מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פינוי וסכום כספי בגין הפרת חוזה שכירות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

על פי הנטען בכתב התביעה, המבקשים הפרו את ההסכמות שבהסכם הפשרה, בכך שהמבקש 1 לא שילם את הסכום שהוא התחייב לשלמו במסגרת הסכם הפשרה.
ממילא ההליך דנא עניינו בתביעה לפינוי המבקשים מהדירה מכוח ההסכמות שהושגו בין הצדדים בהסכם הפשרה ופסק-הדין בהליך הקודם, ולא בעילה של הפרת תנאי הסכם השכירות.
בנושא אחרון זה קיים הליך משפטי אחר בין הצדדים שמתנהל בפני כב' השופטת רגד זועבי, שעניינו בתביעה כספית בגין הפרת הסכם השכירות ע"י המבקשים, ושם המבקשים יכולים לקבל את יומם ביחס לטענה זו. הדברים נאמרים ביתר שאת, מקום שטענת המבקשים כאילו הסכם הפשרה מבוסס על הסכם השכירות כלל אינה נכונה, ונסתרה ע"י המבקשים עצמם שהסבירו בסעיף 43.
...
לעניין טענת המבקשים בנושא סיכול אפשרות ביצועו של הסכם הפשרה ע"י ב"כ המשיבה, אני מקבלת את טענות המשיבה כי יש בעצם העלאת הטענה משום הודאה של המבקשים בהפרת הסכם הפשרה, שכן גם במקרה הטוב שבו ב"כ המשיבה (בתור נאמן החברה), היה משתף פעולה עם המבקשים ו/או מי מהם בניסיונם לקבל משכנתא, הרי שפעולה זו לשיטת המבקשים עצמם, היה בה כדי לכסות 50% מהחוב נשוא הסכם הפשרה (ראו סעיף 44 לבקשת הרשות להתגונן).
בטרם סיום, ראוי להעיר ולהדגיש, כי החלטתי הקודמת בעניין ביטול פסק-הדין בהיעדר הגנה התקבלה רק לפנים משורת הדין, ובמסגרתה רמזתי למבקשים לעניין חולשת טענות ההגנה והצורך לנקוט בהליך משפטי מתאים, והכל נעשה מתוך תקווה שלא להגיע בטרם עת לתוצאה נשוא החלטתי זו, בתקווה כי המבקשים ישכילו להבין רמזים אלה ולנצל את עיכוב הליכי הפינוי שקיבלו במסגרת הליך זה כדי לנקוט בהליך המשפטי המתאים, אלא שהם לא עשו כך. בנסיבות העניין, גם אין חשש לעיוות דין, שכן עדיין עומדת למבקשים אפשרות חלופית להעלות את טענותיהם במסגרת תובענה נפרדת לביטול פסק-הדין שניתן בהסכמה.
סוף דבר אני דוחה את בקשת הרשות להתגונן על כל רכיביה, ומחייבת את המבקשים לשלם למשיבה את הוצאות ההליך דנן בסכום כולל של 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתביעתו טען המבקש, כי השוכרת לא שילמה את דמי השכירות בהם היא חייבת לתקופה שהחל מיום 15.11.2019 וכי נותרה חייבת סכומי כסף בגין תקופות השכירות הקודמות החל משנת 2011.
בכתב התביעה נטען, כי בשל הפרות חוזרות של ההסכם, הוגשו שתי תובענות לפינוי המושכר לביהמ"ש בראשון לציון שאוחדו לתיק אחד (תא"ח 30766-12-19, תא"ח 3365-04-19, להלן: התביעה המאוחדת), ונטען כי ברוב התקופה בה הוחזק המושכר שולמו דמי שכירות חלקיים, והחל מיום 15.11.2019 לא שולמו דמי שכירות, אף כי השוכרת ממשיכה להחזיק בו. בהתאם לחוות דעת רו"ח מטעם המבקש, המסתמך על הוראות ההסכמים, חובה של השוכרת נכון ליום 15.12.2020 מסתכם לסכום הנתבע.
...
סוף דבר הבקשה להטלת עיקולים על המשיבים נדחית.
המשיבים ישלמו לטובת אוצר המדינה סך של 750 ₪.
המבקש ישלם הוצאות הבקשה בסך של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת התביעה דנן, אותה הגיש המשיב כנגד המבקשים, נטען כי השוכרת לא שילמה את דמי השכירות בהם היא חייבת לתקופה שהחל מיום 15.11.2019 וכי נותרה חייבת סכומי כסף בגין תקופות השכירות הקודמות החל משנת 2011.
ת.א. (מחוזי מרכז) 39147-05-17 וידר אינוסטמנט בע"מ נ' נווה ואח' (ניתן ביום 23.12.2020) במקביל לתביעת הפינוי שהגיש המשיב ואביו כנגד השוכרת (כמפורט לעיל), בטענה כי השוכרת מפרה הסכם השכירות משביצעה בניה בלתי חוקית במבנה המושכר, הגישה השוכרת מנגד לבית המשפט המחוזי מרכז, תביעה לאכיפת הסכם השכירות בטענה כי המשיב הוא זה המכשיל את קיום ההסכם, וכן לסעד של פיצויים, עקב נזקים שנגרמו לה לטענתה.
...
בענייננו לאחר שחזרתי ועיינתי בטענות הצדדים ובפסקי הדין שניתנו במחלוקות שבין הצדדים אני סבורה כי דין הבקשה לסילוק על הסף להידחות.
לאור כל האמור לעיל, הבקשה לסילוק התובענה על הסף נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

אז, התגלעה מחלוקת בין הצדדים; מר שבת טען כי הנתבעים הפרו את ההסכם, לא שילמו את מלוא דמי השכירות, לא דאגו לקבלת רישיון עסק וגרמו לו לנזקים שונים, כגון: תשלום שכר טירחת עורכת הדין בתביעה שהגיש קבלן שיפוצים נגד הנתבעים בגין אי תשלום יתרת הסכום עבור עבודות שביצע באולם ובין היתר תבע אותו בתא"ק 5688-15-17, והחזר כספי עבור הזמנת בשר שטען כי הנתבעים הזמינו אך הוא שילם עבורם.
התובעת טענה כי בעקבות הפרת ההסכם הנתבעים חייבים לשלם לה 70,800 ₪ פיצוי מוסכם בגין הפרת ההסכם; 639,960 ₪ עבור דמי השכירות לתקופת ההסכם בנכוי הסכומים ששולמו על ידי הנתבעים בסך 146,280 ₪; 10,530 ₪ החזר בגין שכ"ט עו"ד בתביעת קבלן השיפוצים; 6,940 ₪ עבור חשבונית רכישת בשר; ובסה"כ 726,980 ₪.
מדובר בהרחבת חזית, ומעבר לכך, מדובר בהשקעה בנכס שהנתבעים נדרשו להשקיע וככל שניגרם להם נזק בגין השקעה זו, הרי שהוא נגרם להם עקב הפרת ההסכם מטעמם מה גם, שיכלו לבטל את הפוליסה עם פינוי המושכר ולהזדכות על יתרת תקופת הפוליסה.
...
משכך, לא הוכח כי מדובר בחוב שיצרו הנתבעים, ולכן אין הם חייבים לשפות את התובעת בגין סכום זה. לסיכום, על הנתבעים לשפות את התובעת מכוח סעיף 14 להסכם בסך 10,530 ₪ בלבד.
כל הטענות הן טענות בעלמה ללא ביסוס ראייתי החל מאירוע הנזק ועד לאומדן הנזק, ומכאן שטענות הנתבעים לגבי הנזקים בשל הנזילות נדחות על הסף.
סיכומו של דבר: הנתבעים ישלמו לתובעים סך של 342,020 ₪, עבור דמי שכירות, וסך של 10,530 ₪ עבור שכ"ט עו"ד בגין הייצוג בתביעת הקבלן, ובסה"כ הם חייבים לשלם לתובעת 352,550 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לקראת תום תקופת השכירות על פי ההסכם, התגלעה בין הצדדים מחלוקת, כאשר תחילה ביקשו הנתבעים להאריך את תקופת השכירות, כפי שמאפשר להם ההסכם, ואזי הודיעו התובעים כי בכוונתם להעלות את דמי השכירות החודשיים לסך של 6,250 ש"ח. כפי הנראה, בשלב זה, החלו התכתבויות סוערות בין הצדדים, שבהם האשים כל צד את מישנהו בהפרה של הסכם השכירות: הנתבעים טענו, בין היתר, כי התובעים הסתירו מהם, בחוסר תום לב, מידע על רטיבות הקיימת בדירה, אשר לפי הנטען מנעה מהם שימוש ראוי בכל חדרי הדירה; והתובעים טענו, בין היתר, כי הנתבעים לא ביצעו את כל חיוביהם על פי הסכם השכירות.
ההליך דנן בתביעה דנן תובעים התובעים סעד כספי בגין שלושה רכיבים: פיצוי מוסכם בגין איחור בפנוי הדירה - סך של 28,500 ש"ח (300 ש"ח ליום כפול 95 ימי איחור); סך של 1,360 ש"ח בגין חוב לועד הבית, שלא שולם על ידי הנתבעים; סך של 11,319 ש"ח בגין הוצאות הגשת תביעת הפינוי.
הסכום חושב כדלקמן: התובעים שילמו סך של 29,080 ש"ח בגין שכר טירחת עו"ד, הוצאות ואגרות; מסכום זה קוזז הסך שנפסק על ידי בית המשפט בתביעת הפינוי ושולם על ידי התובעים וכן סכום נוסף של 10,000 ש"ח שהפקידו הנתבעים אצל התובעים במזומן כערבון, בעת חתימת הסכם השכירות.
...
יוצא אפוא כי על הנתבעים לשלם לתובעים, בגין רכיב זה, סך של 18,500 ש"ח. ראש הנזק של אי-תשלום דמי וועד גם בעניין זה, אין הכחשה מצד הנתבעים לכך שלא שילמו את דמי הוועד הנתבעים, אלא שלטענתם נמנעו מלשלם לוועד את הסכום האמור בשל נזק לצנרת אשר גרם להצפה בדירה.
אשר על כן, גם לו היה מקום - מבחינת סדרי הדין - לקבל לתיק את כתב התביעה שכנגד (ואין הדבר כך), הרי שדין הטענות להידחות לגופן, בשל מעשה בית-דין.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, עולה כי על הנתבעים לפצות את התובעים בסך כולל של 19,860 ש"ח (סך של 28,500 ש"ח בגין פיצוי מוסכם, בניכוי 10,000 ש"ח שכבר מומשו, ובתוספת 1,360 ש"ח בגין דמי וועד שלא שולמו).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו