מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פינוי וסילוק יד ממקרקעין בדיור ציבורי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

לפניי תובענה לפינוי וסלוק יד במקרקעין, דירה בבעלות התובעת, ואשר הנתבעים מתגוררים בה. עסקינן בדירה שבה התגוררו הוריו של הנתבע 2, כזכאי דיור צבורי.
...
בנסיבות שבהן התביעה דנן הוגשה בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984 (להלן: התקנות הישנות) הרי שיש מקום להכריע בדבר הבקשה לפיצול סעדים, ואני מורה על פיצול סעדים, כמבוקש, וזאת, בהתאם לסיפת תקנה 45 לתקנות הישנות ולפסיקה שלעניין.
אשר על כן, אני מורה לנתבעים לשאת בהוצאות התובעת בסך של 23,400 ₪.
נוכח הכרעתי, אני מורה למזכירות להעביר לידי התובעת את הפקדון שהופקד ע"י הנתבעים להבטחת הוצאות התובעת, בהתאם להכרעתו של הרשם דוד מיום 25.1.18, בסך של 2,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפינוי ולסילוק יד מנכס מקרקעין.
התובעת מציינת כי הנתבעים עשו דין לעצמם וסגרו את הפרוזדור המשותף של הבניין המחבר בין הדירה ליחידה, זאת תוך פלישה לחלל הצבורי של כל דיירי הבניין.
טרם סיום הנתבעים העלו בסיכומיהם טענות הגנה שונות (שחלקן הרב כלל לא הופיע בכתב ההגנה מטעמם) כגון; הדירות ניתנו להם במתנה, רישיון בלתי הדיר, הזכות בדירה עקב עבודה של הנתבע 1 בעמותה, פסק בורר, העברת זכות במקרקעין ללא רישום הזכות, בהיעדר החלטת עמותה חוקית לתבוע את הפינוי, היתנהלות עבריינית של מינהלי העמותה כנגד העמותה וכנגד הנתבעים, העתקת זכות על ידי המקדיש, דיירות מוגנת, זכות מגורים עקב היתיישנות ועוד.
...
השנייה; הנתבע טען כי המסמך של הרב ואזנר ז"ל (שלטענת הנתבעים פוסק כי לנתבע הזכות והרשות להמשיך ולהתגורר בדירה) מהווה פסק דין של הליך בוררות שנעשה בין הצדדים – דבר שלא נטען בכתב ההגנה מטעם הנתבעים – ועל כן מדובר בהרחבת חזית פסולה ודין טענה זו להידחות.
מאחר שאין מחלוקת כי הנתבעים נכנסו לדירה כאשר הרשות לישיבה בדירה ניתנה להורי הנתבע בלבד, ומאחר שלא הוצגה כל רשות או הבטחה מטעם התובעת להמשך מגורי הנתבעים בדירה לאחר פטירת ההורים – דין טענה זו להידחות.
סוף דבר הפועל היוצא הוא, אפוא כי התובעת היא בעלת המקרקעין, והיא זכאית לתבוע את סילוק ידם של הנתבעים מהם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה לפינוי הנתבעים ולסילוק ידם מנכס מקרקעין שהוא דירה ברחוב אריאל 8 בתל-אביב – יפו (גוש 6892 חלקה 9/2) (להלן: "הדירה").
נוסחו של החוק הרלוואנטי לבחינת עניינו של הנתבע הוא נוסחו כפי שתוקן בשנת 2009 (תיקון מס' 3 לחוק), אשר קובע (בסעיף 3): "(א) נפטר זכאי או עבר להתגורר במוסד סיעודי, לא יהיה הדייר הממשיך רשאי להמשיך ולהתגורר בדירה הציבורית עם קרוביו, והוא יפנה את הדירה הציבורית בתוך תשעה חודשים מהמועד שבו נימסרה לו הודעה מאת משרד הבינוי והשיכון, בדבר אי-זכאותו לדירה ציבורית לפי הכללים.
...
הפועל היוצא הוא, שאני קובע כממצא שבעובדה, כי הנתבע 1 התגורר בדירה ברציפות משנת 1973 ועד פטירת אמו, בינואר 2013, ובין היתר בשנת 2009 כולה.
עם זאת, ולאור המסקנה שאליה הגעתי, נראה כי הסכום שנתבע אינו משקף את סכום החוב הנכון, בהתחשב בעובדה שלפחות ביחס לחלק מן התקופה, זכאים הנתבעים לשלם דמי שכירות מופחתים על פי נהלי משרד הבינוי והשיכון.
תביעת הפינוי נדחית אפוא; הרכיב הכספי בתביעה – נמחק.

בהליך שניים (שניים) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

סה"כ בבניין החדש ארבע דירות מגורים וקומת גג (להלן: "הבניין החדש") לאחר שהבן שהתגורר בדירת הקרקע עבר לגור בדיור צבורי, הכשירו את דירת הקרקע לשתי דירות מגורים ואיפשרו לשניים מבניהם להתגורר שם (להלן: "הבנין הישן").
הנתבע 1 עצמו לא עמד על ברור תביעותיו לזכות דיירות מוגנת בדירה באופן פוזיטיבי, ולא נמצא כל בסיס לקבל את טענתו זו כטענת הגנה בתביעת הפינוי.
(ב) דברי המצווה, בציון היום והנסיבות לעשיית הצוואה, יירשמו בזיכרון דברים שייחתם בידי שני העדים ויופקד על ידיהם אצל רשם לעניני ירושה; רישום, חתימה והפקדה כאמור ייעשו ככל האפשר בסמוך לאחר שניתן לעשותם" אחר מהנוח ניתן צו ירושה בהסכמת הנתבעת 2.
...
טענת הנתבעים 2-3 להשקעות בדירה המקנות להם זכות פיצוי כנגד פינוי הדירה – נדחית משלא הוכחה.
אני דוחה את טענת הנתבעים 2-3 כי שינו מצבם לרעה בהסתמך על מגוריהם בנכס.
סוף דבר בכל הנוגע לנתבע 1 – נפסק כאמור בסעיף 30 לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

זאת ועוד לטענתו החלטות הועדה כי הוא זכאי לדיור לא מתייחסות לכך שהוא נכה וזקוק לדירת קרקע.
אין חולק במועד פטירתה של אימו, היה לנתבע דירה בדיור צבורי, ברחוב הקנאים 13/9 בעיר ערד וכי רק בשנת 2014 , כשנתיים לאחר פטירת הדיירת החוזית, החזיר את הדירה לעמידר ולמעשה במשך כשנתיים, החזיק בפועל שתי דירות, הן את הדירה מושא התובענה והן את הדירה שלו.
השאלה במחלוקת האמנם זכאי הנתבע להמשיך ולגור בדירה התובענה? האם הנתבע עונה להגדרה של בן זוג של אמו ומכוח היותו בן זוגה, רשאי הוא להמשיך להתגורר בדירה? או שמא זכאי הנתבע להמשיך להתגורר בדירה בשל היותו אפוטרופוס של אחותו החסויה? דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הגעתי להכרעה כי הצדק עם התביעה, וכי הנתבע הנו פולש בדירה מושא התובענה, והוא אינו זכאי להמשיך להתגורר בדירה, לא מכוח היותו בן זוג של אימו היא הדיירת החוזית ולא מכוח היותו אפוטרופוס של אחותו החסויה, ולא מכל סיבה אחרת, והנני נותנת צו לפינוי וסלוק יד הנתבע מהנכס נשוא התובענה.
...
השאלה במחלוקת האמנם זכאי הנתבע להמשיך ולגור בדירה התובענה? האם הנתבע עונה להגדרה של בן זוג של אמו ומכוח היותו בן זוגה, רשאי הוא להמשיך להתגורר בדירה? או שמא זכאי הנתבע להמשיך להתגורר בדירה בשל היותו אפוטרופוס של אחותו החסויה? דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הגעתי להכרעה כי הצדק עם התביעה, וכי הנתבע הינו פולש בדירה מושא התובענה, והוא אינו זכאי להמשיך להתגורר בדירה, לא מכוח היותו בן זוג של אימו היא הדיירת החוזית ולא מכוח היותו אפוטרופוס של אחותו החסויה, ולא מכל סיבה אחרת, והנני נותנת צו לפינוי וסילוק יד הנתבע מהנכס נשוא התובענה.
לבסוף, טענתו של הנתבע בסיכומיו כי הדירה הוקצתה לאמו המנוחה בגין מצבה של הבת היא אחותו, והוא נכנס לנעליה של האם, נדחית על ידי מכל וכל ואיננה מתקבלת על הדעת.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל אני מורה על קבלת התביעה ואני מורה לנתבע לפנות את הדירה מושא התובענה ברחוב מפל 10-2 בעיר ערד, בדיור מוגן ולהשיבה לתובעת כשהיא נקיה מכל אדם וחפץ.
בשים לב כי הנתבע מתגורר בדירה כבר משנת 2012, כי עסקנין בתביעת פינוי שניה, כי הנתבע מודע לדרישת התובעת לפינויו מהדירה, הן במסגרת ההליך הקודם והן במסגרת ההליך הנוכחי, ובשים לב למצבו ולאחר ששקלתי את התנהלותו הן בהליך שלפניי, הנני מורה על פינוי הנתבע מהדירה מושא התביעה עד ליום 1/8/24.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו