מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פינוי מושכר בחנות בקניון קריית הממשלה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בהסכם הוגדר כי הקניון בכללותו יכלול חמישה אגפים, ארבעה מתוכם ישמשו את אגפי הממשלה השונים ואילו האגף החמשי יהיה מרכז מסחרי אשר יכלול 2 קומות מסחר בהם חנויות שחלקן יושכרו (קומות מסחר אלו יכונו בתביעה זו "קניון קריית הממשלה").
לא מובנת לי הטענה של התובעת על כי כאשר עזבה את המקום מנעה ממנה הנתבעת להציג שלט לאן עברה, עזיבתה את המקום לוותה בהליך משפטי שהחל בחודש מרץ 2011 (עם הגשת תא"ח 16867-03-11) ועד לפינוי בפועל שנה ושלושה חודשים לאחר מכן בצו של בית משפט, היה על התובעת להתארגן בתקופה זו ולא ניתן לקבל טענות שלה לעניין זה. בפועל גם לא הוכח כי הניהול אכן היה כושל, העובדה שבפרק זמן מסוים ניהל מר רביב הן את חברת הניהול והן את הקניון אינה יכולה להוות טענה לניהול כושל בייחוד כאשר ניהול כושל אמור להביא לפגיעה בכל החנויות, והתובעת לא הביאה כל ראיה לגבי עסק אחר זולתה.
...
התובעת הגישה ערעור על פסק הדין (ע"א 35111-10-11), בית המשפט המחוזי בהחלטה מנומקת דחה את הערעור ודחה את טענת התובעת לגבי אכיפה סלקטיבית (שכן ישנם שוכרים נוספים שלא העבירו את הדו"חות הכספיים) וכי טענה זו לא תעזור לתובעת, בית המשפט המחוזי גם חידד את הקביעות לגבי אי העברת הדו"חות הכספיים וקבע כי:- לא מדובר היה בהתניה לגיטימית של התובעת, שכן "מדובר היה אך בתירוץ להקשות על המשיבה ולהימנע מלהיעתר לדרישתה המעוגנת בחוזה" (עמ' 5 לפסק הדין של בית המשפט המחוזי) וזאת מאחר ואי העברת הדו"חות החלה עוד לפני שהם נחשפו, כטענתה, בבוררות.
לסיכום:- בסיכומים מטעם התובעת נטען כי העובדה שיש ירידה ברווחים היא המלמדת על כך שהניהול היה כושל וכי ניהול זה הוא שגם לפגיעה בתובעת, טיעון זה הינו בעייתי שכן לא ניתן ללמוד מהתוצאה מה הסיבה אליה.
בסיכומו של דבר התובעת פעלה בקניון קריית הממשלה פרק זמן, בתחילתו חוותה צמיחה, לאחר מכן יציבות עסקית ובסוף התדרדרות, אולם ניהול החנות כרוך במשתנים רבים וניהול הקניון הינו רק אחד מהם, לא ניתן להסיק מהתוצאות העסקיות של החנות כי רק ניהול כושל של הקניון הביא להפסדים.
מכל האמור לעיל, ולאחר שהתובעת לא הצליחה כלל להוכיח את תביעתה, גם מבלי להתייחס לעדויות שהביאו הנתבעות, מצאתי לנכון להורות על דחיית התביעה על כל רכיביה.

בהליך המרצת פתיחה בוררות (הפ"ב) שהוגש בשנת 2018 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בבאר שבע הפ"ב 47222-05-17 י.א. פלדיום הנעלה בע"מ ואח' נ' הממשלה באר שבע בפני כבוד השופטת עירית קויפמן מבקשים 1.י.א. פלדיום הנעלה בע"מ 2.יעקב דנא ע"י ב"כ עוה"ד יצחק מור יוסף משיב קניון קריית הממשלה באר שבע ע"י ב"כ עוה"ד ישראל (ששי) מנחם ועוה"ד אורלי רצ'יסטר פסק דין
בהתייחס לעילת ביטול לפי סעיף 24(3) לחוק הבוררות, נטען כי עילות התביעה שנכללו בתביעה שכנגד כוללות את כל הפרות ההסכמים שנכרתו עם המבקשים וממילא העובדות הנוגעות למועדי השמוש בחנות ואי פנויה כמו גם סגירתה בשלב מסוים על ידי המבקשים, מהוות חלק מהעובדות שבמחלוקת בין הצדדים ונגזרות מהטענות להפרת הסכמים מצד המבקשים.
גם באשר לטענה כי הבורר פסק למשיב סכום העולה על סכום תביעתו, נטען כי מדובר בסעד שנזכר בכתב התביעה שכן המשיב עתר לקבלת סכומים המגיעים לו מכוח הסכם השכירות עד ליום הפינוי בפועל.
...
אין בידי לקבל טענה זו. עיון בבקשה לתיקון פסק בוררות מעלה כי נושא הוספת רכיב הריבית וההצמדה נטען כבדרך אגב, כאשר כל שצוין לעניין זה הוא כי "לאחר התיקון המבוקש, הואיל והסכום שנפסק לטובת התובעים יעלה על הסכום שנפסק לטובת הנתבעים, יש להוסיף לסכום שפסק כב' הבורר לטובת התובעים (1,954,000 ₪) את רכיב הריבית וההצמדה שנשמט מפסק הבוררות ביחס לחיוב הנתבעים..." (סעיף 13 לבקשה).
הואיל ובקשת המבקשים לתיקון פסק הבוררות אינה באה בגדרו של סעיף 22 לחוק הבוררות, ממילא לא חלה על העניין הארכת המועד הסטטוטורית הקבועה בסעיף 27(ב) לחוק הבוררות ומשכך, וכאשר לא הוגשה בקשה להארכת מועד, בקשת הביטול הוגשה באיחור ודינה להידחות.
לאור האמור, הבקשה לביטול פסק בורר נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לפני תביעות כספיות הדדיות שעניינן סיכסוך שנתגלע בין בעלת הזכויות בקניון קריית הממשלה וחברת הניהול של הקניון, לבין מי ששכר חנות בקניון, מר שמעון ליברטי, בנוגע לתשלום דמי שכירות ודמי ניהול בגין החנות.
לסיום פרק זה אציין כי הן בהתאם לעדותו של השוכר והן בהתאם לתצהירו של מר ארד אשר הוגש בתמיכה לתביעת הפינוי - סכום דמי השכירות ודמי הניהול, נכון לתקופת התוספת להסכם היו סה"כ 14,234 ₪ (ראו סעיף 3.2 לתצהיר מר ארד), ובעיגול 14,200 ₪.
...
לסיכום : התביעה של המשכירה וחברת הניהול נ' גב' אושרה ליברטי נדחית.
התביעה של מר שמעון ליברטי נ' המשכירה נדחית.
אני קובעת כי השוכר, מר שמעון ליברטי, ישלם למשכירה ולחברת הניהול סך הסכומים הנקובים בסעיפים 115, 116 לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

שלישית, מחקירת זנה נלמד כי זנה היתעניין בנכס זמן רב טרם רכישתו (עוד מ-12/15 או אז הוגשה נגדו תביעה לפינוי מושכר מעסקו בקניון קרית הממשלה).
במסגרת התביעה פורטו סעיפי ההסכם הרלוואנטיים, לעניין חישוב החוב הנטען (ר' סע' 4-14 לכתב התביעה) - ועל בסיס זאת, התבקש בית המשפט להורות לנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך 129,992 ₪, נכון למועד הגשת התביעה, בגין חוב שכ"ד ושיקים שלא כובדו (כולל ריבית פיגורים); לשלם לתובעת פיצוי מוסכם בסך של 76,548 ₪ ; לשלם לתובעת את כל התשלומים בגין החנות, לרבות דמי שכירות, מים, חשמל וארנונה עד למועד הפינוי 20.8.17, על פי פסק דין של בית המשפט בתא"ח 61019-05-17.
...
כן נדחית טענת זנה בדבר הפרה חוזית מצד מפעלי תחנות והתנהלות חסרת תום לב בהתנהלות חוזית המגיעה למצב של בטלות ההסכם.
פסיקתא התביעה בת.א 18464-10-17 – נדחית.
התביעה בתא"ק 61531-07-17 – מתקבלת, באופן כדלקמן: הנתבעים, ביחד ולחוד, ישלמו לתובעת סך 129,992 ₪, נכון למועד הגשת התביעה, בגין חוב שכ"ד ושיקים שלא כובדו (כולל ריבית פיגורים); הנתבעים ישלמו לתובעת פיצוי מוסכם בסך של 76,548 ₪ ; הסכומים שנקבעו מעלה הינם בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה, ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

"....מחקירת זנה נלמד כי זנה היתעניין בנכס זמן רב טרם רכישתו (עוד מ-12/15 או אז הוגשה נגדו תביעה לפינוי מושכר מעסקו בקניון קרית הממשלה). (ר' תא"ח 47837-12-15...). עובדה זו, מחד, מחלישה טענת זנה לפיה הוא היתקשר בחוזה תוך כך ששודל לשכור חנות שאינה תואמת את מטרת ההשכרה (חנות לממכר תכשיטים) ושאינה יכולה להשיא רווחים....". "...כמו-כן, עובדה זו מעוררת תמיהה בדבר טענת זנה לפיה התברר לו בדיעבד שהחנות כלל לא הייתה מתאימה למטרת השכירות מפאת מפגע אוויר מזוהם הגורם לתופעות לוואי. מה גם שטענה זו קרסה עת המומחית מטעם זנה (הגב' אריקה ספיר), אשר כתבה בחוות דעתה מ8/17 בנושא נזק לתכשיטים כי "התנאים הסביבתיים הקיימים במיתחם המסחרי בתחנה המרכזית אינם מאפשרים הפעלת חנות תכשיטים במקום זה", העידה כי בתוצאות המדידות לא מצאה ריכוזים שחורגים מהתקן הישראלי.
...
בעניין טענות אלו של זנה זה ראו נימוקי החלטתי הדוחה בקשת זנה להורות על בדיקה ברשויות המס בעניין עבירות מס של חדידה (החלטה ניתנה ביום 20.12.20, פרו' עמ' 50).
אני דוחה את טענותיו של זנה כאילו חדידה הייתה בכל מקרה צריכה לעזוב את המושכר.
לסיכום דין התביעה של חדידה להתקבל, ואני מורה כי זנה וחברת אבנט ישלמו, ביחד ולחוד, לחדידה סך של 84,000 בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מאז יום 20.07.16 ועד למועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו