בעת הגשת התביעה בית הכנסת לא היה משופץ; בית הכנסת נמצא בלב שכונה ערבית; עמידר ניסתה לתקן את הליקויים בדירה, אך לנתבעת לא היה כסף להישתתף בתיקונים, כפי שקובע המחוקק; הנתבעת ביקשה פטור מהשתתפות בעלות התיקונים, ואז הציעו לה פינוי בכפוף לתשלום דמי פינוי; עמידר לא תיקנה את המבנים בגלל שקיים נגדם צו הריסה.
מאזן האינטרסים של הנתבעת הנו כדלקמן:
מעדות הנתבעת, בתשובות בהן לא הונחתה על ידי בא כוחה, עולה כי רצונה האמיתי הוא לפנות את הדירה ובית הכנסת תמורת דמי פינוי, אלא שנוצרו אצלה ציפיות גבוהות בעקבות עצות כאלה ואחרות שקבלה;
הנתבעת הביאה ראיות שהיא התגוררה עם אמה המנוחה חצי שנה עובר לפטירת אמה המנוחה, אך לא הביאה ראיות שאין לה דירה אחרת למגוריה.
...
מכל האמור לעיל עולה שגם מתחושת הצדק יש לדחות את טענת הנתבעת לפנותה מהמושכר אך ורק תמורת דמי פינוי.
סוף דבר:
לאור כל האמור לעיל, תוצאת פסק הדין הינה כדלקמן:
אני מורה לנתבעת ולכל הבאים מכוחה לפנות את המקרקעין ודירת המגורים הנמצאת ברחוב החלוץ 23 בלוד והידועה כגוש 3973 חלקה 37 וכן את המקרקעין הידועים כגוש 3973 חלקה 73, הידועים במגרש 215 לפי תב"ע לד/2/213, מקרקעין הצבועים בצבע צהוב ומתוחמים בקו כחול במפת המדידה המהווה נספח א' לחוות הדעת של המודד סיני גורדון מיום 2.3.2021 אותה סימנתי במ/1, והיא מהווה חלק בלתי נפרד מפסק הדין.
כמו כן על הנתבעת ועל כל הבאים מכוחה לסלק ידיה מהמקרקעין הנ"ל, ולהשיבם לתובעת;
את הפיצוי עבור הפינוי קיבלו הוריה המנוחים של הנתבעת בעת שקבלו את החכירה במגרש לבניית 2 יחידות דיור צמודות קרקע בהנחות מפליגות, מגרש הנמצא ברח' זיבלבוים פינת יונתן נתניהו בלוד;
הנתבעת תשלם לתובעת כדלקמן:
את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל;
שכ"ט עו"ד בסך 15,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל.