נכסים אחרים שיקבלו מהתובעת; 4) הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה יהוד פרסמה בילקוט הפרסומים הודעה על הפקעת המקרקעין; 5) על פי הוראות תב"ע יד/6156 על התובעת לפצות כל מחזיק במקרקעין, בהתאם לחוזה פרטני עם כל מחזיק; 6) התובעת ניהלה איתם משא ומתן לפיצויים, ולאחר שהשיגה הסכמות של 85% מהמחזיקים במקרקעין, הגישה את תביעתה זו. העדויות: בתחילה הוגש מטעם התובעת תצהיר עדות של מר צחי עומר, מנכ"ל בתובעת.
לאור האמור לעיל, סבור אני שחב' עמידר נתנה לנתבעים רשות שימוש הדירה בנכסים, אם כי אינני מכריע בשאלה האם הייתה רשות שימוש בתמורה או שלא בתמורה.
לאור האמור לעיל, סבור אני שיש ליתן נגד הנתבעים צו לפינוי ולסילוק יד משני הנכסים.
סבור אני שיש לדחות טענה זו מהנימוקים כדלקמן: 1) אין לפסוק לנתבעים את עלות הקמת המבנה השני, שכן המבנה השני רק מפריע לתובעת בביצוע פרויקט הבינוי, וגורם לה להוצאות הריסת המבנה השני ופינוי ההריסות לאתר מורשה לפינוי פסולת; 2) הנתבעים הפיקו טובות הנאה מהנכסים, אשר רק ל-7 השנים האחרונות מגיעות לסך של 501,000 ₪; 3) הנתבעים לא הביאו כל ראיה אודות דמי הפינוי הראויים, למרות שהיו חייבים לעשות כן. סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, תוצאת פסק הדין הינה כדלקמן: 1) אני מורה לנתבעים ולכל הבאים מכוחם לפנות לאלתר את החנות הנמצאת בחזית רחוב חתוכה 19 ביהוד ואשר שיטחה כ- 15.31 מ"ר (להלן-"הנכס הראשון") והמבנה הדו קומתי הנמצא בעורף המבנים ברחוב חתוכה 19 ביהוד בשטח כולל של כ- 69 מ"ר (להלן-"הנכס השני"), לסלק ידיהם לאלתר מהנכסים ולמסרם לאלתר לתובעת כשהם פנויים מכל אדם וחפץ.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הקדמה: התיקים אשר אוחדו בפניי עוסקים במחלוקות שבין הצדדים הנוגעות לנכס מקרקעין המצוי ברחוב חנה סנש 1, בעיר לוד (גוש 3961, חלקה 28, חלקות משנה 1 ו- 2) (להלן: "הנכס") הרשום בבעלות התובעת - רשות הפיתוח, הפועלת באמצעות סוכנתה עמידר.
כחודש וחצי לאחר הגשת תביעות אלו, הגישו ישראל היום וחנן תביעה בה"פ 30561-07-10 למתן פסק דין הצהרתי, כי הם בעלי הזכויות בנכס ולחילופין בעלי זכויות מכוח דיירות מוגנת, לחילופי חילופין, טענו כי הם זכאים להשבת כספי השקעתם בנכס ולדמי שכירות ראויים בגין שימוש שנעשה בנכס לשם גביית חובות מהמפונים לעמידר, החברה הלאומית לשיכון בישראל (להלן: "התובעת" או "עמידר").
טענות המבקשים (בה"פ 30561-07-10) והנתבעים (בת"א 10541-06-10; ובת"א 10631-06-10) נטען כי לאחר פינוי הנכס ותשלום דמי הפינוי על ידי המבקשים (הנתבעים) שיפצו המבקשים (הנתבעים) את הנכס והכשירו אותו, באישור רשות הפיתוח על מנת שיוכל לשמש כמשרד פינויים וזאת בעלות של למעלה מ- 30,000$.
...
סוף דבר אני נעתרת לתביעות שבת"א 10541-06-10 ובת"א 10631-06-10 בחלקן.
אני מורה על פינוי וסילוק ידי הנתבעים משני חלקי הנכס מכל אדם וחפץ והשבת הנכס על שני חלקיו לתובעת עד ולא יאוחר מיום 30.06.16 וזאת מתוך התחשבות בשוכרי הנכס הצריכים למצוא לעצמם מושכרים חלופיים.
אני דוחה את ה"פ 30561-07-10, על כל חלקיה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הצהרה כי התובע זכאי לדמי שימוש ראויים מיום הגשת התביעה ועד למועד פינוי הנכס בפועל והעברת החזקה בו לידי התובע.
הנתבע טוען עוד כי התובע ניצל היזדמנות לזכות ברכוש לא לו וניצל את ההתנהלות הלא אחראית של רשות הפיתוח שלא בדקה את מצב הרישום בנכס, לא את מצבו הפיזי ועשה זאת תוך העלמת העובדה כי באותו מועד הדירה היתה כבר רשומה מזה חודשים רבים ע"ש הנתבע ורעייתו.
לגבי פרק הזמן עובר למועד מתן הצוו, נחה דעתי כי לתובע היה מעמד כיורש פוטנציאלי לבקש את עתירותיו בתביעה ואני מקבל טענותיו בעיניין זה. על פי פס"ד בתיק ה"פ 54166-12-16 (מחוזי מרכז) מיום 28.5.17, אין חולק כי המנוחים גלילי ז"ל רכשו את הדירה נשוא התביעה מבעליה המנוחים דרשן ז"ל. כך שאין חולק שהדירה נכללת בעזבון המנוחים גלילי ז"ל. לצורך השלמת התמונה, ביום 18.10.20 ניתן פס"ד ביהמ"ש המחוזי מרכז בתיק ה"פ 8206-09-19, אשר הורה למחוק את רישום הבעלות ע"ש הנתבע ורעייתו ולהשיב את הרישום ע"ש רשות הפיתוח.
...
לגבי פרק הזמן עובר למועד מתן הצו, נחה דעתי כי לתובע היה מעמד כיורש פוטנציאלי לבקש את עתירותיו בתביעה ואני מקבל טענותיו בעניין זה. על פי פס"ד בתיק ה"פ 54166-12-16 (מחוזי מרכז) מיום 28.5.17, אין חולק כי המנוחים גלילי ז"ל רכשו את הדירה נשוא התביעה מבעליה המנוחים דרשן ז"ל. כך שאין חולק שהדירה נכללת בעיזבון המנוחים גלילי ז"ל. לצורך השלמת התמונה, ביום 18.10.20 ניתן פס"ד ביהמ"ש המחוזי מרכז בתיק ה"פ 8206-09-19, אשר הורה למחוק את רישום הבעלות ע"ש הנתבע ורעייתו ולהשיב את הרישום ע"ש רשות הפיתוח.
לגבי הסעד השני, אני מקבל אותו באופן חלקי.
אני סבור כי התובע כמנהל עיזבון זכאי לקבל את שמיי השכירות ששולמו למשך שנתיים ובסך של 67,200 ₪.
סוף דבר התביעה מתקבלת באופן הבא: ניתן בזאת צו לפינוי הדירה מכל אדם ו/או חפץ לא יאוחר מיום 27.1.22 בשעה 16.00.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

רשות מקרקעי ישראל טוענת, כי הנתבעים אינם זכאים לכל פיצוי בשל היותם כאמור, פולשים וכי בכל מקרה, במהלך שנות בירור התובענות לא מצאו הנתבעים לנכון לתבוע פיצוי (בתביעה שכנגד או בדרך אחרת), כך שממילא שלא ניתן לפסוק פיצוי לטובתם במסגרת פסק-דין זה. רקע ועיקרי העובדות שתי התביעות הנדונות, עניינן כאמור, בתביעת פינוי שהגישה רשות מקרקעי ישראל נגד הנתבעים, בטענה כי הם בגדר פולשים בנכס שבו הם מחזיקים בשכונת ליפתא בירושלים.
עוד טענה התובעת, כי הגם שהנתבעים לא טענו כי התביעה היתיישנה ואף אם הדבר למעלה מן הצורך, יש לדחות טענה זו. שכן, אין חולק כי מדובר במקרקעין מוסדרים שהם מקרקעי ציבור ולפיכך, בהתאם להוראות סעיפים 113(ב) ו-159(ב) לא ניתן לטעון להתיישנות התביעה המתייחסת למקרקעין שרישומם הוסדר על שם רשות הפיתוח בשנת 2000.
מכל מקום לטענתם, המחדל של רשות מקרקעי ישראל בכך שלא פעלה לפינוי המקרקעין, מהוה הסכמה בשתיקה שמכוחו הנתבעים הם בני רשות מכללא במקרקעין.
...
על יסוד כל האבחנות שעליהן עמד כבוד השופט מ' מזוז, הוסיף כי "כל אלה מובילים למסקנה, כי כל המושג של רישיון מכללא, אף ככל שיש לו עדיין זכות קיום לאחר חוק המקרקעין, הוא זר לחלוטין לסביבת המשפט הציבורי ואינו מתיישב עם נורמות המשפט המינהלי ועם מערכת הדינים והכללים החלים על רשויות ציבוריות באשר לניהול מקרקעי ציבור, כמו גם עם המציאות של הפיקוח על מקרקעי ציבור" (ראו עוד שם, פסקאות 5-4).
משהגענו למסקנה זו, נותר לבחון את טענת הנתבעים בדבר זכאותם לפיצוי עבור השקעותיהם במהלך השנים במקרקעין.
בהתאם לאמור, התביעה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

בנוגע לכל השרטוטים הנוגעים לנכסים כותב המהנדס ירון: "במסגרת טפולי בפרוייקט במגדל נתבקשנו ע"י העיריה ורשות מקרקעי ישראל לקבוע גבולות מדוייקים על סמך מפת רכישה, לצורך כך נשכר מודד ואדריכל, התהליך ארך כשנה לקבוע גבולות הנכס אשר הוסכמו ע"י העיריה ורשות מקרקעי ישראל. הליך זה של קביעת גבולות הנו מורכב ביותר שכן אין גושים וחלקות רשומים." למען הנוחות, בפסק הדין אתייחס למקרקעין בשמותיהם המספריים השגורים בפי הצדדים, אף על פי שמספרים אלו אינם בהכרח משקפים את מצבם הרישומי או התיכנוני של המקרקעין.
בהמשך, טענה חברת אפרידר, אשר ניהלה עבור רמ"י נכסים בשכונת אפרידר, כי מדובר בנכס שהוא בבעלותה וכי את דמי השכירות יש לשלם לה. המנוח אמנם שילם דמי שכירות לחברת אפרידר ובמשולש האמור התנהלו מספר הליכים: הוגשה נגד המנוח תביעת פינוי ביחס לנכס, המנוח הגיש טען ביניים בשאלה למי עליו לשלם דמי שכירות, הוגשה תביעת בעלות על ידי האלמנה ובסופו של יום, בהליך שהתנהל לפני הח"מ בת.א. 5316/08 של בית משפט השלום באשקלון, אפרידר חברה לשיכון ולפיתוח אשקלון בע"מ נ. קמסוני סגרון, הוגשה על ידי חברת אפרידר תביעת פינוי כנגד המנוח ביחס לתא 87, לאחר שהמנוח הפסיק לשלם דמי שכירות בגין הנכס לאפרידר או לאלמנה.
במסגרת ההליך, בשים לב לכך שתא מספר 87 כולל בתוכו מדרגות ומדובר ביחידה קטנה למדיי, קבעתי, כי לא הוכח שמדובר בנכס שנותר בבעלותה של רשות הפיתוח, אך גם לא קבלתי את טענתו של המנוח, כי הוא הבעלים של חנות 87.
...
כמו כן, התובעת התאמצה לזהות את המקרקעין ככל האפשר בכתב התביעה ובמוצגים, כאשר המחלוקת דנן אינה על גבולות חלקה, אלא על שימוש בנכס ידוע, דוגמת תביעה לפינוי דירה בכתובת ידועה, שאז ברי לכל, כי לא מצורפת מפה, אלא מצורף אישור זכויות בלבד ועל כן מסקנתי היא, כי התובעת עמדה בדרישות תקנה 82(א) לתקנות הישנות.
בשים לב לכך שלא הוכחה בעלות, הרי שאין לפנות את הנתבעים מתא 87, אך אם יעלה הצורך בשימוש במדרגות, לפי ייעודן, ייתכן ויהיה מקום להגיע למסקנה אחרת וכאמור, איני מכריעה בעניין עתה.
מקובלת עליי עמדת ב"כ הנתבעים, כי חוות הדעת נערכה בשנת 2004, לצורך אחר ולשם כך בלבד ומאז שנת 2004 ועד הגשת התביעה חלף זמן רב. מעבר לאמור, לא ניתן להתייחס ליחידה 146 כאל שאר היחידות, מדובר ביחידה פרוצה, שאם הושמשה לשמש כיחידה עצמאית, הדבר נעשה על ידי הנתבעים עצמם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו